НЕМАЧКИ НОБЕЛОВАЦ ШОКИРАО СВЕТ: „Добијате рак јер сви стално једете ове две намирнице!“

NEMAČKI NOBELOVAC ŠOKIRAO SVET: „Dobijate rak jer svi stalno jedete ove dve namirnice!“

29 avgusta 2016

dr-harald-zur-hauzen-1472395745-95270Nemački naučnik i dobitnik Nobelove nagrade u području fiziologije, Harald zur Hauzen, upozorio je da slabo proučen virus, koji se sreće kod krava, može izazivati rak kod ljudi!

„Smatram da domaće životinje mogu biti direktni izazivači raka debelog creva kod ljudi. Raspolažemo eksperimentalnim podacima idu u prilog ovoj hipotezi. Međutim, ovo tek treba potvrditi“, istakao je Hauzen.

I drugi naučnici su i ranije upozoravali da upotreba crvenog mesa (govedine, teletine, konjetine, ovčetine i svinjetine) povećava rizik od dobijanja kolorektalnog raka. Ali, Hauzen tvrdi da opasnost dolazi samo sa govedinom, ali i sa, koliko god to izgledalo neverovatno, kravljim mlekom!

„Tradicionalno objašnjenje povezivano je sa pripremom mesa za jelo na roštilju, a otuda su izvođene tvrdnje da to dovodi do formiranja kancerogena. Ova teza gubi iz vida da se isti takvi kancerogeni obrazuju i pilikom prženja ribe i piletine, a da niko ne misli da upotreba mesa pernatih životinja i ribe povećava rizik od dobijanja raka debelog creva“, naglašava naučnik.

On otkriva i da je u svojim istraživanjima posebno poklonio pažnju činjenici da se u Mongoliji jede veoma mnogo crvenog mesa, a da se rak debelog creva sreće krajnje retko, kao i u Indiji, gde se govedina iz verskih razloga faktički nikad ne jede.

Hauzen takođe ukazuje da se nivo kolorektalnih oboljenja od raka naglo povećao posle Drugog svetskog rata. On je uveren da je to najdirektnije povezano sa tim što je u tim zemljama postala popularna uvozna govedina.

Nemački naučnik dodaje i da se u pomenutim azijskim zemljama mnogo ređe sreće rak mlečnih žlezda, zato što se u njima minimalno koriste u ishrani kravlje mleko i mlečni proizvodi.

Hauzen je u poslednjem broju naučnog časopisa International Journal of Cancer objavio da je proučavao uzorke krvi i mleka krava i da je u njima otkrio elemente DNK koji mogu pripadati nepoznatom virusu, koji bi mogao da bude uzrok raka.

(Fakti.org)

KOMENTARI4 komentara

 1. opet ja says:

  Bull shit!

 2. oko says:

  ovaj e lud doktor mleko govedo ne valja kaze . zavisi cim hranis kravu i vola i svinjetinu i ovcetinu te zivotinje hrani sa organih domacom hranom i nema problema samo koza nece otrovnu hranu i ona je najjj. zdravija sve je danas zagadeno jer hrane stoku sa DMO.

 3. Wrangler says:

  Svinjetina je najzdravije meso zato sto je nije kisela kao govedina ili ovcetina vec je alkalna i ne povecava kiselost organizma. Svinjetinu jedem svaki dan i hvala Bogu odlicno se osjecam, a ostalo me ne zanima.

 4. Daba says:

  U Bibliji je navedeno koje meso covek moze da jede. To je meso prezivara sa razdvojenim papcima, i ono ne moze biti uzrok raka. Ali ako prezivaru date hranu da je ne preziva, ne ocekujete valjda da je to meso ispravno. Sve zablude i naucna istrazivanja koje rade ameri ( stetnost slanine, masti, jedno jaje nedelno...) teba odbaciti i raditi suprotno, jer oni su ILUMINATI, hoce da uniste ljudsku rasu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *