НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Меркелова тајно посетила Наваљног док је био у болници

NEMAČKI MEDIJI JAVLJAJU: Merkelova tajno posetila Navaljnog dok je bio u bolnici

28 septembra 2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel je tajno posetila ruskog opozicionara i blogera Alekseja Navaljnog dok je bio na lečenju u bolnici „Šarite“ u Berlinu, objavio je nedeljnik „Špigl“.

„Kancelarka je u potpunoj tajnosti posetila ruskog opozicionog političara dok je ležao u berlinskoj bolnici ‘Šarite’“, naveo je izvor „Špigla“.Time je, kako se navodi u tekstu, kancelarka pokazala solidarnost nemačke vlade sa Navaljnim, kao i da ne odustaje od namere da se ovaj slučaj istraži do kraja.

Navaljni je pušten iz bolnice 22. septembra.

Slučaj Navaljni

Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu, gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

Lekari bolnice u Omsku su potom saopštili da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždanog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Na zahtev porodice, bloger je 22. avgusta iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu.

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je r Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Lekari su 7. septembra probudili Navaljnog iz kome.

Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

KOMENTARI3 komentara

  1. Lazar says:

    Matora droca...

  2. milorad3 says:

    ma to je farsa, kao oporavlja se ubrzano od novčoka.Bre BILO KOJI nervni bojni otrov bi ga ostavio sa trajnim posledicma AKO BI PREŽIVEO,paraliza, slepilo kožna oštećenja, psihomotorične bolesti, to je NEMINOVNO.Ti što su ga "trovali" su stvarno sasvim malo novičoka stavili izgleda :)ono samo da ga onesveste :) Ovo je takva presna laž i sam navaljni je ŽIVI DOKAZ da nije uopšte otrovan novičokom niti bilo kojim drugim otrovom ,verovatno je teško drogiran da se izazovu slični simptomi kao da je otrovan, i to je sve.

  3. Pavle says:

    Nemački neki političari ponovo izazivaju Ruse i dižu glavu..zaboravili su 1945 i Berlin...Nemci imaju dobar narod a političarima je bolje da se manu ćoravih poslova, da prave dobre automobile i sve drugo, da se manu rata i želje za nekom novom dominacijom šteta je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *