НЕМАЧKИ KАНЦЕЛАР ШОЛЦ УЗНЕМИРЕН: Телефонски разговор са Путином био KРАЈЊЕ НЕПРИЈАТАН!

NEMAČKI KANCELAR ŠOLC UZNEMIREN: Telefonski razgovor sa Putinom bio KRAJNJE NEPRIJATAN!

22 decembra 2021

Nemački kancelar Olaf Šolc izrazio je danas zabrinutost zbog gomilanja ruskih trupa na granici sa Ukrajinom u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, saopštio je portparol nemačke vlade.– Nemački kancelar je izrazio zabrinutost zbog ove situacije i govorio o hitnoj potrebi za deeskalacijom – naveo je nemački portparol u saopštenju, prenosi Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemački kancelar Šolc u telefonskom razgovoru razmotrili su danas, između ostalog, ruske predloge za dugoročne bezbednosne garancije NATO, saopštio je Kremlj. Putin je u delu razgovora koji se odnosio na temu Ukrajine istakao da Kijev i dalje izbegava implementaciju Minska-2.

– Na zahtev kancelara Nemačke detaljno su razmotrena pitanja rešavanja unutrašnjeg ukrajinskog sukoba i mogućeg održavanja novog samita u normandijskom formatu – navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin je obavio danas prvi telefonski razgovor sa Šolcom od kada je preuzeo dužnost i čestitao mu početak rada na mestu saveznog kancelara, a dva lidera su izrazila zainteresovanost za razvoj rusko-nemačkih odnosa u više oblasti.

 

KOMENTARI5 komentara

 1. Rusofil Potemkin says:

  Jedina oblast u kojoj oni mogu da sarađuju je Bir fest u Minhenu i Votka fest u Sibiru. Ostalo sve to je ponovno uništenje nacističkog Rajhstaga.

  • stevan-vd says:

   U potpunosti podržavam ove kulturne manifestacije ,a za ostala pitanja bezbednosti Eu -NATO fašista ,obratiti se Gosn ŠOJGU.

 2. Rocky says:

  Sa neprijatnim švapskim štakorima i treba biti neprijatan razgovor.Gubi se u štenaru švapsko pašče i ne laj više.koliko ste prolili slovenske krvi budite sretni što uopšte postojite.

  • ROD says:

   vreme je da se vratimo na staru srpsku granicu na rajsku reku... na Rajnu

 3. Petrovgrad says:

  Staljin je oprostio Švabovima. Putin ne verujem da će ponoviti takvu gešku. Nemci su u dva rata pobili sto miliona Slovena. Putin čeka priliku da im vrati, ono što im je Staljin oprostio. Staljin nije streljao nijednog Nemca iz odmazde, ono 100 za jednog ili spaljivanje čitavog sela sa stanovnicima. Švabovi to dobro znaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *