НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ ОПТУЖИО ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: “Путин кује тајни план да започне рат против Европе док је свет заокупљен другим стварима”

NEMAČKI GENERAL OPTUŽIO PREDSEDNIKA RUSIJE: “Putin kuje tajni plan da započne rat protiv Evrope dok je svet zaokupljen drugim stvarima”

18 jula 2019

Rusija kuje tajni plan da započne rat protiv Evrope, dok su Amerika, Evropa i Velika Britanija zaokupljene klimatskim promenama i evropskom imigracionom krizom, upozorava bivši generalni sekretar NATO Horst-Hajnrih Braus.

Prema rečima nemačkog general-potpukovnika u penziji, ruski predsednik Vladimir Putin planira regionalni rat članicama EU njima ispred nosa.– U vreme kada je naša politčka pažnja usmerena ka klimatskim promenama, migracionoj krizi, krizi EU i mnogim drugim problemima koji traže zajedničko rešenje, Rusija se – ničim izazvana – sprema za regionalne ratove u Evropi, koje nameravaju da okončaju uz pomoć pretnje nuklearnim oružjem – rekao je Braus za nemački „Velt am zontag“.

Braus i Joahim Krauze, direktor Instituta za bezbednosnu politiku Univerziteta u Kilu, tvrde da je cilj ruske strategije traženje sukoba sa Zapadom i podrivanje jedinstva zapadne alijanse.

Braus i Krauze smatraju da je Putin svestan toga da bi imao slabe šanse za uspeh u slučaju sukoba protiv NATO, ali da traži „priliku da poveća nadmoć putem regionalnog sukoba u Evropi“.

Braus i Krauze tvrde da bi u slučaju oružanog sukoba, Rusija mogla da pokuša da izvrši „iznenadni napad ograničenih razmera, oslanjajući se na nuklearne pretnje, pre nego što NATO stigne efikasno da odgovori“.Vojne stručnjake dodatno brine činjenica da Rusija nastavlja da naoružava vojsku supersoničnim i hipersoničnim raketama.

Sjedinjene Države se takođe suočavaju sa pozivima da se razoružaju u trenutku kada su tenzije između dve velike sile dostigle tačku ključanja.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da je duboko zabrinuta zbog nove trke naoružanja.

– Uspešnost Sporazuma o kontroli naoružanja, razoružavanju i ne-širenju oružja za masovno uništavanje zahteva njegovu punu primenu. Hitno zahtevamo od Moskve da nađe efikasno rešenje, koje će otkloniti sumnje u vezi sa razvojem rakete 9M729 – rekla je ona.

KOMENTARI12 komentara

 1. milorad2 says:

  koja glupost, ali važno je da se ponovo,po,2826522 put kaže da će rusija napasti evropu:)To je sve čemu ova izjava služi eto rusi kuju mračne planove u zavejanom sibiri protiv evrope:)Samo mu još drakula fali.

 2. rajko says:

  Hahahaha! Dobro je što su oni zauzeti klimatskim promenama!!! Ko će, ako neće oni? Šta rade tim klimatskim promenama? Obuzdavaju ih? Duvaju svojim ledeno svežim dahom u polarne kape da se ne otope? Sede u kišnim šumama čuvajući drveće od nesavesnih drvoseča? Nadljudskim naporima, golim prsima zaustavljaju monsune u Indiji? Potpuno su smešni. Ali poenta je da njima, njihovim veličanstvima, Rusija podnosi izveštaje o tome šta radi i čime se bavi. Nema Rusija pametnija posla nego da objašnjava i pravda se.

 3. A akoM says:

  Rusija bi bila glupa kad ne bi započela rat protiv dijelova Europe i-ili Blistoka itd.,dok je Zapad zaokupljen drugim stvarima...ali velikim,tj.ratom(ratovima)koji Zapad započinje i vrši kad i tamo gdje njemu paše!Pa bi to bio Ruski adekvatan i inteligentan(asimetrični)odgovor,tj.tamo kada i gdje to i Rusiji paše!Inače bi Rusija bila glupa kad to ne bi učinila,nego dozvolila Zapadu da je podpuno okruži,napadne i jeftino uništi!

 4. A akoM says:

  Daklen je njemački general s razlogom zabrinut!Jer sluti da je Rusija već dovoljno pametna i jaka da to napravi...ako oni(Zapad)negdje gdje njima paše,započnu neki veći rat(ratove),a očito to i planiraju,i zato je taj general tako zabrinut!Inače ne bi imao razloge,jer ovi razlozi koje je naveo,nisu dovoljni,inače bi Rusija već napala!A ovako...

 5. Pidza says:

  Koliko je tek ovaj popijo

 6. Gerwasius Twinkelminkenson says:

  Kakvo izvrtanje istine. Kaže se da nema većih lažova od turčina,neko kaže od cigana, ali ja mislim da od zapadnih nacista nema većeg lažovskog šljama.

 7. Vojna i ojdeSve says:

  Samo napred... Strah... Strah... Strah.... Biche rata tako kazhu svi...

 8. Beli Orao says:

  Može to švapsko derište Hitlerovo da serinja šta hoće! Diže glavu previše jel zaboravio holokaust svojih predaka hoće li da i on sad pođe i njobnovim stopama ? Švajn !!!

 9. teoretičar says:

  Stvarno su Hitler i Gebels napravili dosta klonova po svetu. To kanda nije samo jedna od njihovih teorija zavere. Ni aktivni generali na Zapadu nemaju vlast niti moć osim da slušaju Bušove, Klintonove, Sarkoije i Obame gde da bace bombe, a još manje moći od ništa imaju penzionisani generali i bivše političke prostitutke, ali eto, sve znaju. Tajni plan koji su oni otkrili pa sad ceo svet zna i više nije tajna. Bože, ala ima odvratnih ljudi na ovom svetu. Otkrivam da sam suvo zlato.

 10. Teuta says:

  Švapski izhlapeli deka ima u svesti 20.000.000 ubijenih Rusa u zadnjem napadu na Rusiju. Zbog toga Rusima uopšte ne treba "tajni" rat. Dovoljno je da samo poleti N E Š T O sa nemačke teritorije na istok.Njima je inače prst uvek na dugmetu.

 11. test01 says:

  Svabo je shvatio da je vrag odneo salu i da Rusi vise nece dozvoliti Staljingrad i ubijanje pravoslavnog naroda. Ovoaj put bi ih Rusi sravnili sa zemljom i zauvek promenili fasisticku DNK strukturu! Propasce im 4ti Rajh pa fasista kuka.

 12. persida says:

  Jok, nego ce Rusi da gledaju da ih vi prvi napadnete, a oni da igraju sah. Postavlja se pitanje: ima li u danasnjoj Evropi ijedan inteligentan covek?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *