НЕМАЧКИ НАУЧНИЦИ САВЕТУЈУ: Ево како да живите дуже

НЕМАЧКИ НАУЧНИЦИ САВЕТУЈУ: Ево како да живите дуже

27 новембра 2020

АКО желите да дуго живите – једите мање, ограничите количине хране коју једете.

До овог закључка дошли су научници са Института за биологију старења Друштва „Мак Планк“ из Немачке чија је студија објављена је у часопису Nature Aging.Утврдили су да људски организам не реагује толико на ограничење калорија, колико на смањење количина конзумираних протеина и одређених аминокиселина.

Овај механизам је укључен у TOR сигнални пут или `циљ рапамицина`, који је фермент протеин-киназе укључен у раст и преживљавање ћелија.

Протеини сестрини (Sestrin 1 Sestrin 2)) у стању су да вежу аминокиселине, а сузбијање тог процеса помоћу препарата довело је до смањења активности сигналног пута TOR, што је опет помагало у борби са старењем.

Закључак немачког института гласи: потенцијални препарат који би подстицао активност сестрина може бити ново средство борбе против старења.

Протетин сестрин су – пре десетак година – идентификовали и проучили најпре научници са Универзитета у Калифорнији у Сан Диегу, предвођени професором фармакологије Мајклом Карином.

Први су утврдили да су сестрини потребни за функционисање поменутог сигналног механизма који игра кључну улогу у регулацији процеса старења и метаболизма уопште.

Сестрини су мали протеини које синтетишу ћелије многих организама током посебно до ксу у стању стреса.

Они су активатори аденозин монофосфат-зависне протеин-киназе (АМПК) и блокатори друге протеин-киназе, такозване „мете рапамицина“ (Таргет оф Рапамицин, ТОР ).Ова два ензима су кључне компоненте сигналног механизма који делује као централни регулатор старења и метаболизма.

Зависна протеин-киназа активира се у присуству калорија у исхрани и успорава процес старења, а рапамицин је повезан са преједањем које убрзава старење.

Руски академик Сергеј Лукјанов поводом саопштења немачког института изјавио је: „Да, можемо успорити механизме старења“.

KOMENTARI4 коментара

 1. Риста says:

  Па руку на срце, Менгеле је такође био Немац и од његових радова који су "једногласно" и победнички осуђени, цео свет је касније тихо, курвањски и стидљиво ко француска собарица узео шта коме требало. А да бих био још "транспарентнији", претходник Менгелета је Павлов, руски научник. А да не бих изазвао збуњеност, најсавременији наставак истраживања Павлова и Менгелета су Амерички научници са лабораторијом у Гвантанаму. (немоте само да сад браните Павлова и да је он радио на условним и безусловним рефлексима, па као радио на керовима, као ви знате али, то је другови то) Етоооо, три велика народа су имала три велика доктора, само ови задњи су масовнији. То значи да, чак и кад наиђете на истине лекара које већ сви знају, треба их послушати иако по природи ствари мало људи се преједа. Људи већином једу колико им треба и то је регулисано организацијом људског тела. Али ето, има нас прождрљивих који би и .оно појели понекад. Срећа па ја имам нетакнут метаболизам па и поред прождрљивости имам само природни део сала од пекила, али то данас реткост. То минимум а максимум је данас око 350 кила вишка телесне тежине. Што моја покојна баба рече за мене онако увредњиво - једноцреви! Само ја тада још био млађахан па нисам разумео како ме увредила тешко. Така ми природа. Мислим да то сви људи знају. Не преждеравај се али није лоше кад нам лекари то објасне у ситна црева. Мада ја нисам прочитао више од тричетир реченице, у праву су и то овога пута пало на добру ливаду. Сви то знамо, мада не знамо у ситна црева. А да не бих изазвао збуњеност са Менгелетом и Павловим, сва та испитивања људи раде од када постоје, али једу већином колико им треба одувек. Човек не може као звер да пождере десет кила меса одједном и да онда не једе 10 дана а ипак сачува снагу да увати и поједе следећу овцу после десет дана. Па врло је ретко да је човек звер, мада у људском роду има свега. Некада су наши преци, дивљаци, лупали у бубњеве пре напада на нерпијатеља да га уплаше звуком. Током времена су цркве развиле испитивања звука за своја звона и како да што више смувају вернике, па онда градови као аларм од вулкана, па тако редом...Значи радови савремених лекара имају своје корене у самом прапочетку појаве планског силеџијства у људском роду. Како је настао будилник? Па неки Менгеле га измислио још са појавом првог сата. Не баш пешчаног сата, али кад дошли они гвоздени сатови, алам за буђење је добио научну основу. Да не закасните на посао, буђење је морало да буде смртоносно звучно. Ја мислим да су будилник измислили капиталисти.(опет ја)

 2. 1389 says:

  Nemačkim naučnicima nije za verovati, najviše terora i horora su napravili u zadnjih 70 godina...

 3. Риста says:

  Ја онако лепо, људски објасним шта раде лекари у највећим државама света, али не вреди. СВИ лекари су исти, само неки имају мало више могућности, али то ДАНАС не мења ништа. Да ли знате које се методе користе за припремање астронаута? Немилосрдне менгеле методе, јер се државе тркају која ће пре освојити сунчев систем и тамо створити војне базе. Већина астронаута полуди после тих "припема" али то је колатерална штета. Ја сам свеж после другоратни ђак комунизма и сећам се живо шта су нам предавали о Менгелету. А данас уживо гледам менгеле фалангу лекара у Србији и једноствано сатирање свог народа. Не вреди ни спомињати остале народе, јер нама је најважнији наш народ. Шта су данас лекари света бољи од Менгелеа? Немаш пара , умреш. Неће мрднути да те спасу, осим кад морају а и то раде преко воље и ураде само елементарно па те чекају да дођеш себи и да платиш па да доврше. Човека који лежи у смртним мукама јер га ударила лемузина на пешачком прелазу, ПРВО питају имал неко осигурање , ко му тата, јел тата има пара да плати транспорт и евентуалне операције. И то у СРБИЈИ. Не питају га само ако је онесвешћен и хитна помоћ се пружи, али онда може кућа да му оде на добош. Ки ништа! Никад објашњена нити доказана пандемија која се лечи разарајућим методама затварања пекара и касапница, затварањем људи и слично, је подржана од свих лекара СРБИЈЕ. Данас су и лекари Србије савремени. И они следе Менгеле доктрину. Шта ради ДрКон? Па менгеле посао. Неко нам увалио пандемију а ДрКон нас убија због пандемије. А ДрКон није само у Србији, него је општа појава данас у целом свету. Када стварно дође до подметања праве, убитачне пандемије, јер ова данас је мирољубиво експериментална, онда ће нас убијати и пандемија и ДрКонови. Лекари данас су уствари менгеле пандемија. Менгелеа су плаћали нацисти немаћке, а ове данас лекаре СЗО света. Али пошто смо прво научили да нас могу излечити, сада ћемо учити и да нас могу убити. Етооо, то је менгеле ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА СЕ ЗОВЕ СЗО. А СЗО финансирају богаташи који месе народе света по неким својим менгеле плановима живота и будућности. Нема разлике између лекара данас и данас не постоји ни један хумани лекар на целом свету.

 4. Erulian says:

  Čudno. Mene je pok. baba sjetovala isto, a nije pravila studiju.Nemci verovatno nisu imali babu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u