НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ УЗДРМАО НАТО: Открио слабу тачку НАТО авијације

НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ УЗДРМАО НАТО: Открио слабу тачку НАТО авијације

13 јула 2017

Шеф безбедности немачког ратног ваздухопловства генерал-мајор Ансгар Рикс покренуо је иницијативу за борбу против сајбер претњи позивајући се на истраживање за које каже да показује да хакери могу да преузму контролу над војним авионима уз помоћ опреме у вредности од 5.000 евра.

Портпарол немачког Министарства одбране рекао је за Ројтерс да би развој нове „сајбер стручности авијације“ покривао све од подизања свести о сајбер претњама до пројеката за техничко истраживање и опремања летилица заштитним системима.

Државна секретарка Катрин Судер подржала је идеју, коју је Рикс предложио у писму у јуну, додао је портпарол.

Рикс на конференцији у немачком граду Бикербургу рекао да га плаши да би хакери могли да преузму контролу над летилицом уз помоћ опреме која није скупа, пренео је Ројтерс.

Он је позвао војне званицнике да се не фокусирају само на могуће проблеме са компјутерским софтверима, већ да би требало да раде да обезбеде да се авиони не могу преузети са земље или евентуално преко путника у ваздуху.

KOMENTARI2 коментара

  1. opet ja says:

    Zato Turska nije kupila AH-1W helikoptere jer Amerikanci nisu hteli da im daju sve podatke vezane za softver. Inače na slici je MiG-29...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u