НЕМАЧКИ НОВИНАР: С-400 је кошмар за западну Алијансу

NEMAČKI NOVINAR: S-400 je košmar za zapadnu Alijansu

13 aprila 2019

Nemački novinar Gernot Kramper je u članku za list „Štern“ napisao da su ruski protivvazdušni raketni sistemi S-400 „bestseler“, među najmoćnijim sistemima PVO u svetu i „košmar“ za NATO.

Autor članka navodi da odlične karakteristike S-400 u otkrivanju ciljeva i dometu predstavljaju opasnost za nevidljive avione.Tačne karakteristike kompleksa su nepoznate zapadnim zemljama, ukazuje autor članka.

„Prisustvo samo jednog ruskog diviziona u Siriji je dovelo do toga da zapadni lovci više ne mogu da kontrolišu vazdušni prostor (te zemlje), dok je svaki borbeni let postao nepredvidljiv“, ukazuje novinar.

„S-400 se smatra naprednijim od sistema ’Patriot‘, a dva puta je jeftiniji“, istakao je Kramper i dodao da je kupovina ruskih protivvazdušnih raketnih kompleksa ispala pogodnija za Tursku od nabavke američkih sistema.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da isporuke protivvazdušnog raketnog sistema S-400 mogu početi do jula 2019. godine, a šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu je upozorio da Ankara i Moskva mogu da zaključe još jedan ugovor o isporukama S-400, ako SAD odbiju da isporuče Turskoj sisteme „Patriot“.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. Velika Metla says:

  nato je fašistička pljačkaška organizacija! I tačka! Sudeći po izjavi ovoga Germana Rusija se ume i braniti,a oni baš mislili da opljačkaju Sibir! Vi Švabe ste najmirnije kada vam je najviša zgrada na nivou prizemlja! Očigledno ste zaboravili kako to izgleda!

 2. Zoran says:

  „Prisustvo samo jednog ruskog diviziona u Siriji je dovelo do toga da zapadni lovci više ne mogu da kontrolišu vazdušni prostor (te zemlje), dok je svaki borbeni let postao nepredvidljiv“, ukazuje novinar._________A ispod odmah vest Izael napao Siriju avionima.:)

  • Boze Pravde says:

   Jel te pusti fratar na pauzu?

  • Slobodanka says:

   Libanski Al Masdar piše da S-300 sistem nije bio u upotrebi tokom ovog poslednjeg izraelskog napada na ciljeve oko sirijskog grada Masiaf pokrajina Hama. Nisu naveli razlog zašto S-300 nije bio u upotrebi, mada je instaliran u gradu. Masiaf je važan grad, smatra se da je sedište Tigrovih snaga i nekoliko drugih jedinica.

   • samostalan says:

    Odlicno zapazanje, sistem nije bio u upotrebi, a zasto? E, pa zato sto je neko iz ruskog vrha, pogodite ko, verovatno Kabajeva, naredio da se iskljuci. Ovo je ko zna koji put da Rusi sve rade kako bi Izraelu olaksali napade. A ovamo se prse da brane Siriju i sirijski narod. Ja veceg licemerja nisam video.

    • Slobodanka says:

     Pišu da sirijski oficiri u ovom mestu Masiaf još uvek nisu završili obuku za S-300. Bitno je da tvoj prozor lupa li lupa.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ali možda će "lakše" da vam bude sa S-500, i on je tu :-)))

 4. samostalan says:

  Dajte primer sta je S400 oborio i gde? Objasnite zasto je S300 nemocan u Siriji, Izrael se sa tim sistemom sprda.

  • Slobodanka says:

   Ako te baš toliko interesuje sistem S-400 što ne odeš u zonu njegovog dejstva da provociraš i lično proveriš i uveriš se? Zatim bi svi naši čitaoci imali taj primer kako S-400 obara. Nego sigurniji si ako provociraš samo za tastaturom. ... Izrael već duže vreme jako interesuje kako radi sistem S-300, a interesuje to i SAD. Da li Izrahelci napadaju da bi stvarno napali ili samo nastoje nešto veoma važno da snime tokom reakcije S-300? Zatim SAD-ističke trupe još uvek se ne povlače iz Sirije. Šta čekaju? Ako bi u medjuvremenu napravili rešenje za S-300? Možda to čekaju ili nešto drugo.

   • samostalan says:

    Slobodanka prolupala nacisto, putinitis je zahvatio mozak sa svih strana. S 400 nije pravljen da bi bio jaci od pojedinaca bez oruzja, vec da bi sprecio napade iz vazduha. Videli smo koliko je uspesan, Jevreji umiru od smeha, sta ima oni da snimaju kad ruski vojni vrh radi za njih i daje im sifre kad god im trebaju. E, sad, sta ce Amerikanci jos uvek u Siriji, pa pitajte Natanjahua jer on o tome odlucuje. Oni su tu iz istog razloga iz kojeg i Rusi, da rasele sirijski narod i olaksaju pripajanje delova Sirije Velikom Izraelu. Sve drugo su bajke za naivne rusofile i glasace nosioca ordena A. Nevskog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *