НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Меркелова објавила рат Трампу! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

NEMAČKI MEDIJI: Merkelova objavila rat Trampu! EVO ŠTA SE DEŠAVA

19 decembra 2019

Kancelarka Nemačke Angela Merkel odlučno je reagovala na odluku američkog Kongresa da usvoji zakon koji predviđa uvođenje sankcija „Severnom toku 2“. Izjava Merkelove se može oceniti kao „objava rata“ američkom predsedniku Donaldu Trampu, piše nemački „Bild“.

Merkelova je reagovala na odluku američkog Kongresa „jasnom porukom“, piše list, citirajući kancelarku: „Ne vidim drugu mogućnost, osim da budemo odlučni tokom pregovora (sa SAD) da je neprihvatljiva praksa eksteritorijalnih sankcija“.



Po mišljenju „Bilda“, izjava Merkelove je „očigledna objava rata“ Trampu: ona neće dopustiti da SAD nastave da potkopavaju projekat gasovoda kojeg ona podržava.

Nemački tabloid naglašava da, bez obzira na pokušaje koje preduzima američka strana, projekat vrednosti od oko 10 milijardi evra „ se ne može zaustaviti“ — uskoro će biti završen.

Kako se navodi u članku, u ovom trenutku je izgrađeno više od 2100 kilometara drugog gasovoda koji prolazi kroz Baltičko more. Ostalo je da se provuče još oko 300 kilometara cevi.

Autor članka ne isključuje da sankcije mogu dovesti do usporavanja radova, jer će Rusija morati da traži nove specijalne brodove za postavljanje cevi po dnu Baltičkog mora.

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. M says:

    Projekt plinovoda"Sjeverni tok"vrijedi puno više od uloženih 10-ak milijardi eura!Znači i još jednu žilu kucavica za Rusiju i Njemačku!A znači i most za ostale suradnje!Velika je to značajka(težina)na vagi,teško će USA imati što metnuti kao jaču protutežu!Tako da će taj projekat vjerovatno ići dalje i profunkcionirati!USA masoni su zaboravili da su njihova masonske braća u svojim dvorcima u Njemačkoj jeli zlatnim beštekom,dok su oni kozama krčili mjesto za svoje kolibe!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *