НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Русија и Кина су већ створиле свој „НАТО“ пакт

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Русија и Кина су већ створиле свој „НАТО“ пакт

31 маја 2021

ЗАПАД у свом губљењу позиција има – све веће очи. Утицајни немачки лист Die Welt управо је објавио:

„Русија и Кина формирале су војни савез како би избациле Сједињене Државе из зона властитих геополитичких интереса“.Аутор коменатара је немачки политиколог Јоахим Краузе који је уверен да неколико чињеница указује да је савез две земље „већ постао стварност“.

По његовој процени, То доказују редовне испоруке најновијих врста руског наоружања у Кину, као и заједничке војне вежбе две земље.

Краузе подсећа да је Русија Пекингу испоручила и ракетне системе ПВО С-400 и модерне ловце Су-35. А и да учествује у стварању кинеског система противракетне одбране.

Немачки политиколог сматра да је Пекинг појачао притисак на Тајван одмах након што је Русија повећала концентрацију својих трупа у близини украјинских граница у априлу 2021. године. Чак је уверен да је то била демонстрација спремности Кине да Русији пружи војну подршку… ако јој буде потребна.

Краузе процењује да мотив за стварање војног савеза између Русије и Кине лежи у заједничким циљевима те две земље:

„Пекинг, попут Москве, на своје регионално окружење гледа као на зону свог посебног утицаја. Стога су им Сједињене Државе главни противник које развијају мрежу својих војних савеза“.

Према „Глобалном индексу ватрене моћи“, Русија и Кина су на другом и трећем месту после Сједињених Држава. И по нуклеарном потенцијалу.

„Удружене, војне снаге Москве и Пекинга веће су од америчких, укупно, а и на плану нуклеарног оружја“, закључио је Краузе.

У априлу је министар иностраних послова Сергеј Лавров рекао да Москви и Пекингу није потребан војни пакт сличан НАТО јер су односи Русије и Кине „потпуно другачији“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. padre says:

    Da je kao NATO, ne bi se vi imali čega plašiti, nego to nije udruženje LGBT populacije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u