НЕМАЧКИ ЛЕКАРИ ПРИЗНАЛИ: У Русији су Наваљном спасили живот

NEMAČKI LEKARI PRIZNALI: U Rusiji su Navaljnom spasili život

24 decembra 2020

Dejstva lekara u bolnici u Omsku spasila su život osnivača Fonda za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog. Takva izjava data je u izveštaju o lečenju blogera u berlinskoj klinici „Šarite“, objavljenom u časopisu Lancet.„Šarite“ veruje da je Navaljni imao dovoljno sreće da se oporavi, delom i zbog toga što je njegovo zdravstveno stanje pre trovanja bilo dobro. Presudni faktor, kako kažu nemački lekari, bila je odluka ruskih lekara da intubiraju i stave na respirator Navaljnog, i doneta je u roku od dva do tri sata od trenutka kada su se pojavili prvi simptomi.

Prema izveštaju, utvrđeno je da je Navaljni bio zaražen sa nekoliko bakterija istovremeno, što nije izazvalo ozbiljne posledice; a petog dana lečenja dobio je temperaturu. Nemački lekari su ukazali na različite znakove dejstva inhibitora holinesteraze na njegov organizam.

Trenutno je Navaljni na rehabilitacionoj proceduri u Nemačkoj. Ranije je bloger tvrdio da će se vratiti u Rusiju kada mu lekari to dozvole. Međutim, u Rusiji se Navaljni može suočiti sa ozbiljnim zakonskim problemima zbog višestrukog narušavanja uslovne slobode u „slučaju Iv Rošer“.

(Ridus/Balkanrus)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *