НЕМАЧКИ ЕКСПЕРТ ОБЈАВИО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Погрешно радимо ствари, то нас уопште не штити од КОРОНАВИРУСА

НЕМАЧКИ ЕКСПЕРТ ОБЈАВИО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Погрешно радимо ствари, то нас уопште не штити од КОРОНАВИРУСА

3 априла 2020

Један од тренутно најтраженијих немачких експерата за корона вирус вирусолог Kристијан Дростен тврди да се корона вирус може пренети и кретањем ваздуха, као и да једноставне маске за лице не штите од заразе оне који их носе.

– Иако то може деловати апсурдно, корона вирусом вас може заразити и особа која вам је окренута леђима – каже Дростен. Kада неко дише или кија – капљица аеросола средње величине остаје у ваздуху неко време и ако постоји кретање ваздуха она се преноси даље, без обзира да ли неко седи окренут леђима према вама – тврди овај стручњак.Управо због тога што је могуће преношење вируса ваздушним путем нема научних доказа да маске које многи људи данас носе омогућавају заштиту од заразе, наводи он.

– Преко ивице маске можете удахнути аеросол који се мало дуже задржи у просторији – каже Дростен, додајући да ни материјал од којег су израђене једноставне маске није довољно добро решење за сврху у коју се користи.

Занимљиво је да и Дростен на јавним местима носи маску, коју је добио на поклон у једној продавници.

Међутим, не знајући да ли је и он сам преносилац заразе или не, он то чини да би заштитио друге.

– Уколико сам заражен, барем могу да поштедим своје окружење на тај начин – каже овај берлински стручњак, а преноси немачки часопис „Фокус“.

Дростен такође подржава коришцење података из мреже мобилне телефоније у циљу праћења физичких контаката које остварују заражени корона вирусом.

Ако корисник мобилне телефоније добије поруку да је био у контакту са зараженом особом, он потом може да се понаша у складу са том чињеницом и прати сопствено здравствено стање, при томе свесније избегавајући све контакте са другим особама који нису апсолутно нужни, каже Дростен.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Zoran says:

    Reklame za korona virus su slične nekadašnjim reklamama za islamsku državu ili: Ide jedan korona virus ulicom i zarazi svakog koga sretne na ulici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u