НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Нова косовска влада враћа регион у КАМЕНО ДОБА

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Нова косовска влада враћа регион у КАМЕНО ДОБА

10 октобра 2019

Нажалост, избор Аљбина Куртија продубљује политичку кризу између Албанаца и Срба на Косову, јер је Курти заговорник „велике Албаније“, која или жели да Србе третира као другоразредне грађане или да их протера, наведено је у саопштењу за новинаре Армин-Паул Хампела, шефа спољнополитичког одбора АфД у немачком Бундестагу.

“Срби на КиМ су показали незапамћено јединство и великом већином су изабрали компромисне снаге које подржавају опредељење Београда за миран дијалог са Албанцима. Избором екстремисте Куртија, прети ново ледено доба, које ће додатно изоловати КиМ и дестабилизовати регион још више“, прецирано је у саопштењу.Хампел додаје да, као и до сад, „АфД остаје при захтеву да се распусти такозвано Косово као неуспела независна држава“.

„Министар спољних послова Мас, који упорно занемарује Западни Балкан, требало би да се постиди свог страначког пријатеља и члана немачког Бундестага Стефана Шварцеа“, сматра шеф спољнополитичког одбора АфД-а и додаје да је разлог за тај став зато што је Мас „пред изборе на Косову стао на страну ревизионисте Куртија, дајући својом посетом партијској конвенцији у Гњилану на значају њиховом пројекту ’велике Албаније‘“.

„Све то указује на неусаглашену спољну политику према Балкану од стране велике коалиције (ЦДУ/ЦСУ и СПД), која је и сама на издисају“, закључено је у саопштењу.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. Za Srbiju says:

    U ime Vatikana, kao i uvek, nemci prave veliku albaniju.

  2. padre says:

    Pa tad jim je bilo najbolje, tad su bili na vrhuncu,a sad jim je ostalo samo kamenje!

  3. Peđa says:

    Pa to ste i želeli, šta se sad pravite nevešti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u