НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Обама постаје непријатељ Европске уније

NEMAČKI MEDIJI: Obama postaje neprijatelj Evropske unije

5 februara 2015

d0bed0b1d0b0d0bcd0b0-d0b5d183 6788Politika zagovaranja da se Ukrajina naoruža i stremljenje administracije Baraka Obame, predsednika SAD, da isporuči oružje Ukrajini u suprotnosti je sa interesima Evropske Unije, piše nemački Špigl.

Namera SAD da naoruža Ukrajinu će značiti promenu kursa politike naspram ukrajinske krize koja će biti u konfliktu sa politikom Nemačke koja se zalaže za mirno rešavanje rata u Ukrajini.

Angela Merkel, nemačka kancelarka, javno je saopštila da je Nemačka protiv dostave naoružanja Kijevu.

Nils Anen, politički ekspert, za Špigl kaže da je put dijaloga jedini put rešavanja ukrajinske krize, a da bi eventualna odluka SAD da naoruža Ukrajinu imala nesagledive posledice.

Gotovo cela nemačka politička scena je složna u oceni da bi takav potez SAD prouzrokovao negativan sled događaja i da je takva ideja vrhunski opasna.

Angela Merkel krajem nedelje putuje u Vašington kako bi se srela sa Barakom Obamom i razmotrila goruća pitanja u vezi ukrajinske krize, napominje Špigl.

(Pravda)

KOMENTARI9 komentara

 1. Apis says:

  Merkelova može da popuši garavom. Nije imala hrabrosti da ga pita ni za prisluškivanje svoga telefona. Uostalom prva je išla u Kiev i podsticala haos a sad kao mirovnjak. Ona davi i gazi samo kastrirane političare poput Vučića.

 2. Nevena says:

  Ne znam da li su ovi nemci toliko glupi ili se prave budale? Pa to se i ocekivalo od SAD-a samo je bilo pitanje vremena. Zabole njih za vas bas!

 3. Pravdaa says:

  Ameri su već dali Ukrajini svoje moderno oružje avijaciju ne smiju jer je ona neupotrebljiva tamo gde je Ruski PVO ali šta im to vredi kad će novo rusija brzo u Kijev.

 4. Lala says:

  Ukoliko bilo koja zemlja NATO ugrozi Rusiju, prvo će rakete dobiti Nemačka, Poljska, Baltičke Reoublike,a onda možda Ukrajina. Granaica če se poneriti do Kijeva i Ukrajina će biti podeljena na dva dela, kao Severna i Južna Koreja, u ovoj varijanti neka istočna Ukrajina ili Novorusija i stari deo. Nemci su svesni da im rusi nisu naplatili sve račune iz II SVetskog Rata. Tu privlegiju je jedino imao Tito koji je od Vili Branda dobio nekoliko MIlijardi maraka i od tih para napravio Nuklearnu Elektranu Krško. Lovu od srpskih žrtava su dobli oni koji su bili uz Hitlera. Rusi takvu odštetu nisu dobili jer bi Nemci za to radili sto godinai sada bi mogli to da prebiju po sistemu ''glava za glavu.'' Strah od rusa je i dalje izuzetnoi jak i zbog toga su u panici.

 5. Gojko says:

  OSETILA BABA MERKEL DA CE PRVO BITI SRAVNJENE NEMACKA,ENGLESKA,POLJSKA I FRANCUSKA ZAJEDNO SA USA PA SADA NEBI RATOVALA.

 6. AgroRoker says:

  Americi nikako ne odgovara rusko prisustvo u Evropi, a Rusi su sve prisutniji. Sada Amerika pokušava u ruskom dvorištu da igra klikera. Naravno, uz pokušaj da destabilizuje odnose Rusije sa svim evropskim zemljama jer slabi i jedne i druge što bi njoj još jedno vreme dalo prevlast u svetu i mogućnost da i dalje ucenjuje, ubija, lobira i čini nepravde u celom svetu. Ustajte braćo Rusi i konačno im pošaljite klikere da se kući igraju.

 7. Miki says:

  Postavite originalni tekst ŠIPGL-a. Mnogi od nas sumnjaju u tačnost ove objave.

 8. SAŠA VULETIĆ says:

  " BAŠ ME ČUDI, PA TI AMERIKANCI ŠTA GOD STVORE MORAJU DA POKVARE . . . " :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

 9. petar.sotirov says:

  Prokleti ameri oni bi odma da prodaju oruzje jer od toga zive al nece dugo.Braco rusi pa vidite da im treba jedna dobra lekcija onda nikad nebi pokusali da igraju klikere u tudjem dvoristu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *