НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Европа мора да се одупре САД и НАТО!

NEMAČKI MEDIJI: Evropa mora da se odupre SAD i NATO!

15 septembra 2015

flag europe usa 657Smrt, siromaštvo i verski motivisani masakri koje su izazvale SAD i vojne intervencije NATO-a na Bliskom istoku i šire, doveli su do nezapamćenog priliva izbeglica, koji se jedino može zaustaviti ako se „nesmotreni“ strani vojni angažmani privedu kraju, piše „Dojče virtšafts nahriten“.

Poslednji talas izbeglica dolazi prvenstveno iz zemalja razorenih ratom u poslednje dve decenije, uključujući bivšu Jugoslaviju, Avganistan, Irak, Siriju, Etiopiju i Somaliju.

„To govori da su ilegalne vojne intervencije koje su izvršile SAD ili njeni saveznici održane u gotovo svim gore navedenim državama. Ovo sugeriše da su ovi ratovi ključni razlog ovih masovnih migracija. Ti ratovi su proizveli smrt, siromaštvo, anarhiju, raspad društava, verski motivisane masakre i egzoduse“, istakao je nemački medij.

Priliv izbeglica šokirao je zvaničnike mnogih evropskih zemalja zbog čega sprovode brze reakcije kao što je uvođenje granične kontrole ili građenje ograda. Prema nemačkim medijima, ove mere neće pomoći.

„Možemo da pokušamo da izgradimo zidove kako bi odbranili naše bogatstvo. Ali na duge staze ovi zidovi neće sprečiti milione ljudi da ilegalno uđu u naše zemlje“, navodi se u publikaciji.

Rešenje leži u suočavanju sa uzrokom problema.

„Oni, koji žele da zaustave masovne migracije, treba da spreče nesmotrene i nepromišljene strane vojne intervencije“, pišu nemački mediji.

„Oni takođe moraju promeniti vojne saveze poput NATO-a i od njih napraviti čisto odbrambene blokove“, dodao je „Dojče virtšafts nahriten“.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. miroslav says:

  Nemacki mediji nisu jedne novine i jedan novinar:))Nego sta cemo mi?

 2. milan says:

  Petao koji rano zakukuriče obično vrlo brzo i željeno završi u loncu!

 3. marko says:

  Naravno da su ovo sve ratovi izazvali.I ta sad?

 4. anamarija says:

  Da nisu izbjeglice krenule u "EU'' -----ne bi ta ''EU''svoju ' guz*cu pomakla a nimalim prstom mrdnula 'da se zaustavi pakao koji prave Ameri po svijetu !! Tek kada se to pocelo i k nama prenositi .....eeee ,sada se ''cesu i gdje ih ne svrbi'' !!!!! Ajde ,maknite te svoje guz*ce i poduzmite nesto protiv te izopacene Amerike tj. OTKACITE SE OD PROKLETIH AMERA KOJI I ZIVE SAMO OD PRAVLJENJA RATA U SVIJETU !!!! ISPOSTAVIMO VEC JEDNOM 'RACUN' AMERIMA ZA CIJELO COVJECANSTVO JER TO DUGUJEMO POTOMCIMA A I PRETCIMA !!!!!!!!

 5. Goran says:

  Da njemci zaista to misle onda bi na samom pocetku clanka se uhvatili istine a ne odmah udarati po lazima. Spominjane spontane izbjeglice treba da se okarakteriziraju sa organiziranim masovnim preseljenjem stanovnistva . Cak se zna i tko je organizator ! Tek kada budu pisali na taj nacin , onda ce se nesto i mozda poceti desavati u pozitivnom smislu .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *