НЕМАЧКИ НОВИНАР ОТКРИО: Када споменете Израел, џихадисти се тресу од страха (ВИДЕО)

NEMAČKI NOVINAR OTKRIO: Kada spomenete Izrael, džihadisti se tresu od straha (VIDEO)

4 januara 2016

PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT-KIDNAPPINGJirgen Todenhofer, nemački novinar koji je proveo 10 dana s militantima Islamske drave u iračkom gradu Mosulu prošle godine, rekao je da pobunjenike ne plaše ni Amerika ni Velika Britanija.

„Izrael je jedina zemlja na svetu koje se ISIS boji„, kaže prvi zapadni novinar koji je ušao na područje pod kontrolom džihadista i preživeo.Todenhofer je tih deset dana koliko ih je proveo u takozvanoj Islamskoj državi opisao u knjizi koju je upravo objavio.U intervjuu za Jewish news nemački novinar je rekao da Izrael nije uključen u osnovne planove ISIS za preuzimanje prevlasti na Bliskom istoku.

„Jedina zemlja koje se ISIS boji je Izrael. Rekli su mi da znaju da je izraelska vojska prejaka za njih.

Misle da mogu poraziti američke i britanske snage za koje smatraju da nemaju iskustva u gerilskim ili terorističkim strategijama.

„Međutim, znaju da su Izraelci jaki baš u tom području“, rekao je Todenhofer.

On je opisao Al Kaidu kao kikiriki u poređenju s ISIS nakon što je upoznao njihove vođe u Mosulu, prenosi Independent .

ISIS je nekoliko puta zapretio Izraelu u svojim propagandnim video porukama, a u oktobru su objavili snimak u kojoj kažu da „nijedan Jevrej neće ostati u Jerusalimu“.


Premda se smatra da su razne grupe povezane s ISIS aktivne u Gazi, u Izraelu nije bilo terorističkih napada kao ni na okupiranim palestinskim područjima koji se dovode u vezu s Islamskom državom.

Izrael nije deo saveza koji predvodi SAD, a čiji su cilj uništenje ISIS uporišta u Iraku i Siriji, ali smatra se da njihove obaveštajne službe pružaju savezu informacije s Bliskog istoka.

Trebalo bi podsetiti da je Izraele među 11 najjačih armija na svetu. Izrael je 2009. godine izdvojio 18,7 odsto svog ukupnog budžeta na izdvajanje za vojsku.

Vojni budžet Izraela iznosi 15 milijardi dolara. Veliki procenat vojnog budžeta se odvaja za odbrambenu tehnologiju.

Tome u prilog govori i protivraketna odbrana koja može da presretne projektile koji dolaze iz pravca Palestine.

Takođe, Mosad je jedna od najbolje organizovanih obaveštajnih službi koja se pre svega bavim prikupljanjem kontra terorističkim podacima kao i mnogim tajnim operacijama.

Njihovi agenti su uključeni u prikupljanje značajnih podataka u korist Izraela. Njihova najbolja jedinica je Mostada koja je zadužena za mnoga ubistva i tajne operacije širom sveta.

(Jutarnji/EPK)

KOMENTARI2 komentara

  1. miroslav says:

    Izrael ih je obucavao i naoruzavao.Jel' to nekome jos nije jasno?

  2. Lazar says:

    U ovom članku se zanemaruje notorna činjenica da sada, u ovom trenutku, u realnom vremenu Rusi razbečiše ISIS, ili kako se već zovu... Čega se vođe te bande plaše ne može biti hipotetička opasnost od Izraela. Oni imaju realni Strašni Sud od strane Rusa koji ih sve deportuje na mesto sa desne strane alaha, gde device igraju potamanjenim šehidima. Inače, cenim mogućnosti izraelske vojske i znam da su jaki k'o zemlja, ali Rusi su neprikosnovena Baba Roga za sve!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *