NEMAČKI AMBASADOR UZNEMIRIO ŠIPTARE: Nećemo tražiti od Srbije da prizna Kosovo

NEMAČKI AMBASADOR UZNEMIRIO ŠIPTARE: Nećemo tražiti od Srbije da prizna Kosovo

25 januara 2014

auto_IMG_55611373303069Nemački ambasador u Prištini Piter Blomajer poručio je Albancima da je status Kosova i dalje nedefinisan i da će takav biti sve dok ga ne priznaju Srbija i Rusija, prenosi „Pravda“.

U intervjuu za veb televiziju „Zeri“ Blomajer je rekao da EU za sada neće tražiti od Srbije da prizna samoproklamovanu nezavisnost Kosova.

„Status Kosova je još uvek nedefinisan, ne ako pogledate iz nemačke pozicije, jer ova zemlja je već priznala Kosovo, ali ne treba negirati realnost da nezavisnost Kosova nije prepoznala ni Srbija ni Rusija. Za sada od Srbije neće biti ni traženo da prizna Kosovo“, rekao je Blomajer.

Blomajer je jasno poručio Albancima da je konačni status južne srpske pokrajine još uvijek nedefinisan uprkos priznanju nezavisnosti od strane većine zemalja EU. Prema njegovim rečima, ovo pitanje treba da se reši u nekom kasnijem trenutku.

Ovakva izjava Blomajera izazvala je nevericu u albanskim političkim krugovima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Danilo Vasic says:

    Nece to traziti u samom pocetku pregovora o ulasku Srbije u EU ali pri kraju samih ce to biti uslov svih uslova. Zato mi nikad necemo ni uci u tu i takvu Evropu, koja ce kao takva i sama prestati da postoji razilazenjem svih u svoje kaveze gde im je i mesto ili ce poceti treci svetski rat...!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *