НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ОБЈАВИЛИ: Овако НАТО планира да обузда Русију!

NEMAČKI MEDIJI OBJAVILI: Ovako NATO planira da obuzda Rusiju!

12 avgusta 2019

Nakon prestanka važenja Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa NATO namerava da pojača vojno zastrašivanje Rusije i politički dijalog, piše „Frankfurter algemajne cajtung“.

Prema mišljenju generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, jedan od razloga zašto je Rusija prekršila uslove sporazuma jeste činjenica da je Kina napravila i rasporedila rakete srednjeg dometa. Za sada ostaje nada da će se strane vratiti poštovanju Sporazuma, dok Alijansa nije ulazila u detalje svojih daljih koraka, navodi nemački list.U ovom trenutku Stoltenberg naglašava da NATO ne želi novu trku u naoružanju i obećava da će dati vojni, diplomatski i politički odgovor.

Eksperti za bezbednost upozoravaju na mogućnost izbijanja regionalnih ratova sa Rusijom. Prema njihovom mišljenju, raspoređivanje krstarećih raketa u evropskom delu Rusije i modernizacija i proširenje skladišta nuklearnog arsenala na Koljskom poluostrvu i u Kalinjingradu pokazuju da zvanična Moskva povećava svoje naoružanje. NATO treba da priprema sopstvene arsenale i da povećava odbrambene mogućnosti Poljske i baltičkih država.

„Iako je naredno raspoređivanje američkih raketa srednjeg dometa u Evropi za sada obustavljeno, to ni u kojem slučaju ne znači da je Alijansa bespomoćna u pogledu ruskog liderstva“, piše „Frankfurter algemajne cajtung“.

Alijansa planira i da poveća snage brzog reagovanja tri puta i da pojača vojne jedinice na istočnom obodu, navodi list.

KOMENTARI6 komentara

 1. TEPIH says:

  Malo teze ce ici to obuzdavanje.

 2. Milan says:

  Lažovi ordinarni.

 3. Mile says:

  Švabe ne smeju ni da pomisle na Rusiju a kamoli da je obuzdavaju, Nemačka nije zaboravila kako su Rusi došli do Berlina, zato i strepe i ne misle na bilo kakvo obuzdavanje Rusije...Kaljiningrad je strah u Evropi jer Rusi imaju na meti London, Pariz, Berlin! Bolje da se ne igraju sa ruskom mečkom, sledeči put kada Rus krene u krontranapad (ako ga ko napadne naravno) Normandijska obala i London ima da pate... Zato švabe neka pevaju, što mogu da koriste Ruski gas na severnom toku 2, da jim nebi Rusi zatvarali cevi svakog oktobra kao Ukrajini!

 4. teoretičar says:

  Poljska i baltičke države su već zvanično pretvorene u zonu gde će Rusija u slučaju odbrane, prvo morati da udari. Tu je i nemačka, ali nemci se trude iz petinih žila da Poljska i baltičke minorne države naoružaju toliko da Rusija ne može da ih izbegne. Samo nemci zaboravljaju koliki arsenal Amerika drži baš u Nemačkoj i Holandiji. Znači, uporno pokušavaju da zamene teze. Od teorije, već napravili praksu i mentalno ubedili svoje stanovništvo da je rusija agresor. Ipak, nigde u svetu, osim u svojim državama, nisu uspeli da ubede nikog da je Rusija agresor, jer jednostavno i nije. Rusija se trudi da obuzda nacističke planolve zapada. Zato Rusija uvek vuče poteze nakon Zapada, što mene pomalo nervira. Rusija se trudi da obuzda agresivni Zapad a oni digli larmu o nekom obuzdavanju Rusije. Zapad je sve više divlji Zapad iako su oni duboko ubeđeni da su prošli fazu divljaštva i postali civilizovani. Nažalost, sve što rade od raspada SSSRa je potvrda da su pali još niše od divljaštva. Sada su i kanibali a u zadnjih 70 godina su taj svoj kanibalizam raširili iz Amerike po celom svetu. Jedu sve slabije naroda sveta. Za sada samo napola. Ako ih Rusija ne obuzda, poješće ih skroz.

 5. milorad2 says:

  hahahah "na istočnom obodu".Dobro nije rekao na istočnom frontu:)Šalu na stranu "plemeniti" sekretar NATO je ovime, ustvari najavio FINALNU koncentraciju udarnih trupa za napad na rusiju.U ovom trenutku NATO ima kopnenu nadmoć od 2:1 u odnosu na ruse u globalu a na glavnim strateškim pravcima prodora je već 3:1-STALNO stacioniranbih NAPADAČKIH jedinica kopnene armije.Izgleda da su se uplašili ruskih pojačavanja odbramenih sektora pa sada žele da podignu koncentraciju na 4:1 što bi im po njihovom mišljenju GARANTOVALO neprekidnu i snažnu inicijativu čak i u uslovima žestokih gubitaka koje će sigurno imati.Sprema se RAT i to ozbiljan i gadan rat sa zapada i pripreme su u završnoj fazi.2020,2021, ali mislim da je najverovatnija 2022 kao datum ,a takve su projekcije bile i pre 10 god. 2022 je početak PRAVOG otvorenog 3 sv. rata. po mom skromnom mišljenju:)

 6. Sloba says:

  Kako lepo i jasno rekoše u Nemačkoj se niko neće probuditi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *