НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Нова косовска влада враћа регион у КАМЕНО ДОБА

NEMAČKI MEDIJI: Nova kosovska vlada vraća region u KAMENO DOBA

10 oktobra 2019

Nažalost, izbor Aljbina Kurtija produbljuje političku krizu između Albanaca i Srba na Kosovu, jer je Kurti zagovornik „velike Albanije“, koja ili želi da Srbe tretira kao drugorazredne građane ili da ih protera, navedeno je u saopštenju za novinare Armin-Paul Hampela, šefa spoljnopolitičkog odbora AfD u nemačkom Bundestagu.

“Srbi na KiM su pokazali nezapamćeno jedinstvo i velikom većinom su izabrali kompromisne snage koje podržavaju opredeljenje Beograda za miran dijalog sa Albancima. Izborom ekstremiste Kurtija, preti novo ledeno doba, koje će dodatno izolovati KiM i destabilizovati region još više“, precirano je u saopštenju.Hampel dodaje da, kao i do sad, „AfD ostaje pri zahtevu da se raspusti takozvano Kosovo kao neuspela nezavisna država“.

„Ministar spoljnih poslova Mas, koji uporno zanemaruje Zapadni Balkan, trebalo bi da se postidi svog stranačkog prijatelja i člana nemačkog Bundestaga Stefana Švarcea“, smatra šef spoljnopolitičkog odbora AfD-a i dodaje da je razlog za taj stav zato što je Mas „pred izbore na Kosovu stao na stranu revizioniste Kurtija, dajući svojom posetom partijskoj konvenciji u Gnjilanu na značaju njihovom projektu ’velike Albanije‘“.

„Sve to ukazuje na neusaglašenu spoljnu politiku prema Balkanu od strane velike koalicije (CDU/CSU i SPD), koja je i sama na izdisaju“, zaključeno je u saopštenju.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    U ime Vatikana, kao i uvek, nemci prave veliku albaniju.

  2. padre says:

    Pa tad jim je bilo najbolje, tad su bili na vrhuncu,a sad jim je ostalo samo kamenje!

  3. Peđa says:

    Pa to ste i želeli, šta se sad pravite nevešti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *