НЕМАЧКИ ПОСЛАНИЦИ: У Црној Гори је мафијашки систем као и на тзв. Косову!

NEMAČKI POSLANICI: U Crnoj Gori je mafijaški sistem kao i na tzv. Kosovu!

25 juna 2020

Šef spoljnopolitičkog odbora poslaničke grupe AfD u nemačkom Bundestagu Armin-Paulus Hampel i član spoljnopolitičkog Odbora Bundestaga Valdemar Herd upozorili su da se u Crnoj Gori krši minimalni standard svakog demokratskog ponašanja i da je slično Kosovu, kako su ocenili, država postala „mafijaški plen“.

Nemački poslanici u saopštenju za javnost ističu da činjenica da je EU bez reakcije na izuzetno napetu situaciju u Crnoj Gori, koju, prema njegovim rečima i Nemačka ignoriše, generiše novi izvor problema na Balkanu.– Sve više i više mafijaških struktura okuplja se u Crnoj Gori. Tamošnja vlada suzbija svu opoziciju i sve više krši minimalne standarde svakog demokratskog ponašanja. Slično Kosovu, mafijaški sistem je državu za plen odabrao. Pod vođstvom predsednika Đukanovića – koga još nazivaju i „kumom Podgorice“ (NZZ) – zemlja je mutirala u Eldorado narko kartela i pranja novca – kazao je Hampel i dodao:

– Dosad ga je tolerisao Zapad, jer mu je protivljenje Beogradu i članstvo zemlje u NATO bilo važnije. Nemački ministar spoljnih poslova, koji je nedavno posetio Balkan, čini se da ne procenjuje na odgovarajući način situaciju u Crnoj Gori, niti je voljan da interveniše sa evropskim partnerima – rekao je Hampel.

Kako se u saopštenju navodi, sem opozicionih političara, i predstavnici crkve su takođe u fokusu crnogorske vlade. Ističe se da se „državni progon Srpske pravoslavne crkve“ dešava u zemlji kandidatu za članstvo u EU, i ti, kako se dodaje, hapšenjem i zastrašivanjem sveštenika i crkvenih velikodostojnika.

– I to u zemlji u kojoj više od 70 odsto ljudi pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi – naglašeno je u saopštenju.

Herd, koji je i šef Interparlamentarne komisije za ljudska prava, ocenio je da je zakonsko ograničavanje imovinskih SPC, nešto što podseća na praksu komunističkih sistema.

– Politička agenda vlade Crne Gore prema Pravoslavnoj crkvi je krajnje upitna, ako ne i diskriminatorna. Usvajanjem takozvanog zakona o religiji otvara se ograničavanje imovinskih prava Srpske pravoslavne crkve. Takve prakse su inače poznate samo u komunističkim sistemima. Licemerno ponašanje Brisela pokazuje da država kandidat za EU trenutno donosi takav zakon u autoritarnom stilu, a da je EU ne kritikuje. Pritom se EU predstavlja kao veliki zagovornik ljudskih prava – rekao je Herd.

(Kosovo onlajn)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    I sad mi treba da se radujemo? Pa nemojte da nam pomažete više. Pomogli ste Srbima u Hrvatskoj, Bosni i na KiM a pomalo i u Sloveniji i Makedoniji pa nas tamo više skoro da nema. Sad hoćete da bombardujete i Crnu Goru ali niste ni Kosovo ni Hrvastku kada su rušili srpske crkve i proterali Srbe? Hoćete da rušite Crnu Goru koja je ipak 99% srpska bez obzira na vampire Mila? I da je malo uništite pa da dovedete komifore, UN trupe, Nemačke doktore i slična govna. Neka fala. Ne moj te molim vas da nam ponovo uvodite demokratiju. Pogotovo vi Nemci. Uvodite je u Hrvatsku kao i do sada. Hrvata sve manje i uskoro ćemo biti prve komšije sa nemcima. Srbima svejedno ali Hrvati polako shvataju da njima nije svejedno. I Hrvati i Slovenci se bore i nogama i rukama da izvoze u Srbiju i da uvoze iz Srbije jer im jasno da postoje samo zato što ih Srbi uvek zaštite. Nema veze ni to što su u EU i NATO, njima je jasno da nemaju nikakvu budućnost bez Srba. Hrvatska nema gde ni kutiju cigara da proda pa su moljakali EU da natera Srbiju da uvozi hrvatske cigare. Nije ništa bolje ni sa Makedonijom, ni sa albancima na KiM pa čak delimično i u Albaniji. A uskoro će im zazvoniti i alarmi, ma šta ko trenutno mislio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *