НЕМАЧКИ ДОБРОВОЉЦИ РУШИЛИ ЈУГОСЛАВИЈУ: Викенд војници ратовали против „злих Срба“

NEMAČKI DOBROVOLJCI RUŠILI JUGOSLAVIJU: Vikend vojnici ratovali protiv „zlih Srba“

16 novembra 2020

POSLANICA Levice u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić pokušala je da rasvetli da li su nemački vojnici, kao dobrovoljci, učestvovali u ratu na prostoru bivše Jugoslavije 1990-tih godina, a odugovlačenje sa odgovorom od strane nemačke vlade ocenila je skandalom.

Nastićeva je istakla da nemačka vlada sve češće, na arogantan način, odbija da da odgovarajući odgovor na pisana pitanja opozicije. S tim u vezi je navela da je pre dve nedelje objavljena knjiga jednog profesora sa univerziteta u Potsdamu, koji je blizak nemačkoj vojsci, u kojoj tvrdi da su pripadnici Bundesvera početkom 1990. tih putovali na ratišta u bivšoj Jugoslaviji.U toj knjizi se ističe da su posebno pripadnici garnizona u južnoj Nemačkoj bili putovali na „produženi vikend“ ili „odmor“ na front, kako bi tamo prikupljali ratno iskustvo, napisala je ona pozivajući se na „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ (FAZ)“.

– Ako je to tačno, onda su aktivni nemački vojnici ilegalno služili na Balkanu. Zbog obelodanjivanja ovog podatka uputila sam pisani upit vladi sa pitanjem koliko je takvih slučajeva poznato, i da li i koliko je disciplinsko-pravnih mera pokrenuto – naglasila je Nastić.

Pitanja takve vrste su, prema njenim rečima, važan kontrolni instrument opozicije u Bundestagu, ali samo ako vlada na pravi način odgovori. Ukazala je da je vlada najpre zatražila produženje roka za odgovro, a potom na pitanje nije odgovorila ni u novom roku. Na kraju je vlada odgovorila da nema nikakva saznanja o tome. Nastićeva smatra da su takva taktika i navodno neznanje skandal.

– Opozicija ne može da kontroliše vladu, ako joj ne da iskreni odgovor – poručila je Nastić.

KOMENTARI5 komentara

 1. rade n says:

  Sta su oni lose radili ,borili su se za one koji su im saveznici.Cudno je da se tadasnjem predsedniku koji je prekrsio nemacki ustav I bombardovao Srbiju,ubijao nevine ljude na mostovima ,gradovima,u vozovima,rasturao postrojenja sa ekoloski opasnim materijama ,bacao osiromaseni uranijum I trajno kontaminirao tlo Srbije oprasta,poziva u goste I ide na svadbu.Nase interese vise brane strani ljudi nego nasa vlast,pa tako Jelena Milic cele nedelje pravi bahanalije sa Nato paktom u Beogradu,dok amerikanac skuplja gradju I pise knjigu o zlocincima iz Nato pakta koji su bacali kasetne bombe na centar grada Nisa.Narode srpski osvesti se jednom.Da nismo u bunilu nebi ruski ambasador na jednoj o sesiji sa Nato paktom pitao"imali ovde Srba".

 2. Aco says:

  A odgovor če biti to je državna tajna ili nije niko ratovao. Treba samo turcima u njemackoj slati oružje ima ih 7-8mio pa nek se odvije🤗.

 3. Bran says:

  Germani su i pre 800 godina dobrovoljno pregazili Baltičku Srbiju i uništili svetilište Arkonu, koju su čuvali Jomski Vikinzi(Varjazi). Dakle, ništa novo

 4. petrovgrad says:

  Šta tu nije jasno. Zvanična vlast Germana u dvadesetom veku je pobila 50 miliona Slovena.

  • test01 says:

   Tacno, nikako mi nije jeasno zasto sve Slovenske zemlje nisu nikada ozvanicili Nemacku kao genocidnu tvorevinu i naciju sto i jesu. I dan danas su isti i cak su uspeli da zavladaju Evropom ekonomski (uz pomoc SAD jer su im oni odstampali nemcku marku i prevezli avionima iz USA - izbrisali su im sav ratni dug preko noci !!!). Rusi treba da ih uniste sledeci put i za najmanji pokusaj agresije - a to se vec uveliko dogadja. Kada sam cuo kako su ih Nemci optuzili za "trovanje" Nevaljalog - najezio sam se. Sa nacistima i teroristima nema razgovora i pregovora - ima samo jedna mera !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *