НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ О РАТУ У УКРАЈИНИ: Руси одлично напредују, ускоро ће потпуно заузети Донбас

NEMAČKI GENERAL O RATU U UKRAJINI: Rusi odlično napreduju, uskoro će potpuno zauzeti Donbas

15 januara 2023

RUSKA vojska će uskoro preuzeti kontrolu nad čitavom teritorijom Donbasa, smatra nemački general, bivši savetnik za vojnu politiku Angele Merkel Erih Vad u intervjuu za portal „Ema“.

– Rusi očigledno napreduju na istoku Ukrajine, u području Bahmuta (ukrajinski naziv za Artjomovsk). Verovatno će uskoro potpuno zauzeti Donbas – rekao je general.Zapad može tamo da pošalje po stotinu borbenih vozila „marder“ i tenkova „leopard“, ali, po mišljenju Vada, oni neće ništa promeniti.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da nije isključena mogućnost da se Ukrajini isporuče teški tenkovi. Generalni sekretar Alijanse je takođe napomenuo da je NATO isporučio ukrajinskoj vojsci više naoružanja nego što se moglo zamisliti i da će sada Oružane snage Ukrajine dobiti američke PVO sisteme „patriot“.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Milioni ljudi iz Donjecka, Luganska, Mariupolja, Slovjanska, Odesse i brojnih drugih mesta koji se rame uz rame s Rusima bore protiv nacističkog režima instaliranog u Kijevu, imaju jak razlog zašto su uzeli oružje u ruku. Taj zločinački režim koji su metodom specijalnog rata instalirale SAD, vršio je brutalnu diskriminaciju ruskojezičnog stanovništva, spaljivao žive ljude u Odessi, granatirao civile u soliterima u Donjecku i Gorlovki, masakrirao ljude po čitavom Donbassu. Ti civili su samo tražili pravo da na svojoj zemlji mogu govoriti svojim rodnim jezikom. Ali svirepi banderovski režim iz Kijeva im nije to osnovno ljudsko pravo dao. Upravo zato, nacistički režim u Kijevu mora biti uništen, definitivno i konačno.

  2. Velika Metla says:

    Rusi ne zauzimaju Donjeck, to su bili uradili zapadni satanisti, nego ga oslobađaju "stručnjače".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *