НЕМАЧКИ ПОЛИТИЧАР ОТКРИВА: Рат против Србије је настављен, ево зашто Kосово треба Америци

NEMAČKI POLITIČAR OTKRIVA: Rat protiv Srbije je nastavljen, evo zašto Kosovo treba Americi

25 februara 2019

Nemački političar Vili Vimer kaže da je Kosovo kao država planirano od kraja osamdesetih i da je njegova jedina svrha da bude “američki nosač aviona na zemlji”.

Vimer je, u intervjuu za današnje “Večernje novosti”, koje podsećaju da je on još 2000. rekao da je Kosovo “potreba Amerike da dominira Balkanom”, ukazao da od agresivnog rata protiv SRJ 1999, NATO, predvođen SAD, nije prestao sa sukobima.List prenosi njegove reči da “ratna koalicija u Vašingtonu vodi konstantnu borbu protiv predsednika Donalda Trampa, jer im je želja da se nastavi s ratovima, a glavna meta je Evropa”.

Ovaj bivši nemački poslanik, državni sekretar i potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, ocenio je da je eventualna ponuda Srbiji da uđe u Evropsku uniju, ako prizna lažnu državu Kosovo, nastavak rata protiv Srbije.

“Ovaj zahtev je čudan. Njime se nastavlja rat protiv Srbije koji je morao biti zaustavljen pre invazije na vašu zemlju”, rekao je Vimer.

On je ponovio da je rat protiv Jugoslavije bio ilegalan i da se za “rešenje konflikta mora insistirati na izvornoj Rezoluciji 1244 SB UN” iz 1999.

(Tanjug)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *