НЕМАЧКИ МИНИСТАР шири причу да се нови председник Америке може окренути и од Европе и од НАТО

NEMAČKI MINISTAR širi priču da se novi predsednik Amerike može okrenuti i od Evrope i od NATO

2 aprila 2023

NEMAČKI ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je da će se evropske zemlje suočiti sa izazovima koje nisu mogle ni da zamisle ako sledeći predsednik SAD bude „lider čija politika će biti distanciranje od Evrope“.

U intervjuu Welt am Sonntag dodao je: „Čak i ako novi američki predsednik bude lojalan Evropi – biće prinuđen da sve više pomera fokus na indo-pacifički region. To znači da će evropske zemlje morati da pokažu više odgovornosti za bezbednost i odbranu cele Evrope“.Posebno je naglasio: „Ako dođe do najgoreg scenarija i u Beloj kući se nađe onaj ko će se distancirati od Evrope i NATO-a, tada ćemo se suočiti sa izazovima koji su sada bili nezamislivi“.

Pistorijus je ocenio da će Evropljani – ako se to desi – morati da nadoknade doprinos Amerikanaca njihovoj bezbednosti i upozorio:

„A to će biti zadatak za naredne decenije. Bolno je to saznanje, ali je takva situacija u ovom trenutku“.

Pistorijus je u istom intervjuu rekao da zemlje NATO-a planiraju da pošalju dva bataljona tenkova Leopard 2 i četiri bataljona Leoparda 1 Ukrajini:

„Više od toga nije realno. Ne vidim kako bi bilo moguće poslati [Ukrajini] dodatne Leoparde. Postoje rezerve koje se ne smeju dirati. Zemlje NATO nemaju tenkove koji samo čekaju da budu isporučeni“.

Naveo je iskreno veruje da će „srednjeročno biti moguće zadovoljiti potrebe Ukrajine“.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  " Za ODBRANU cele Evrope" . Još da pojasniš ko to napada " celu Evropu" ? I šta ima u toj Evropi zbog čega bi neko napadao Evropu? Evropa nema ništa. A to će vam početi biti jasno vrlo brzo ako ovako nastavi da bude situacija. Sve šta Evropa ima, ili gotovo sve, je Evropa opljačkala od onih od kojih je mogla opljačkati. Ali sa tom pljačkom je gotovo, zao i kevćete. A možete SAMO da kevćete.

  • EkRostand says:

   Odbrana od koga,gomno švapsko?Ko te to napada lažljiva pacovčino?Bem te Staljine što nisi tu žgadiju deratizovao.

 2. persida says:

  Naivan toliko ipak nije, znaci da je glup.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *