НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ УЗДРМАО НАТО: Открио слабу тачку НАТО авијације

NEMAČKI GENERAL UZDRMAO NATO: Otkrio slabu tačku NATO avijacije

13 jula 2017

Šef bezbednosti nemačkog ratnog vazduhoplovstva general-major Ansgar Riks pokrenuo je inicijativu za borbu protiv sajber pretnji pozivajući se na istraživanje za koje kaže da pokazuje da hakeri mogu da preuzmu kontrolu nad vojnim avionima uz pomoć opreme u vrednosti od 5.000 evra.

Portparol nemačkog Ministarstva odbrane rekao je za Rojters da bi razvoj nove „sajber stručnosti avijacije“ pokrivao sve od podizanja svesti o sajber pretnjama do projekata za tehničko istraživanje i opremanja letilica zaštitnim sistemima.

Državna sekretarka Katrin Suder podržala je ideju, koju je Riks predložio u pismu u junu, dodao je portparol.

Riks na konferenciji u nemačkom gradu Bikerburgu rekao da ga plaši da bi hakeri mogli da preuzmu kontrolu nad letilicom uz pomoć opreme koja nije skupa, preneo je Rojters.

On je pozvao vojne zvanicnike da se ne fokusiraju samo na moguće probleme sa kompjuterskim softverima, već da bi trebalo da rade da obezbede da se avioni ne mogu preuzeti sa zemlje ili eventualno preko putnika u vazduhu.

KOMENTARI2 komentara

  1. opet ja says:

    Zato Turska nije kupila AH-1W helikoptere jer Amerikanci nisu hteli da im daju sve podatke vezane za softver. Inače na slici je MiG-29...

  2. Beli Orao says:

    Đu -konjina će da sve kupi od amera ! Hahaaaaa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *