НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Илегалне војне интервенције САД и НАТО довеле до избегличке кризе

NEMAČKI MEDIJI: Ilegalne vojne intervencije SAD i NATO dovele do izbegličke krize

16 septembra 2015

vojskaSmrt, siromaštvo i verski motivisani masakri koje su izazvale SAD i vojne intervencije NATO-a na Bliskom istoku i šire, doveli su do nezapamćenog priliva izbeglica, koji se jedino može zaustaviti ako se „nesmotreni“ strani vojni angažmani privedu kraju, piše „Dojče virtšafts nahriten“.

Poslednji talas izbeglica dolazi prvenstveno iz zemalja razorenih ratom u poslednje dve decenije, uključujući bivšu Jugoslaviju, Avganistan, Irak, Siriju, Etiopiju i Somaliju.

„To govori da su ilegalne vojne intervencije koje su izvršile SAD ili njeni saveznici održane u gotovo svim gore navedenim državama. Ovo sugeriše da su ovi ratovi ključni razlog ovih masovnih migracija. Ti ratovi su proizveli smrt, siromaštvo, anarhiju, raspad društava, verski motivisane masakre i egzoduse“, istakao je nemački medij.

Priliv izbeglica šokirao je zvaničnike mnogih evropskih zemalja zbog čega sprovode brze reakcije kao što je uvođenje granične kontrole ili građenje ograda. Prema nemačkim medijima, ove mere neće pomoći.

„Možemo da pokušamo da izgradimo zidove kako bi odbranili naše bogatstvo. Ali na duge staze ovi zidovi neće sprečiti milione ljudi da ilegalno uđu u naše zemlje“, navodi se u publikaciji.

Rešenje leži u suočavanju sa uzrokom problema.

„Oni, koji žele da zaustave masovne migracije, treba da spreče nesmotrene i nepromišljene strane vojne intervencije“, pišu nemački mediji.

„Oni takođe moraju promeniti vojne saveze poput NATO-a i od njih napraviti čisto odbrambene blokove“, dodao je „Dojče virtšafts nahriten“.

(sputniknews.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. darko says:

  ZAUSTAVTI CE IH ODKB DOBIT CE ONI U SIRIJI OD RUSA IRANACA I SIRIJACA ODKB KINA INDIJA RUSIJA BRAZIL JUZNA AMERIKA VIJETNAM IRAN DOKRAJCIT CE NATO PAKT U SVAKOM SLUCAJU TA FASISTICKA ORGANZIACIJA CE BITI UNISTENA OVAKO ILI ONAKO U BLIZOJ BUDUCNOSTI

 2. nikola - london says:

  Isto kao i ilegalno priznanje hrvatske od strane njemacke .

 3. max benser says:

  NAJPRECIZNIJI CLANAK, KOJI DIREKTNO CITAOCA SUOCAVA SA ISTINOM! Evropska Zajednica je podla i ohola nacisticka Organizacija, koju cuva NATO i istovre meno rusi Drzave, koje se okrecu Socijalizmu! NATO, Njemacka i Amerika su srusili JUgo slaviju, Libiju, i sada ruse Siriju. Tri Zemlje, koje su bile stabilnost u sredozem nom Basenu!!!

 4. Lady Gaga says:

  www.x.vukajlija.com/var/products/posters/201410/698537/tata-ide-u-argentinu.jpg

 5. Marjan Stamatović says:

  Ovo što sada pišu nemački mediji, znaju i vrapci na grani! Samo su propustili da napišu da dok su to Amerikanci radili, Nemci su im vireli iz dupeta, a čak su i vrlo aktivno učestvovali u zločinačko, fašističkoj, podloj i sebičnoj organizaciji "NATO" u terorisanju pojedinih država, posebno u bivšoj Jugoslaviji. Sada milioni izbeglica sa Bliskog Istoka hrle u Nemačku i nema sile koja će to zaustaviti. Ima Boga, dobili su ono što su zaslužili! Još kada bi neki sličan talas potopio S.A.D. bila bi divota. Ali neće ni oni dugo čekati! Opšti geo-politički i ekonomski odnosi kao i migracije iz Južne Amerike neminovno i njima pripremaju "crni petak"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *