НЕМАЧКИ НОВИНАР „ПОГОДИО У ЦЕНТАР“: Оно због чега су Срби највећи злочинци на Балкану, због сличних ствари ХРВАТИ СУ МИЉЕНИЦИ ЗАПАДА

НЕМАЧКИ НОВИНАР „ПОГОДИО У ЦЕНТАР“: Оно због чега су Срби највећи злочинци на Балкану, због сличних ствари ХРВАТИ СУ МИЉЕНИЦИ ЗАПАДА

4 маја 2020

Често се чује да је истина прва жртва рата. То, међутим, није истина, или бар није у потпуности тачно: истина умире далеко пре рата, иначе га не би било могуће распирити. Да би НАТО – по први пут у својој историји – могао да бомбардује, требало је створити предуслове.У једној земљи пре нашег времена

Поприште ове страхоте била је држава које више нема: Југославија. Деведесетих година прошлог века пунила је насловне стране новина попут Сирије данас. Зашто је та област била тако важна за САД и НАТО?

После Првог светског рата на рушевинама Аустроугарске настала је Краљевина Југославија. У Другом ју је окупирала и распарчала нацистичка Немачка – Хрватска је постала сателитска држава Трећег рајха, велики делови Косова потпали су под италијанску управу, а од муслиманских добровољаца формиране су трупе есесоваца. По његовом завршетку основана је по други пут, од стране партизана, који су се показали успешним у борби против нациста. (…)

По Титовој смрти 1980. у областима с албанским становништвом почели су оружани устанци, а земљу је потресала тешка привредна криза. Велесиле са Истока и Запада испрва су се залагале за очување заједничке државе, упозоравајући сецесионистички расположене републике, Хрватску и Словенију, да ништа не предузимају у том смеру. У почетку ни САД нису имале интереса да се у Југославији отвори ратно поприште. „We have no dog in this fight“ („Не навијамо ни за кога“), био је коментар америчког министра спољних послова Џејмса Бејкера на стварање милиција које су 1991. водиле ка сецесији поменутих република. Али нови председник Бил Клинтон, изабран исте године, имао је друге намере: Југославија је морала бити разорена, јер је као независна држава изван НАТО и ЕУ могла постати узор другима. Улог је било целокупно ширење западног савеза на Исток.

Кланица у Босни

Међунационални сукоби ескалирали су 1992. у републици Босни и Херцеговини, где су непомирљиво супротстављени били муслимани (око 40 одсто становништва), Хрвати (око 20 одсто) и Срби (око 30 одсто). Док су Срби били за останак у Југославији, муслимани и Хрвати су на референдуму изгласали отцепљење – противно Уставу, који није дозвољавао прегласавање било ког народа. Као одговор на то, Срби су прогласили своју Републику Српску. Територија је подељена оружаним насиљем: Срби су у почетку држали већи део територије, укључујући градове са муслиманском већином. Најжешће борбе вођене су око главног града Сарајева. И Сребренице на истоку. Некадашњи град сребра од 1993. био је проглашен за тзв. заштићену зону под надзором УН. Срби су, међутим, 1995. под вођством команданта Ратка Младића освојили ту енклаву.

У данима после 11. јула 1995. десио се „најгори ратни злочин у Европи од Другог светског рата“, како је Шпигел назвао догађаје у Сребреници. Срби из Босне наводно су заробили и побили 7.000 мушкараца муслимана – то је најмања цифра којом се до данас барата у западним медијима.

7.000 убијених? Међународни црвени крст регистровао је до лета 2001. укупно 7.475 несталих из Сребренице. Колико је од тог броја несталих мртвих није речено. Један важан сведок је изјавио: „Сазнао сам преко неких људи блиских хрватској тајној служби (…) да је неких 5.600 људи из Сребренице још увек живо и да их држе на различитим локацијама.“ Ово сведочење потиче од Ибрана Мустафића, председника муслиманске странке СДА, до лета 1995. владајуће у Сребреници (у разговору за муслимански недељник Слободна Босна од 14. јула 1996). По освајању града, Срби су га заробили и касније пустили, иако је био на високом положају.

Трибунал УН у Хагу, који је координисао ископавања у и око Сребренице, августа 2001. је саопштио да је број нађених лешева „најмање 2.028“. Према њиховим наводима, ископани су из 21 масовне гробнице, при чему још 18 њих није истражено. Притом, не значи да је свака масовна гробница настала услед масовних егзекуција – и погинули у борби често се брзо сахрањују у на брзину ископаним ракама ради спречавања заразе. Спорно је, дакле, колико је жртава побијено као ненаоружани затвореници, а колико је погинуло у борби. Трибунал за ратне злочине у Хагу утврдио је у поступку против генерала војске Срба из Босне, Радислава Крстића, следеће: „Трибунал не може искључити могућност да су одређени постотак пронађених лешева мушкарци погинули у борби.“ Главни хашки истражитељ Жан-Рене Руе претпоставља да је свих 2.628 мртвих припадника 28. муслиманске дивизије „погинуло у борбама“ између Сребренице и Тузле (у разговору у књизи Јулије Богојеве и Каролине Фечер Процес Сребреница (Julija Bogoeva / Caroline Fetscher, Srebrenica – Ein Prozess).

Чак и кад се од 7.000 наводно „побијених“ одбију погинули у борбама и нестали који су још у животу, неспорно је да се у Сребреници десио страшан масакр над ненаоружаним људима. Према проценама, извршена је егзекуција над 1.500 муслимана која није имала везе са оружаним сукобима. Њихово убијање био је ратни злочин за који српски починиоци морају бити позвани на одговорност. Али колико год да је ужаснутост овом грозотом широм света била оправдана, толико је пропагандистички био покушај НАТО да је представи као јединствену и типично српску.

Масакр у реду за хлеб

Сарајево, 27. маја 1992. Приликом бомбардовања људи који су чекали у реду пред пекаром граната је убила 18 цивила. Америчка влада, Европска унија, исламске државе и Савет безбедности УН одмах су за одговорне прогласили Србе и 30. маја увели драконске санкције против СРЈ (Резолуција УН 757).

Недуго потом западне владе и медије шокирао је чланак у лондонском Индипенденту од 22. августа 1992, с насловом „Муслимани убијали своје људе“ и поднасловом „Масакр у реду за хлеб у Босни био је пропагандни трик, кажу УН“. Чињенице наведене у тексту биле су поверљиве информације добијене од представника Плавих шлемова и УН. Према њиховим изјавама, за експлозије су одговорни муслимани, а не Срби. Уз то, неке изјаве канадског генерала Луиса Мекензија, тадашњег команданта трупа УН у Босни, представљају индиректан доказ да су за напад од 27. маја 1992. одговорни муслимани (видети његову књигу Миротворац: Пут у Сарајево).Дупли аршини

Ради поређења: неколико недеља после Сребренице, хрватска војска освојила је Српску Крајину. Протерано је 200.000 људи – више него икад пре од краја Другог светског рата. Према истраживањима организације за људска права Веритас из Београда, током офанзиве нестало је или убијено око 2.000 цивила, а хрватски Хелсиншки комитет за људска права именом и презименом је идентификовао 410 жртава.

Бинарна структура западне пропаганде – добри Хрвати и муслимани, зли Срби – била је хладно прорачуната: једино представљањем међусобног клања као агресије само једне стране могло се оправдати стајање на страну наводних жртава. Августа 1995. НАТО је почео с бомбардовањем истурених српских положаја на ратишту, и натерао их на повлачење стотинама километара. Према споразуму из Дејтона из исте године, Срби су се морали одрећи своје државе и припајања остатку Југославије. Уместо тога, њихов држава је као тзв. ентитет подређена републици Босни и Херцеговини у којој преовлађују муслимани. Све водеће личности Срба из Босне, међу њима и председник Радован Караџић и генерал Младић, завршили су у затвору Хашког трибунала за ратне злочине – што није био случај са главним политичарима муслимана из Босне.

Завршни чин око Косова

У време Дејтона, југословенски председник Слободан Милошевић још је сарађивао са Западом и вршио притисак на своје сународнике у Босни да прихвате диктат звани мир. Али то му није много помогло кад су се муслимани у српској покрајини Косово поново дигли на устанак. НАТО се одмах ставио на страну наводно потлачених, оптужујући Милошевића за геноцид.

До завршног обрачуна између београдских трупа и добровољаца тзв. Ослободилачке војске Косова (УЧК) дошло је 15. јануара 1999: водећи западни медији јављали су о гомили лешева жртава које су Срби наводно побили из непосредне близине, наводно осакаћених, наводно првенствено цивила, жена и деце. Оно што се тог дана десило у косовском сеоцету Рачак – односно што је одатле покренуто – „променило је западну политику на Балкану, како то појединачни догађаји ретко кад чине“, писао је Вашингтон пост. Рачак је био „прекретница“ и за немачког министра спољних послова Јошку Фишера, а за његову колегиницу из САД, Медлин Олбрајт, „галванизујући догађај“. Рачак је НАТО послужио као оправдање за ултиматум југословенској влади, који је напослетку 24. марта 1999. довео до првог званичног рата који је НАТО водио.

Колико је Рачак био неопходан за легитимизовање рата показује и околност да је то био једини злочин пре натовског бомбардовања који је Међународни трибунал за ратне злочине навео у оптужници против југословенског председника Милошевића и других чланова југословенског руководства. Из тога се мора извући закључак да Хаг није имао никаквих доказа за друге тешке повреде људских права за које је пре почетка рата била одговорна југословенска влада. И Вилијам Вокер, тадашњи шеф мисије ОЕБС-а на Косову, каже да је Рачак био непосредни повод за рат. „Епизода у Рачку је наравно била одлучујућа за бомбардовање.“ У свом специјалном извештају после догађаја, нашао је доказе за „произвољна хапшења, убиства и сакаћења ненаоружаних цивила“ и утврдио колико је жртава „убијено из непосредне близине“.

Посматрачима су противречности у западним извештајима о масакру убрзо упале у очи. Нарочиту раздраженост изазвало је оно што су екипа француске AP-TV и дописници Монда и Фигароа видели на лицу места у Рачку 15. јануара. Српска полиција позвала је људе с телевизије да снимају опкољавање и освајање упоришта УЧК тог дана. Ни телевизијска екипа, која је из близине снимала оружане окршаје, ни новинари и верификатори ОЕБС-а, који су борбе посматрали с једног брежуљка, нису видели ништа од оног што су сељани сутрадан тврдили пред шефом ОЕБС-а Вокером: да је српска полиција око поднева раздвојила жене од мушкараца и потом одвела мушкарце на оближњи брежуљак и пострељала. Кад су новинари и људи из ОЕБС-а поподне ушли у Рачак ради инспекције, нашли су једног мртвог и два рањена цивила. Српска полиција је истог поподнева саопштила да је убила 15 бораца УЧК.

Почетком 2001. су и медији, који су две године у потпуности подржавали лажи НАТО, били принуђени да преиспитају своје тврдње. У једном чланку у Шпиглу стоји: „Ни две године после ваздушног рата НАТО, изгледа да кључно питање Рачка још није решено. Јесу ли тамо Срби починили масакр? Или је косовска герилска армија УЧК инсценирала или бар инструментализовала крвопролиће (…)?“ Иако аутори избегавају јасан одговор на своје питање, чланак више нагиње на ово друго. Између осталог, о месту где је нађен највећи део лешева стоји: „Лешеви су тек накнадно положени у оближње јарке.“ И: „Истраживачи УН незванично признају да су отприлике половину жртава чинили помагачи или симпатизери тзв. ослободилачке армије УЧК.“

Штерн је писао: „Немачка влада је по питању рата на Косову слагала своје грађане.“ А о догађајима у Рачку и још једном селу, Рогову, следеће: „Али ни један ни други масакр, како је открило више истраживања, нису се догодили онако како су медији преносили. Нису се могли утврдити знаци масовног убијања.“

Шарпингови концентрациони логори

„Приштина, главни град Косова, била је позорница перфидне пропагандне приче у чијем је средишту био фудбалски стадион. Око њега се и данас виде рушевине, а бетон на трибинама се распада. Али травнати терен се одржава и на њему се одржавају тренинзи. Али тада, пре две године (за време рата на Косову), Срби су овде наводно направили концентрациони логор за Албанце, у свему по узору на нацисте. То је априла 1999. изјавио Рудолф Шарпинг (…) Али ако је неко нешто знао, то је Шабан Кељменди, политичар с Косова. Његова кућа налази се непосредно поред стадиона и током рата ни један једини дан није одлазио из Приштине. Говори Шабан Кељменди, сведок: ,Као што и сами видите, стадион се одавде директно види. Све се види. Ту онда није било ни једног јединог заробљеника ни таоца. Стадион је увек служио само за слетање хеликоптера.ʻ“

(Из документарног филма немачке државне телевизије ARD „Почело је с лажју“ („Es begann mit einer Lüge“) емитованог 8. фебруара 2001)

Победник носи све

Имајући у виду да се с временом јављало све више противречности, није ни чудо да је Хашком трибуналу Рачак на крају постао сувише врућ кромпир. Почетком јула 2006., судије су препоручиле тужитељу да одбаци Рачак као тачку оптужнице. Оптужени Милошевић у то време већ је био мртав, па се ревизија односила само на друге оптужене. Рачак, међутим, није одбацио и Јошка Фишер. У својим мемоарима објављеним 2007. у потпуности је бранио приписивање кривице Србима, отписујући све друго као „теорију завере“.

Рат који је НАТО водио бомбардовањем од 24. марта до 10. јуна 1999. узроковао је око 3.000 људских жртава. Иако је покрајина Косово потом потпала под управу УН, наставио се општи прогон српске мањине. Америчка војска је на Косову подигла своју базу Бондстил, једну од највећих на свету. Косово је 2008. прогласило независност, коју поред Србије и Русије до данас не признаје ни пет чланица ЕУ (Шпанија, Грчка, Кипар, Румунија и Словачка). Европска комисија је и поред тога уврстила државу „Косова“, како гласи албанско име, међу кандидате за чланство, заједно са Босном и Херцеговином.

Јирген Елзесер (Jürgen Elsässer, 1957), немачки новинар, публициста и политички активиста. Од 2010. главни и одговорни уредник месечника Компакт (Compact)

(Стање ствари)

KOMENTARI20 коментара

 1. Branko says:

  Ako znaju sada znali su i onda, zato je zločin protiv Jugoslavije i Srbije duplo monstuozniji. A najveća ironija je da je onaj koji je komandovao zločinačkom ratnom mašinerijom NATO pakta, sada vlasnik preko 50% medija u Srbiji i dalje neometano porpagandiše. Treba to uloniti odavde!

 2. Istina says:

  Znaju oni dobro, šta je istina, istina će za 50, 100 ili 500 godina izači na videlo ali tada će biti drugi standardi, druge priče, drugi ratovi. Zato će uvek veći deo stanovništva balkanskih zemalja i dalje mrzeti Srbiju samo zato što je branila teritorije gde su naseljeni Srbi. Kako počinje razpad Jugoslavije, tako počinje i lov na največeg i najpravednijeg (u Srbskom primeru najjačeg vojno i brojačno stanovništvom) KRIVCA za sve (Hrvatsku, Bosnu i Kosovo) koji Srbiju kao zemlju nisu mogli pokoriti u manipulaciji u ratu i u lažima protiv Srbije. Zar je tolika mržnja prema ljudima koji su branili svoja ognjišta i svoje živote ma gde god se oni nalazili? Zar stvarno 80% evropljana misli da su Srbi krivi za razpad Yuge iako se je mogla spasiti bez izpaljenog metka? Zar su Evropa i USA mislile da se Srbi ništa nisu naučili iz istorije i da će 90' pustiti da blejeći idu na klanje kao što su to uradili 1914 i 1941, pa hajmo sada još 1991 da jih izbrišemo sa zemaljske kugle? Bivši srbi misleći uništimo Srbiju i onako smo mi oni koji dominiramo Balkanom, nama će verovati ceo svet? Srbi jesu izgubili teritorije na kojima su živeli kao što su izgubili ostali narodi (Palestinci, Sirijci, Indijanci, Aborđini) ali nisu izgubili dostojanstvo i obraz. To šta su sve radili Srbima, SVET NIKADA NEĆE SAZNATI, jer su oni koji imaju moč i pare preokrenuli priču (laž za istinu) podplatili ili lobirali u korist Bošnjaka, Hrvata ili Šiptara. Istina je jača od laži i kao što je citirano; dok laž obidje svet, istina obuva cipele. Niko nezna kakva će ga sudbina dočekati, možda ne njega, nego njegovog deteta, unuka, praunuka? Hoćete iskreno istinski? Prve žrtve u Hrvatskoj početkom razpada SFRJ su Srbi, prve žrtve u BiH početkom razpada SFRJ su opet Srbi, mislim da se Borovog sela i ubistva starog svata u Sarajevu ipak tako nedalekoj prošlosti svi sećamo? Na KiM su Srbi još od 1964 godine još za vreme SFRJ pa sve do dana današnjeg i gospodnjeg bili žrtve opet Srbi. Pitam se šta je to u nama koji smo rodom Srbi i koji se izjašnjavamo kao Srbi da nas mrzi ceo svet, ceo komšiluk? Mislim da nije problem u nama jer mi smo mi i nas se nemože menjati, nas su i klali i ubijali i silovali i organe prodavali i decu krali i proterivali i ponižavali, poturčili, pokatoličavali i da ne nabrajam šta sve nisu radili našim ljudima od Vardara pa do Triglava u zadnjih 800 godina i opet smo ostali i preživeli. Znači nije problem u Srbinu koji se seli i širi, koji se ženi i udaje, koji putuje i spoznaje, koji živi i ostaje. Problem je u onima koji ne vide dalje od sebe, kojima nešto fali, koji te gleda iz zavisti i ponižavanja. Problem je u onima koji nas nemogu okrenuti a pokušavali su, ubijali a ponovo smo se radjali, problem je u onom koji hoče Srbinovo a nije Srbin. Nisu verovali ali će verovati, jer se Srbski INAT, ČAST I SLAVA ne menjaju i nikada se neće menjati za veke vekova i dok zadnji Srbin postoji u nama će videti ono što u sebi nikada nisu ni videli ni osetili ni pronašli. Svima (HRVATIMA, BOSANCIMA I ŠIPTARIMA) su Srbi krivi a ISTINA JE DA SU ONI KRIVI SRBIMA. KOLIKO SU ZLA I NEPRAVDE NAPRAVILI SRBSKOM NARODU - ALI SRBI OPRAŠTAJU - NE ZABORAVLJAJU... NISMO JIM ZABORAVILI JASENOVAC NI ŽUTU KUĆU NI SVA OSTALA UBISTVA KOJA SU NAM NANELI U ISTORIJI RATOVANJA NA BALKANU. I opet će hteti sa nama jer kada budu videli da su prevareni i opljačkani opet će jim Srbin valjati. Znamo šta je istina i znamo da sem Srbskog jezika na Balkanu drugi ne postoji. Koliko god glumili velike Hrvate ili Bošnjake fali jim ono Srbsko, koliko god čežneli za Vatikanom ili Turskom od Srba su nastali i znaju i oni ko su i šta su. Neka šire laži i dalje, sami će kroz budućnost priznati da su nastali od našeg odbačenog ili prodanog roda jer u suprotnom nebi nas razumeli jezikom... Istina će pobediti, možda ne sada ali za 50, 100 ili 500 godina sigurno... Nisu nas pobedili ni u prvom ni u drugom ratu, pokušavali su i za vreme Napoleona i Hitlera (Pavelića), pokušavali su i za vreme Franja i Alije ali nešto jim ne ide? Pokušavali su i za vreme Envera i Tita, pa pokušavali su i za vreme bombardovanja 1999 opet jim nešto ne ide? Pa sad kažu sravnaćemo Srbiju, Srbija je prodata, ući će u Savez sa Nato i u EU... Pre će biti da će EU i NATO propasti i da Srbija koja je jedina u regionu pridružiti EvroAtlantskom savezu jer od EU dobiva ucene, pretnje, podele, smeta jim Srbija i Srbin. Cela evropa će ući u EU i NATO a Srbin će samo da posmatra i da ćeka. Vremena ima, ima i volje, inat mu neda, da se pokori i da bude nećija sluga, nećiji konjušar koji nikad nije bio... Zato Istina je drugačija i znaju oni to menjajući Istinu šire Laži i neće je dugo širiti jer jim dolazi sudnji dan kada se bude širila samo istina, jer će laž biti ubijena od gospoda spasitelja našeg jedinog...

  • Косовац says:

   @ Istina, …..Заиста, овај твој коментар је истинит и добар. Бољи је и од овог чланка, мада нећу да га критикујем обзиром да од западњака не треба превише очекивати, добро је и ово. Једио бих додао, да уопште не треба убеђивати западњаке и остале српске душмане у Истину. Не треба трошити снагу узалуд, зато што они истину одлично знају, а разлог томе што се фолирају, јесте њихов покушај да сакрију истину и тиме избегну одговорност за своје злочине према Србима, које злочине упорно чине. Зато и користе методу да својим инквизиторским судовима проглашавају и осуђују Србе за злочине који су учињени над њима. И наравно, етнички почишћене тако прогласе за етничке чистаче. ……….Већи је проблем, огроман проблем, што се Истина не износи српској деци у школама, износи се Неистина, и то са аминовањем српског Министарства просвете и највиших српских руководиоца. Као ономад, када су учили децу да је НАТО пакт мировна организација која нам је много помогла и која нам и даље помаже.

   • Istina says:

    @ Kosovac, uče oni mnogo laži a na kraju opet Srbsko dete otvara oči i zna šta je Istina. Piramidalni um koji poseduju Balkanci je jedini spas i superiornost koju imamo nad zapadnjačkim svetom. I taj piramidalni um koji mi posedujemo smeta zapadnom svetu. To je sposobnost odličnog učenja i nemogučnost zaboravljanja. Oni se živi pojedoše, što je struju odkrio Srbin, što jim srušišmo 'nevidljive' avijone, što izgubiše rat na KiM, što je Svetosavlje jače od Vatikana. Što ne mogu da pokore i što smo opet ojačali. Ne brini brate, opet će se Srbska truba čuti na Kosovu, opet će se plivati u Srbskom Dubrovniku i Skadru, opet će se vijoriti Srbske trobojke u čast za istinu i pravdu. Molit će nas da nam se vrate, znaju da NATO otima i ruši, pljačka i ubija, zato su prevrtljivi i zato će ponovo hteti sa nama. Istina će jih poniziti... Kad tad...

    • Karital says:

     Brate pišeš gluposti!Napiši nešto pametno?

     • Istina says:

      Pišem istinu, tebi je glupost što te boli istina... Priznaj, zar ne?

      • Karital says:

       Nemam namjeru polemizirati o Vatikanu i Svetosavlju, o srbskom Dubrovniku i Skadru, o piramidalnom umu kod srba, o rušenju avijona, trubama koje i sada zatrube u Mitrovici....Skuliraj se, ....nema tu istine.

       • Istina says:

        Živiš za budučnost, a nevidiš je, nije to polemiziranje nego kruta realnost. Veruješ u Isusa a nisi ga video, čitaš knjige koje nisu napisane a zaboravio si one napisane, kartial, zar ništa nisi naučio od prošlosti, pa sa neznanjem ideš u budučnost?

   • šiško says:

    kako ne vredi? Naravno da vredi. Da A. Dorin i mnogi u Srbiji nisu zagalamili dosad bismo svi mi bili izvedeni pred haški tribunal, možda i za najstrašnije zamislive zločine optužena čitava nacija, uključujući i nerodjenu decu. Takvim tokom je krenula ta medijska ujdurma. Tek kad smo se mi pribrali i počeli da iznosimo nepobitne dokaze zapadni mediji su bili prinudjeni da se malo zaustave, razmisle i počnu da traže i druge uzroke za ratne dogadjaje iz '90.-ih. Istina je da se oni još uvek ne daju, da ovakvim člancima pokušavaju da još jednom potvrde svoju dogmu o srpskom zločinu u Srebrenici, ali ovo je već jako krupno odstupanje od prvobitnog opšteprihvaćenog stava kako "Srbi pobiše ceo svet, a zapad ne interveniše". Svaki Srbin treba da svedoči istinu uvek i svuda. Inače će nas uništiti.

  • BRANISLAV says:

   SVAKA CAST NEMAM NISTA DA DODAM SVE STE REKLI.

 3. RASPUCHIN says:

  Ако занемаримо невјешти покушај да се у тексту збрза период од половине осамдесетих па до 1992.г. и Њемачке улоге у свим тим дешавањима , текст би се и дао читати. Оно што је занимљивије од овог текста је чињеница да швабе , у посљедње вријеме , објављују текстове сличне овом што би могло значити да се иза брда ваља нешто прилично големо? Да ли је то ова нова "Јалта" која се најављује у Београду или нешто сасвим друго?

  • šiško says:

   Nemačka je u jako nepovoljnom položaju u vezi sa ratom u ex-yu. Nemačka vojska je učestvovala u nečemu u čemu nikako nije smela, niti joj je to bilo potrebno. Za učestvovanje u bombardovanju Srbije neko će morati da odgovara u nemačkoj. Osim toga, postoji i osnov za ratnu odštetu i za 2. s. rat i za bombardovanje... Sve to doprinosi da se njihovi mediji i političari trenutno peku na tihoj vatri. Njima bi nova Jalta možda čak i odgovarala, ako bi uspeli da provuku onu krilaticu "Mir, mir, mir, niko nije kriv." Ali to će jako teško ići, jer je Srbima već pun kufer svih krstaša i pljačkaša. Republika Srpska bi trebalo da podnese tužbu protiv holandskog bataljona koji je u Srebrenici trebalo da obezbedi mir, a on je dopustio da se muslimani naoružavaju, vojno organizuju i ubijaju i pljačkaju na teritoriji srebreničke opštine, pri čemu je bilo pobijeno preko 3.000 srpskih civila.

   • šiško says:

    Ta činjenica da je izvršen strašan zločin nad srebreničkim Srbima zapravo najviše žulja svet. Zbog nje oni ovoliko galame o srpskom zločinu. Da zataškaju muslimanski i svoj svestan, unapred smišljen, isplaniran i organizovan zločin. To znači da zapravo ovaj njihov zločin nad Srbima ima odlike genocida, a ne ono što oni pripisuju Srbima. Tu je uzrok za čitavu ovu višedecenijsku igranku oko Srebrenice. Republika Srpska ovo može prekinuti tužbom protiv holandjana, pa i UN za genocid nad Srbima. Pa neka oni preuzmu nazad svoje buve i neka se oni malo češu. Dosta smo se mi pravdali i branili od nepravdi i neosnovanih optužbi.

   • RASPUCHIN says:

    Видите , "шишко" , упали сте у њихову замку а да нисте ни свјесни. Српско питање је једнако питање РСК , РС и Србије и треба се посматрати као ЈЕДНО питање. То што су огромној већини провукли кроз главу тезу о "ратовима" на територији бивше ј"U"гославије је исто као и ово "мир , мир , ..." , које Ви помињењете. Сребреница се догодила много прије Сребренице , укључујући и злочин над нашим народом у Подрињу , а при том мислим на планове које су остваривали. Када сам помињао Њемачу мислио сам на припреме за тзв. сецесију Кекеца и усташа а све то је било уперено против интереса нашег народа и са циљем завршетка геноцида над Србима у "лијепој њиној. У све то је Њемачка била много више умјешана него што се мисли. Наравно да је и дан данас умјешана као што је кидисала и 1999.г. на КосМет Јасно је мени о чему говорите када помињете тужбу против холандског батаљона али то не иде тако јер је била много жешћа игра а да Вам ја не би причао послушајте мало Југослава Петрушића који је на добром трагу што се тиче дешавања на терену и свих других игара.

    • šiško says:

     Jasno je da je nemačka uloga u ratu u ex-yu ogromna i sramna, ali holandski bataljon nam je jedini vidljiv. Neka se oni medju sobom poravnaju. Mi od nečeg moramo poći, nešto moramo uraditi, jer oni očigledno ni sad, posle četvrt veka ne planiraju da stanu.Doduše, nikad nisu ni stajali, ali ovoliku žestinu i bes nismo videli još od 2. s. rata. Znam ja da će njihovi sudovi našu tužbu verovatno odbaciti, ali to nije razlog da je ne podnesemo. Ako ni zbog čega drugog, ono da podsetimo svetsku javnost na srpske žrtve. U te svrhe treba pripremiti i medije da reaguju ekspresno na svaki potez UN, holandije, suda, tužilaštva, i ostalih. Da se istina čuje što glasnije i što dalje.

  • Istina says:

   Srbija je izabrana za doček 3 svetska predsednika, Kinezkog, Ruskog i Američkog. Ima dušmani da se pojedu živi...

 4. Za Srbiju says:

  Naivno je razmišljati da nisu znali istinu. Kako onda, tako i sada. Cilj opravdava sredstvo. A cilj je da nas razmrve i zdrobe.

  • Slobodanka says:

   Širenje NATO-a na istok Evrope prema granicama Rusije (a i prema Turskoj i prema Bliskom Istoku) je jedan od vodećih razloga zašto su izvršili razbijanje bivše SFRJ. Unapred su mogli znati da će Srbi biti jedini ozbiljni protivnici tome jer kakva god da je bila bivša Jugoslavija ona je za srpski narod predstavljala zajedničku državu. Plan o rušenju i uništenju SFRJ napravili su ranije, a praktično započeli su ga 1991 godine. Država SAD glavna predvodnica NATO-a je i glavni autor i glavni krivac za razbi-raspad bivše SFRJ, a pritom bilo im je zgodno što je to odgovaralo i Nemačkoj i V.Britaniji. Samo pogledajte koje sve države su se priključile NATO alijansi kasnije od te 1991 godine, gde se one nalaze na mapi Evrope, i sve je jasno. Evo tih priključenja. Dana 12.03.1999. godine: Poljska, Češka i Madjarska. Dana 29.03.2004. godine: Estonija, Letonija, Litvanija, Slovačka, Rumunija, Bugarska i ZLOvenija. Dana 01.04.2009.godine: Albanija i Hrvatska. Dana 05.06.2017.godine Crna Gora. Dana 27.03.2020. godine S.Makedonija. ... Sad ih sigurno interesuje kako da uvuku u NATO preostale države BIH i krnju Srbiju. Srbiju ne mogu da prime u ovakvom stanju sa nezavršenim procesom priznanja otetog Kosova*. Još više ih interesuje Ukrajina i Gruzija. Zatim Finska koja se graniči sa Rusijom, pa i Švedska. Dok Irska, Švajcarska i Austrija mogu da ostanu van te vojne alijanse.

 5. Istina says:

  Amerika, Engleska i Nemačka su glavni inicijatori širenja Islama na zapad, cilj jim je jeftina radna sila, uništavanje hriščanstva i širenje terorizma. Terorizam je delo elite sa čime ustrahuju i šire strah a širenje Islama je uništavanje hriščana koji su se borili da Islam ne dodje u Evropu. Sa bombardiranjem Srbije su dokazali da jim je cilj da unište hriščanstvo, koje je vekovima bilo ujedinjeno za dobrobit EU. Eliti je cilj da porobi hriščane i da zavlada sirotinji. Imajuči u vidu Srbski inat, težko će bilo koga ćipovati na Balkanu, jer je to žilav i tvrd narod, prije će poginuti ili umreti nego da se porobe. Sve dok Rusija ne dodje u Evropu nema napredka i slobode, elita to zna, zato i udara Rusiji sankcije da bi je elita oslabila ali oslablja sebe i sobstvene finacije. Čip koji planiraju da ugrade u čoveka, šalje elektro-signale o trenutnom stanju nosioca čipa su; lokacija gde se nosilac nalazi, zdravstveno stanje (pritisak, odkucaj srca, krvna grupa). Plan je čipirati što više ljudi u desnu ili levu ruku (hriščani bi izgubili osečaj da se prekrste) kontrola novca koji oni toliko priželjkuju, ukidanje fizičkog novca i valuta. Neće jim uspeti jer je jača sila ona koja je iznad njih a to je samo gospod bog dragi. Plan da unište sve što postoji jim već polako uspeva, naprave haos pa se onda prave mirotvorci. Tako u svim ratovima rade. Jedini su koji znaju kako da manipuliraju ljudima, tako jim je uspelo da sa lažnim virusom manipuliraju i masama tj. celom svetu. Elita je na kraju i izmišljaju nove načine da totalno zavladaju svetom. Gube iz dana u dan, počeli su da gube u Rusiji, Kini, Iranu, Afganistanu, Siriji, Libiji, Srbiji... Srbija je jedina evropska zemlja koja nije pala u ruke NATO i EU. Lažući političare i narod, da će biti bolje a sve zemlje koje su ušle u EU su nacionalno opljačkane i poljoprivredno uništene. Znaju to svi zato se i sprema propast i podela EU...

 6. Slobodanka says:

  Širenje NATO-a na istok Evrope prema granicama Rusije (a i prema Turskoj i prema Bliskom Istoku) je jedan od vodećih razloga zašto su izvršili razbijanje bivše SFRJ. Unapred su mogli znati da će Srbi biti jedini ozbiljni protivnici tome jer kakva god da je bila bivša Jugoslavija ona je za srpski narod predstavljala zajedničku državu. Plan o rušenju i uništenju SFRJ napravili su ranije, a praktično započeli su ga 1991 godine. Država SAD glavna predvodnica NATO-a je i glavni autor i glavni krivac za razbi-raspad bivše SFRJ, a pritom bilo im je zgodno što je to odgovaralo i Nemačkoj i V.Britaniji. Samo pogledajte koje sve države su se priključile NATO alijansi kasnije od te 1991 godine, gde se one nalaze na mapi Evrope, i sve je jasno. Evo tih priključenja. Dana 12.03.1999. godine: Poljska, Češka i Madjarska. Dana 29.03.2004. godine: Estonija, Letonija, Litvanija, Slovačka, Rumunija, Bugarska i ZLOvenija. Dana 01.04.2009.godine: Albanija i Hrvatska. Dana 05.06.2017.godine Crna Gora. Dana 27.03.2020. godine S.Makedonija. ... Sad ih sigurno interesuje kako da uvuku u NATO preostale države BIH i krnju Srbiju. Srbiju ne mogu da prime u ovakvom stanju sa nezavršenim procesom priznanja otetog Kosova*. Još više ih interesuje Ukrajina i Gruzija. Zatim Finska koja se graniči sa Rusijom, pa i Švedska. Dok Irska, Švajcarska i Austrija mogu da ostanu van te vojne alijanse.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u