НЕМАЧКИ ЕКСПЕРТИ ОТКРИЛИ позадину „хемијског напада“ у Сирији!

NEMAČKI EKSPERTI OTKRILI pozadinu „hemijskog napada“ u Siriji!

8 aprila 2017

c1d82253-9419-41f4-becf-b5839faa1df1_16x9_788x442

Više nemačkih eksperata za arapski svet upozorilo je da je „hemijski napad u Idlibu“ bio apsolutno nepotreban predsedniku Sirije Bašaru Asadu i da je veliko pitanje da li je on uopšte odgovoran za to, ali zato više nego poželjan za snage opozicije koje su sve manje u stanju da se suprotstavljaju vladinoj armiji.

Jedan od njih, profesor Centra za izučavanje arapskog sveta iz Majnca Ginter Majer smatra da je sirijska opozicija uz pomoć hemijskog napada u Idlibu pokušala da vrati izgubljene pozicije i i da sebi obezbedi spoljnu podršku.

Majer naglašava: „Takav napad otrovnim gasom mogao je da ide na ruku samo naoružanim opozicionim grupama. One su priterane uza zid i više nemaju faktički nikakve šanse da pružaju vojni otpor režimu. Kako je pokazala rakcija Donalda Trampa, Asadovi protivnici ovakvim akcijama sebi obezbeđuju podršku“.

Nemački eksperti procenjuju da na sirijskoj opoziciji može ležati odgovornost i za druge hemijske napade koje su zapadne zemlje bezrazložno pripisale vlastima Sirije.

(Fakti)

 

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Istina nikoga ne zanima, Ameri gadjaju, a Rusi gledaju. To je cinjenica. Ko danas jos veruje u hemiju, sve su to izgovori za nove ratove. Rusi bi da prespavaju ako moze, ali ne moze. Tek dolazi bruka ako Rusi ne uzvrate i to zestoko. Ali, ne da im njihov sef Natanjahu.

 2. Ojde se says:

  Tako je, cajtung clok swicerland. Tacno i potacno i najtachnije. Neko hoce da izbegne rat nato vs rusija vs kina vs .....

 3. padre says:

  Da si ti na mestu Rusije, verovatno bi amere prebio na mrtvo ime, pa šta bude, da bude!Šta je za tebe nekoliko atomskih bombi, nekajih bace, pa dda smo mirni!

 4. Trifun says:

  Rusija ne smije nikada vise da to dopusti!! NIKADA! Otvoreno reci citavom svijutu da ce bilo kakav napad na Siriju smatrati napadom na Rusiju i to ponavljati na svakom mjestu uporno, dok to ne postano jasno da su upozoreni. A onda ako se americke siledzije drznu opet da provociraju na ovaj nacin udariti po njima i njihovim sistemima bez pardona. Ako hoce svjestski rat dobice ga! Jedno je sigurno, zapadne genocidne hijene ce biti zbrisane sa planete, kako ce do toga doci nije ni bitno.

 5. blaf says:

  Etničko "trovanje" dece na Kosovu i Metohiji, Račak, Markale 1 i 2, ... samo na našim prostorima. Znaju ameri ko i što je to uradio (oni su naredbodavci), ali im odgovara napad na regularnu vlast: Milošević, Husein, Gadafi ... jer nije podanička!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *