НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ ШОКИРАО СРБИЈУ: Поново нам је потребна 1999. година

NEMAČKI GENERAL ŠOKIRAO SRBIJU: Ponovo nam je potrebna 1999. godina

17 septembra 2019

Nemački general u penziji Johen Bot je nezadovoljan. Za „Bild“ kaže: „Priželjkujem avijaciju koja bi ponovno dobila politički zadatak, slično kao 1999.“

„Svojim pilotima sam rekao: iza vas stoje nemački parlament i nemački narod.“ Tako danas priča general major u penziji Johen Bot. On je 1999. komandovao nemačkim pilotima koji su učestvovali u NATO bombardovanju SR Jugoslavije.U intervjuu za list „Bild am zontag“ Bot je govorio i o odgovornosti koju na leđima nosi oficir koji svoje vojnike šalje u misiju iz koje se možda neće vratiti. Kao vojnik morate da prihvatite da se neki od vaših saboraca neće vratiti živi. Na sreću, iz te misije su se svi vratili živi i zdravi.

General u penziji kritikuje stanje u kojem se danas nalazi nemačka vojska koja je, prema njegovom mišljenju, reformom iz 2010. dovedena u stanje nepripravnosti.

„Ja bih danas s vojnicima Bundesvera i našim ’Tornado‘ avionima odmah ponovno krenuo u sličnu akciju. Ali trebalo bi isto tako reći: Bundesveru danas baš i ne ide najbolje“, rekao je Bot i zaključio da bez pomoći SAD Nemačka ne bi bila u stanju da se sama odbrani, na primer, u slučaju napada Rusa.

Bot jasno stavlja do znanja koga smatra krivcem za loše stanje Bundesvera, ali i za loš položaj nemačke vojske unutar NATO-a zbog činjenice da Nemačka ne izdvaja predviđenih dva odsto BDP-a za potrebe odbrane:

„Nemačka kancelarka time šalje poruku da su joj druge stvari važnije od bezbednosti građana. Problem je i taj što se te odluke ne objašnjavaju u javnosti. Tako se ne vodi politika. Da sam tada kao komandant tako rukovodio, nijedan vojnik ne bi sledio moje komande“, rekao je Bot za „Bild“.

Penzionisani oficir je izrazio žaljenje što Nemačka više ne pokazuje spremnost da preuzme odgovornost kao krajem devedesetih. „Saveznoj vladi danas nedostaje volje za to da se naši ’Tornado‘ avioni ponovno upotrebe kao nosači bombi. Priželjkujem avijaciju koja bi ponovno dobila politički zadatak, kako bi pokazala šta može, slično kao 1999“, zaključio je Bot.

(Sputnjik)

KOMENTARI13 komentara

 1. Cp6a says:

  Pa 'de si prijatelju naš!?

 2. Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

  Pa, Botino - izvoli. Šta te sprečava?! Ah, da... nema više pijanog Jeljcina, sada ti se ne bi vratilo ni 2% letelica. Kud ne krenuste kopneno, da jednom za svagda razmontiramo "Zapad". Znaš, ni Berlin ni London nije "preko sveta"...

 3. Zoko says:

  Ja u ovo ne verujem ,jer bi direktno izazvali solo akcije prema Nemačkoj.Odmazde u smislu oko za oko na infrastrukturu ili nešto još jače.

 4. rajko says:

  Trebaju tebi poštene batine, a zatim doživotna robija.

  • Za Srbiju says:

   Zamisli da ovako nešto izjavi ruski general u penziji? Digao bi se ceo zapad na noge. Ali kada ovakve poruke dolaze sa demoNkratskog zapada, onda niko nema komentar.

 5. milorad2 says:

  svinja militaristička, gricka penziju a ubicam zreo za sud.Ratni zločinac, jer agresivan rat je po definiciji UN ratni zločin a on je upravo to komandovao.SVI oni koji su bili viši komandni kadar tada u NATO su ratni zločinci po istom osnovu kao i recimo fon leer koji je bombardovao beograd 1941 i kome je za to i sudjeno,sa punim pravom.

 6. petrovgrad says:

  Germani vise nemaju kapaciteta, zna se ko je gazda u Nemačkoj. Pitaju se muhamedanci a po najvise Turci. Germani zahvalite Staljinu što vam je oprostio zločine iz drugog svetskog rata i sto vam nije naplatio oko za oko zub za zub. Da vas je potamanio koliko Vi Rusa, od Vas ne bi ostalo ništa. Ako Vam Putin uletu u Berlin to Vas čeka.

  • Goran says:

   Mene uopšte nije šokirao, naprotiv ostali su dosledni. Nije bitno koga napadaju važno je da se troši municija, biznis.

 7. snovidjenje says:

  Staljin se zajebao sto nemacku gamad nije preselio iz istocne nemacke u Sibir gde su se i zaputili 1941 a istocnu nemacku nije naselio rusima.

   • Cp6a says:

    Ma, cili svit je bija katulički, u pizdu....

 8. Vladimir says:

  Smirite se svi,general je glup kao noc.

 9. Za Srbiju says:

  A čiju bi decu i žene ovaj nacistički bolesnik bombardovao? Šteta što Rusi nisu imali nuklearku da je bace na Berlin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *