НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИЛИ највећу Вучићеву тајну и слабост!

NEMAČKI MEDIJI OTKRILI najveću Vučićevu tajnu i slabost!

18 aprila 2017

Vučić se u senci Erdogana, Putina i Trampa švercuje kao mnogo manji problem. Ne pravi buku, vlada kako hoće i radi šta mu se kaže. Međutim, ako misli da je odradio posao, grdno se vara, piše „Dojče vele“.

Ono što je najbitnije u članku „Dojče vele“ je to što oni navode da Vučić ne pravi buku, vlada kako hoće i radi šta mu se kaže, ali ako misli da je odradio posao, grdno se vara.

„Nemačka spoljna politika poznaje dve konstante: kontinuitet i oprez. A to znači da ministar spoljnih poslova Nemačke nije došao u Srbiju da podrži proteste već Aleksandra Vučića. Diplomate ne kritikuju svoje domaćine javno. Ne verujem da Gabrijel nije iza zatvorenih vrata spomenuo sve ono što je napisano u izveštaju Evropske komisije kao i u svim izveštajima organizacija koje beleže korupciju i gušenje medijskih sloboda. U svim tim izveštajima stoji jasno da je srpska demokratija falična jer ne vladaju institucije već zakon partijskog kazana, jer se ne izveštava slobodno već upodobljeno.

Ali to naprosto nije došlo na red. A kad će, ne zna se.

Interes Berlina je jasan: stabilni odnosi u regionu. To podrazumeva da Beograd ne talasa sa Kosovom. I da preko Banjaluke ne zateže sa Sarajevom. Da se ne obazire na povremene neugodne tonove iz Zagreba. Vučić je tu lekciju savladao besprekorno. Ponaša se na očekivani način.

To je nemačkoj političkoj eliti dragoceno. Strah od nestabilnosti kakva je vladala devedesetih je u temelju doživljavanja Vučića kao stabilizatora. On to vešto koristi.

Međutim, Vučić neće proći sa svojim nedemokratskim ponašanjem. On bi u stvari, ako zaista želi u EU, morao da iz korena promeni način svoje vladavine. Da se mane partijskog diktata nad društvom, da oslobodi medije iz zagrljaja u kojem jedva da dišu. Da ohrabri sudije da traže savamalske fantome, makar došli do njegovog praga.

Hoće li to Vučić učiniti? Neće. Da li će Berlin da mu kupi svo njegovo evropejstvo ako to ne učini? Neće. Berlin samo zna da za sada Vučić nema ozbiljnu alternativu. Ali onog trenutka kada se Vučićev model potroši, a studentski zahtevi postanu zahtevi većine građana, on neće moći više da glumi rešenje. Jer će i Berlin da ga definiše kao problem“, zaključuje „Dojče vele“.

KOMENTARI21 komentara

 1. Jaooo says:

  To znači kada ga budu iscedili , šutnuće ga , kao amerikanci Miloševića

  • Moma says:

   Zapad ga je odavno stavio na policu nepopularnog političara. Tamo se ta agresivnost, bezakonje, odurnost, samohvala, Savamale i mfantomi, lične karte, partijaško kuvanje u Papenovom loncu , omalovažavanje neistomišljenika, partzijsko zapošljavanje ne toleriču , ne priznaju i žestoko osuđuju. Trpe ga još samo do konačnog rešenja Kosova , stavljen je u procep sa bugagijama na nogama i polako tone u glib. Zapadu se žuri da Kosovo dobije tu samostalnost,posle toga će priznati studentske demonstracije i pustiće ga niz vodu. On je psihijatrijski ozbilno ugrožen, doktorka Rašković ne sme da iznese njegovu dijagnozu , obavezuje je službeni kodeks da mora ćutati ali bi trebalo da ga pozove na kozlijarni pregled. Njemu je otreban duži odmor a Srbiji neko ko će je povesti putem oporavka i izvući iz ovog poniranja.

   • Milan says:

    Moma a tko je to u Srbiji. Ako nades jedno ime a treba ekipa reci. Nemoj o bolesti Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Ruzno je pakosno govoriti a sto ce biti, mogu reci samo proroci.Vucic definitivno radi sto moze i da je jedan od vecih Patriota, JESTE.Mnoge ruzne stvari su se dogodile i sa ruznim Srbija ide dolje.Srbija treba DOBRO u RADU u GOVORU u MISLIMA. Imajte tu jednu rijec u ova tri elementa, Srbija ce biti bogata, perspektivna... sve najbolje sto moze biti. Svako dobro.

  • Jovan says:

   BRAVO ZA KOMENTAR!!! Svaki srpski vodja je dobar dok sluzi svrsi, tj. dok to koristi PLJACKASKOJ ZAPADNOJ HORDI, a dok nove ZAPADNE LAZI ne postanu vodeca svest SRPSKOG naroda(opranih mozgova) onda se ustolicuje NOV! Vec oni imaju novog a ova TUPAVA FARBA PROTEST procesija je samo uvertira za novog pajaca zapada. Svi mediji zapada su glasila Cia i Mi6 i ovo je ZVANICAN stav Nato terorista.

 2. Ivan Grozni says:

  Neko bi morao da ode kod AV i pokaze mu sta pise Dv. Inace on misli da da su mu svi prijatelji. Ne vidi da nose svilen gajtan u dzepu.

  • Sančo Pansa says:

   Izduvali su ga srpski dželati, sada je Putin uzeo u zaštitu Srbiju pa neka idu od njega da oštre zube! Šta, da neće opet da nas bombarduju? Malo morgen škrabalo iz D.Welle!!!

   • hristina says:

    Kakav Sanco Pansa, ti si Don Kihot! Bravo za komentar! Pozdrav!

 3. andje says:

  Srećom da i mi konja za trku imamo! Ali naš je jedan ponizan i poslušni sluga, nije drčan kao pravi srbin, dakle odgovara im, ali dok ima srbije i srba još to ne valja. I Đinđolini su rekli:"Pa šta vi ljudi hoćete od nas, mi na našim sastancima pričamo kako treba sve srbe u jedan džak a onda udri motkom". Ovo iskreno reče jedan čičica u vreme helmuta kola kada smo mi stremili demokratiji kod nemaca. Da zanemiš. Strašno. Već ima da nas nema, više ne znam di smo!

 4. Milena says:

  CAR JE GO!

 5. Trifun says:

  Cuj ti Nemackih nacista iz DV kako su se se osilile te nemacke dr*azdije, ode im EU Rajh ko Titanik na dno, a oni bi da pametuju i dalje...bwhaaaa...Nemci su provaljeni u SAD a onda VB kao najobicniji lazovi i podlaci, ugraditi u kola lazni software kojim su zagadivali druge drzave preko dozvoljenog limita, je konacan kraj mita o pokajanju posleratnih Nemaca. Vucic je Nedicevac, Germanofil koji pokusava da pokopa Srbiju svojim germanofilstvom medutim zakasnio je. EU Titanik je vec udario u sante leda. I nema nazazad.

 6. Pirus says:

  Vucicu je najbitnije to sto ima veeliku podrsku naroda, a to sto pise DV je glupost jer nemiri, revolucije i razna sranja dosadilo je narodu na ovim prostorima i nece biti bas tako lako izazvati neka masovna i radikalna protesta.Narod hoce prosperitet i lepsu buducnost i zato daje takvu podrsku coveku kome veruje.

  • Mi says:

   Pirus, to je bila podrška..., meni se nekako učinilo da taj cirkus sa autobusima(organizovanim)uz sendvič i deset evra, dođe kao radna obaveza određenoj kategoriji ljudi... A i ti glasački spiskovi sa vremešnim glasačima, za čije se kosti odavno ne zna su magloviti... Sve je to vrlo poznato Nemcima, a i neke druge stvari, podrška je je cirkuski pojam, na prostoru Balkana, od "subjekta mira'do kasapina balkanskog je vrlo kratak put....

 7. dusko says:

  CEKAJTE URADICE ON SVE STO MU KAZETE, SAMO RECITE !!!

 8. Raja says:

  Nema podrsku naroda vec manipulise nepismenim i neobrazovanim pukom.

  • Milan says:

   Raja nemoj o Obrazovanju i pismenosti Srbija treba Mudrost u politic i mudrosti u narodu. Ovi obrazovani i pismeni uhvatite se profita pravite bogatstvo nemojte ici na ulicu i urlati ruzno je i nepristojno za obrazovani svet.

 9. goran bukilic says:

  NAPOKON OTVOREN I PAMETAN KOMENTAR POSLE DUŽEG VREMENA.

 10. Simonović says:

  Vučić je jak prema svakome u Srbiji pa čak i Šešelju koji ne sme ni da zucne ništa negativno o diktatoru koji je slab samo prema EU zvaničnicima Mogerinijevoj i Merkelovoj. Promenuće Ustav Srbije pet puta dnevno samo one da zatraže. Nula od čoveka, velika NULA.

 11. Radoman Mlađenović says:

  KO SE KOGA PLAŠI, I ŠTA PLAŠI? Zapad je plašila balkanska Jugoslavija! Ne mogu reći da nisu sudelovali u njehom uništenju. Jugoslavija se trebala preformirati u pravu demokrasku tržišnu, a ne grubu liberalnu(Kriv VEBER!!!). Posledica tog zapadnog stava je i nizak život biviših Jugoslovena, zato što su im gazde određivane sa Zapada i dobijajli od njih sva naređenja, kako da ratuju, šta da rade u ekonomiji posle rata!Aleksandar Vučić je, kao mnogi na Balkanu, upao u tu klopku. Ona je kupljen,zada provede liveralni surovi listem u Srbiji, te, sem poslušnosti Zapadu, nema mu ni života i izlaza iz politike! Zna od dobro kako to moćni Zapad radi. A EU?... Uvek je balkanske lidere hvalila kao i AV. Kada je videla da to mnogo njih košta, a njihove su to pare u MMF, Svetskoj banci, Pariskom klubu, da bi ih spasili, već imaju novog AV.,,to se vidi i kod kkosovkih Albanaca, bzo će se videti i kod Crnogoraca, Republike Srpske, Bih-ucelini, kao što su to već učinili u Makedoniji. Samo ćekaju vreme. To se dešava malim narodima koji stvaraju rualnu a ne građansku državu, sa svim elementima sistema pravne države, pa tek onda donose dobre zakone.I kontrolišu ih kako se sprovode, zato će evropski zakoni biti stariji od nacionalnih, zato što su Evropljani uvideli svu svoju odgovornost, ratove, i ekonosku pljačku svojih miljenika na Balkanu. Znaju da to narodi Balkana dugo neće mirno održazti, a i oni nisu neki velik Kazan da primaju našu pamet za posao, jer su se pojavili emigrani i drugi gori problemi u svetu na koje Tramp upozorava, te neće sa Balkanicam imati isti stav kao ranije... Zato D.V to i upozorava na vreme sve balkanske lidere, a ne samo Srbe i AV! Znači, Balkan više ne može niko spojiti, i sve je u njemu u šovinizmu, ogovaranju, korupciju, diktaturi i laži. EEE, tada će svaka od njih tražiti da ih neko moćan zastupa, i biće sve isto. Novo-ponovo. Greške se ne ispravcqaju ovake vrste, one se skupo plaćaju, samo se ne vrši proračun koliko to u životima i novcu košta?...Ko bi to mogao, u bilo kojoj balkansko državi da radi?...Nema tog i takvog organa! Šta Zapad briga za Balkan, i zašto on za njih ne bi ostao uvek siva i ratnička zona, sve dok je ovako, kao danas, mogu miriti, svađati, eksploatisati.... PIŠE: RADOMAN MLAĐENOVIĆ MRĐA

 12. BM Stalker says:

  Po onoj "Prema Svecu i tropar" se vidi ko se tamo bavi Srbijom, jedno rečju ološ kojeg ništa sem pljačke ne interesuje

 13. marko says:

  Smatram da naslov pogrešan, jer oni koji su ga postavili nisu sad saznali za njegove tajne i slabosti. Zapad je pre nego što ga je postavio imao kompletan dosije AV sa svim tajnama, manama i slabostima, u protvnom sigurno ga ne bi ni postavili za premijera.

 14. Zaharije Serak says:

  Ako je Srbija zaboravila Evropa nije Vucicevo:"Za jednog Srbina ubicemo 100 Muslimana,napio sam se tri puta,kada je Zvezda pobjedila,kada je ubijen Slavko Curuvija,kada je ubijen Zoran Djindjic.Ako Srbija i gos.Vucic misle da će to Evropa zaboraviti NEĆE "

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *