НЕМАЧКИ ФУНКЦИОНЕР „СПУСТИО НА ЗЕМЉУ“ ВУЧИЋА И БРИСЕЛ: „Косово може да преда само…“

NEMAČKI FUNKCIONER „SPUSTIO NA ZEMLJU“ VUČIĆA I BRISEL: „Kosovo može da preda samo…“

28 jula 2017

Ukoliko bi bio isporučen zahtev o priznanju Kosova kao uslov da Srbija uđe u EU, to bi bila visoka cena.

To kaže filozof i visoki funkcioner opozicione stranke Alternativa za Nemačku Mark Jongen, koja bi na sledećim izborima, prema procenama, mogla ne samo da uđe u Bundestag već i da osvoji 10 do 12 odsto glasova.

“Teško je dati savet, ali verujem da bi u tom slučaju onda narod na referendumu trebao da donese odluku da li je Srbija spremna da plati tu cenu”, rekao je Jongen za Politiku.

Govoreći o zamerkama iz Brisela da Beograd ne sledi spoljnopolitički kurs EU, jer ne uvodi sankcije Moskvi, nemački opozicionar poručuje Srbiji da ne podleže pritisku i ne uvodi sankcije Rusiji.

“Ako bih smeo da dam savet Srbiji, poručio bih joj da ne podleže pritisku i ne uvodi sankcije Rusiji. Vaša zemlja treba da zadrži dobre odnose sa Rusijom i ostane u tom međupoložaju, jer je to važno i za vašu ekonomiju”, rekao je on.

On dodaje da je važno i za EU da postoji jedan most kao što je to Srbija, koji povezuje Evropu i Rusiju.

“Nije dobro da budu porušeni svi mostovi između Evrope i Rusije”, kaže Jongen.

(Tanjug)

KOMENTARI10 komentara

 1. Sančo Pansa says:

  Sjajno!

 2. rale says:

  Dokaži to našem Vuletu,kad je izdajnik..

  • Kiza says:

   Naš Vule??? Misliš njihov!?

 3. milena nikšić says:

  Jedan Nemac, naš vekovni neprijatelj, ispao je bolji prijatelj srpskom narodu. nego Vučić, još i kritikuje Vučića i savetuje šta treba da uradi, medjutim pijanom ne napevati, a budali ne nagovoriti to je kod našeg Vučića.Bio je i 2 sv. rat, nikada nam Nemci niti Madjari nisu rušili naše Crkve, niti su nam branili da slavimo svoje Krsne Slave, to su radili komunjare, posle rata koji su se doselili u Vojvodinu. a sada Vučić sa Mihajlovićkom potapa našu Valjevsku Gračanicu još iz doba Nemanjića, naišli su još na temelje dve stare Crkve koje su zabetonirali, i posekli hrast star 600 godina, koji je bio Bogomolja umesto Crkve za vreme Turaka, kao smetalo je to za autoput, to nije tačno, ta trasa autoputa bi mogla da se udalji na 1-2 km dalje za Crnu Goru, ali oni veruju u đavola , a ne u Boga, a to je po naredbi fašističke EU, pa šta onda reći? Hvala gospodinu JONGENU na istinitosti, to mu sigurno nije predložila Merkelova, ni Mogerinijeva, prodane duše i izdajnici srpskog naroda <3

 4. goran says:

  Jongena za predsednika Srbije, odmah.

 5. punca says:

  Ako se raspiše referendum , svi znamo da av i ta vlada sve manipulira da av sedi na vrhu srpske piramide i glumi imperatora, s'tim je rezultat unaprijed izplaniran od CIA !

 6. Baraba says:

  Kosovo da prodamo za 50 milijardi dolara I da zivimo ko ljudi ( za albanske narkodilere ta suma je sitnica)

  • D. says:

   Nema predaje!!!

 7. Jasna Simonovic says:

  Ne znam šta je to u pravu "predaja otetog",čak i pod pretpostavkom da bi referendum (nekom neobjašnjivom silom) izglasao predaju, mislim da je pravno nevažeći, zna li neko?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *