НЕМАЧКИ ЕКСПЕРТ ДО ДЕТАЉА ОБЈАСНИО зашто се ЗАПАД плаши пораза у УКРАЈИНИ

NEMAČKI EKSPERT DO DETALJA OBJASNIO zašto se ZAPAD plaši poraza u UKRAJINI

28 marta 2023

Ukrajina neće ostati bez podrške svojih zapadnih mentora, uprkos tome što i sami doživljavaju velike teškoće. O razlozima ovakvog stanja govorio je politički ekspert iz Nemačke Aleksandar Rar.

Češki predsednik Petr Pavel nedavno je saopštio da njegova zemlja više nema mogućnost da pruža pomoć kijevskom režimu. Prema njegovim rečima, Varšava bi mogla da organizuje snabdevanje Ukrajine municijom, ali postoje objektivni problemi sa njihovom proizvodnjom – nedostatak kvalifikovane radne snage.Slična slika se može videti i u drugim evropskim zemljama. Bez obzira na to, oni će nastaviti da pumpaju oružje u Kijev, čak i na svoju štetu, siguran je nemački politikolog.

Na Zapadu postoji mišljenje da će se Rusija pre ili kasnije suočiti sa akutnom nestašicom oružja i municije, rekao je Rar.

Ova okolnost će morati da utiče na što brži završetak sukoba. Drugim rečima, američke i evropske vlasti očekuju da će dobiti bitku. I iz tog razloga Ukrajina „nudi“ svom stanovništvu da privremeno trpi tegobe i neprijatnosti.

Istovremeno, politički establišment Zapada nije odustao od ideje o održavanju mirovnih pregovora, rekao je ekspert. Problem je što ni Vašington ni njegovi saveznici nisu spremni da podnesu teritorijalne gubitke Ukrajine. I to ne zbog velike ljubavi prema kijevskom režimu. Oni nisu zadovoljni uspehom Rusije, koja preti ozbiljnim problemima za dominaciju zapadnog sveta.

„Za Zapad su teritorijalni gubici Ukrajine neprihvatljivi iz geopolitičkih razloga. Svi se plaše obnove Sovjetskog Saveza. Postoji neizgovorena doktrina da Rusija ne treba da obnavlja imperiju, jer je to opasnost za Evropu. To objašnjava tešku poziciju Zapada“, rezimirao je Rar.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    „Za Zapad su teritorijalni gubici Ukrajine neprihvatljivi iz geopolitičkih razloga".Za Rusiju su zbog istih razloga to još i više!Zato sada više nema nikome nazad!Da je Ukrajina ostala neutralna,nitko ne bi bio ugrožen i svega ovoga ne bi bilo!Ali,USA-NATO je bio pohlepan,bahat,htio je sve!Zapravo je USA htjela sve!I blizu je toga jer misli ovdje u EUro-Blistok-Aziji zakuhati Veliki rat da se mi svi skupa tu izcrpljujemo,a oni tamo daleko u svojoj daljini i miru jačaju za finale!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *