NEMAČKI MEDIJI: Rusija je zaštitna sila Slovena na Balkanu

NEMAČKI MEDIJI: Rusija je zaštitna sila Slovena na Balkanu

16 oktobra 2014

1820285059543ffefac2db4023243148_640x427Vlada u Beogradu stoji pred sličnim pitanjem kao Ukrajina pre godinu dana – da li da se zemlja približi Evropskoj uniji (EU) i jednog dana postane čak i punopravni član ili da neguje bliže odnose sa Rusijom, piše danas nemački politički magazin Špigel povodom dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Beograd.

„Odnosi Beograda sa Rusijom su tradicionalno bliski. Rusija je kao zaštitna sila Slovena na Balkanu. Beograd odbija sankcije prema Rusiji“, navodi se u tekstu i kaže da je ruski predsednik Putin pre dolaska u Italiju na kratko posetio Beograd.

Nemački magazin piše i da je povod za Putinov dolazak u Beogradu vojna parada povodom 70. godišnjice od oslobođenja Beograda od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu i podseća da je sovjetska Crvena armija, zajedno sa komunističkim partizanima Josipa Broza Tita proterala Nemce.

„Ne stoji, ipak, samo istorija u centru posete. Putin sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem želi da priča o tešnjoj saradnji dve države. Pri tom se radi i o izgradnji gasovoda Južni tok, kroz koji bi se ruski gas, preko Crnog mora, Bugarske i Srbije transportovao u južnu Evropu. EU odbija taj projekat, a srspka vlada je prošle sedmice najavila da će gradnja Južnog toka početi kada se Moskva i EU sporazumeju o tome“, navodi se u tekstu.

Za Nikolića se još navodi da je oduševljeno pozdravio Putina i obećao da Srbija neće svoj moral uništiti pogrešnim odnosom prema Rusiji.

KOMENTARI7 komentara

 1. srećko says:

  Kada narod odluči ,na referendumu, da neće u tu vašu EU, već hoće u Rusku EAU,zar ćete nam organizovati Srpski Majdan. Uspelo vam je to na rušenju Miloševića pa narod to i danas oseća.Ovoga puta neće nasesti provokatorima i vašem novcu .OPAMETILI SMO SE!!!

 2. Rade Bukarar says:

  dosta ste nas ucenjivali

 3. LJuba NS says:

  Komentar Tito sa komunističkim partizanima oslobodio Beograd.Zamisli komentar.Pa taj hrvat akoje bio je došao u Beograd da viče "bolje rat nego pakt",zašto to nije uradio u Zagrebu. Najžešći otpor titovi partizani su pretrpeli na Sremskom frontu 1945 gde su se hrvati ili kako se kaže USTAŠE žestoko branile za svoju NDH.I ma kraju tito i partizani naprave brastvo jedinstvo i zaboravese sve jame i Jasenovac.Alasu SRBI GLUPAVI !!!

 4. Dragana says:

  Nemate vi, fasisticki potomci pod cizmom djavola ( amerika ), muda ni da pitate ovaj narod, koji ste ubijali u vise navrata, ni da li, CAK, i zeli da udje u taj vas genocidni pakt (da pakt, a ne savez)!!! MRS

 5. da-se-ne-zaboravi says:

  Učili smo u školi sa kojim su parolama naši očevi i dedovi izašli na ulice: 'Bolje rat nego pakt' 'Bolje grob nego rob'

 6. miroslav says:

  EvroaAzijskaUnija i tačka ..Srbija neće sa ubicama svog naroda ..u bilo koje doba dana i noći da se održi referendum i pitaju gradjani Srbije da li su za EU ili EAU svi će reći EAU..dobro autonomaši u Vojvodini neće ..ali ko njih sad više i gleda kad znamo da Madjarima potpuno odgovara EAU..imaju dvojno drževljanstvo madjarsko i srpsko u Vojvodini..oni time legalno mogu da idu i na istok i na zapad..i na sever i na jug..znači njima poerd opcije EU dobro dođe i EAU..pa ko je bolji mogu tamo ..znači pametni vojvođani sa dva drževljanstva će izabrati i drugu uniju i tako moći da plivaju po mirnom moru uvek..teško je nama na Jugu Srbije mi moramo da se opredelimo za jednu stranu a ako biram biraću onog kog razumem šta mi kaže i kako me gleda izabraću Rusiju..pa po ceni da nikad ne vidim EU a video sam da nije bajno ni tamo!

 7. Gavrilo Princip says:

  Prestanite vise sa EU.To je kao Titanic .Vi ste previse lukavi da nas ubedjujete u kojekakve lazi Narod je shvatio da od tih lazi nema nista.Ne mozemo biti sa onima koji su nam ubijali decu i unistili nasu ekonomiju.Mi moramo da budemo sa Bratskom Rusijom u savezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *