НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Незасити Пентагон жели нови рат са Истоком и земљу гура у банкрот!

NEMAČKI MEDIJI: Nezasiti Pentagon želi novi rat sa Istokom i zemlju gura u bankrot!

10 februara 2019

Prekomerni apetiti Pentagona će SAD odvesti u bankrot, piše Kontra Magazin.

Nedavan izveštaj Pentagona o sigurnosnoj situaciji u američkoj vojsci pokazuje da vojska svim silama trenutni rat sa istoka pokušava da pretvori iz hladnog u vruć. Suština ovog dokumenta se svodi na to da je SAD potrebno više novca za odbranu od navodnog “strateškog protivnika “.Istina, u izveštaju se ne kaže da Amerikanci već daju milijarde dolara za neuspešne i “zamrznute” vojne avanture na Bliskom istoku, koje za sobom ostavljaju samo pustoš. Da, ali od koga se SAD, sa svojih 700 baza širom sveta i NATO saveznicima, zapravo brane, pita se autor.

Amerikanci nemaju jednaku vojnu snagu za neprijatelja. Kina i Rusija poduzimaju isključivo odbrambene mere, oslanjajući se na razvoj visokotehnološkog oružja koje ih može zaštititi od napada. U proteklih 20 godina su se Peking i Moskva uglavnom usmerili na razvoj svoje privrede.

“Oni su stavili na prvo mesto životni standard svojih građana i sve im je uspelo”, objašnjava nemački portal.

Možda su SAD zainteresovane upravo za to da ih spreče u ostvarivanju uspeha, smatra autor.

Za razliku od Sjedinjenih Država, druge zemlje članice NATO pakta imaju značajne probleme s oružjem. Ove nedelje Berlin je izjavio da će Nemačkoj biti potrebno 16 godina da Bundesveru pruži svu potrebnu opremu. Ostale zemlje EU imaju ne samo probleme sa sigurnošću, već i očigledan nedostatak borbenih iskustava, kao i kvalifikovanog osoblja.

Američka vojska nastavlja da “lije krokodilske suze ” i nastoji da preplaši svoje građane, prisili ih na još veći dug i da podrže povećanje vojne potrošnje.

Mnogi veterani vijetnamskog rata, koji još nisu ubijeni otrovnim parama Agent Orange, vide to kao pokušaj manipulisanja novom generacijom Amerikanaca uz pomoć fiktivne ratne opasnosti.

“Duboka država” zemlju vodi u bankrot, a Pentagon uvlači istočnu Evropu u rat, kako bi je iskoristio kao topovsko meso i žrtvovao je za slabljenje ruske odbrane”, tvrdi autor.

“U isto vreme, obe američke stranke, republikanci i demokrati, podstiču rusofobiju i sinofobiju. Predstavnici oba politička bloka bi rado poslali Amerikance i na Bliski istok, da tamo umru za Izrael”, uveren je autor.

(logicno. com/L. R/ Contra Magazin)

KOMENTARI2 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Eto, lepo rečeno i ne da iziđe na dobro.

  2. Velika Metla says:

    ......da tamo umru za Izrael”, uveren je autor. U tome je i ceo problem!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *