НЕМАЧКИ ПОСЛАНИК: Срби морају бити зликовци јер неће у НАТО!

НЕМАЧКИ ПОСЛАНИК: Срби морају бити зликовци јер неће у НАТО!

13 јула 2021

Пошто Србија не жели у НАТО, Срби се морају приказати као злочинци и не смеју имати жртве, истакао је данас посланик у немачком Бундестагу Александер Ној.

Ној је, у изјави Тањугу, поводом комеморације у Сребреници, на којој су званичници поново говорили о геноциду и поредили тамошњи злочин и са Холокаустом, казао да се покушава приказати да су српски војници тамо убили недужне цивиле.„Не могу оценити да ли се ради о геноциду, ратном злочину или нечему другом. Али познато је да нису сви који су тамо убијени били цивили, већ и бошњачки борци који су убијени у сукобима на ратишту, што се прикрива“, објаснио је посланик немачке Левице.

Ној истиче да су велики број пронађених тела у ствари тела бораца муслиманских војника који су погинули у борбама. „Чињеница је да жртве морају увек бити Бошњаци, Хрвати, Албанци, иако има много убијених српских цивила на Косову, у БиХ и Хрватској. Срби се приказују искључиво као злочинци и не смеју да буду жртве“, критиковао је он.

Ној каже да се на западу не прича о српским жртвама, јер Срби морају бити „лоши“. Он је подсетио да је 1992.око Сребренице муслииманска војска убила 1.000 српских цивила, што је и довело до злочина у Сребреници.

„Једнострано приказивање Срба има за циљ да се Срби доведу у дефанзивно стање, а то све тако јер Србија неће у НАТО, па их је потребно оцрнити“, сматра Ној.

Каже да се двоструки стандарди примењују стално, а тако и када су Хрвати под Фрањом Туђманом протерали крајишке Србе.

„Запад је тада затворио очи пред протеривањем више од 100.000 људи и мноштво жртава, а уједно и помагао обуком хрватских снага. На другој страни када су на Косову протеривани Албанци, онда се говорило о хуманитарној кризи, ратном злочину и геноциду“, додао је Ној.

Такви пример, каже, јасно показују да Запад појам хуманитарне кризе користи за спровођење својих циљева, да им нису важне жртве.

Према његовим речима, Албанци, Хрвати и Бошњаци имају много тога за шта треба да одговарају, а пред Хашким трибуналом натпросечно велики је број Срба осуђен, док су остали ослобађани.

С тим у вези је подсетио да је и Насер Орић ослобођен иако је било јасно да је починио злочин.

Ној каже да је сада, након више од 10 година запостављености, поново фокус ЕУ на Западном Балкану, јер се видело да Русија, Кина, али и Турска покушавају да шире свој утицај.

Пошто Србија не жели у НАТО, Срби се морају приказати као злочинци и не смеју имати жртве, истакао је данас посланик у немачком Бундестагу Александер Ној.

Ној је, у изјави Тањугу, поводом комеморације у Сребреници, на којој су званичници поново говорили о геноциду и поредили тамошњи злочин и са Холокаустом, казао да се покушава приказати да су српски војници тамо убили недужне цивиле.

„Не могу оценити да ли се ради о геноциду, ратном злочину или нечему другом. Али познато је да нису сви који су тамо убијени били цивили, већ и бошњачки борци који су убијени у сукобима на ратишту, што се прикрива“, објаснио је посланик немачке Левице.

Сада НАТО и ЕУ желе што пре да државе региона интегришу у ЕУ, и то све је геополитички мотивисано. Пошто Србија одбија да призна Косово, што је потпуно исправно јер јој је украдена та територија, она не може тако у ЕУ. А ЕУ жели да што пре прими цео Балкан јер би тиме окончала утицај других у региону“, уверен је Ној.

Према његовим речима, то је разлог зашто непрестано расте притисак на Србију и зашто се Срби приказују као зликовци.

Указао је да је гледао синоћ вести немачке телевизије, где је из Сребреници видео да једна муслиманска НВО позива младе Србе да дођу и „увере“ се у злочин. То, каже, може бити опасно, јер су млади отворени за све и могу насести на западну пропаганду.

Упитан да ли ће Немачка задржати фокус на Западном Балкану и након парламентарних избора у тој земљи у септембру, Ној је подвукао да је Балкан важан за Немачку, јер тај регион сматра територијом под немачким утицајем.

„Балкан је веома важан Немачкој, која територију бивше СФРЈ сматра својом утицајном сфером, а ту је у конкуренцији САД. Немачкој и САД нису важни никакав суверенитет, већ те земље сматрају вазалским“, казао је он.

Ној истиче да Немачка зато врши посебан притисак на Србију, како би регион ушао у ЕУ, и тиме потпао у потпуности под немачки утицај.

(Спутњик)

KOMENTARI8 коментара

 1. petrovgrad says:

  Švabovima je stalo do Rusije, pa im je Srbija na putu. Proći će kao 1918 i 1945.

  • Ivana says:

   Hrvatska je proterala preko 250.000 Srba i oko 150.000 Jugoslovena prikriveni Srba dece milicajaca, oficira i komunista. Kakvih crnih samo 100.000 vidi se fino kako nedostaje preko pola milijuna Srba u Hrvatskoj zajedno s Jugoslovenima. A tek kad pomre srpska starčad po Hrvatskoj i Krajini Srbi će biti u tragovima. Proustaška vlast u Srbiji se natječe ko će dati veća prava usrašoidima u Srbiji dok ih Srbi u rvatskoj ne interesuju baš ni malo kao ni vatikanoide i katolibansku evropu.

   • Duca says:

    Муслимани су протерали још толико Срба из Сарајева, па се то и не помиње, до те мере да и овај немац са тим очито није упознат.

 2. Karital says:

  Na putu im stoji velesila Srbija!

 3. Covid munjozi says:

  Ima i pametnih nemaca, nadje ih se, nadje ih se...

 4. 1389 says:

  Germani nikako da shvate, da nisu više bitni, anglosakonci jih koriste protiv Rusije, biće ponovo rata ali ovoga puta Rusi idu do Londona.

 5. Посматрач says:

  Једини политичари који говоре истину о бившој Југославији у бундестагу (скупштини) су из партије Die Linke. Само их ови из западне Немачке мрзе, сматрају их наследницима комунизма бившег DDR-a. Нађите видео снимак кад је политичар Грегор Гизи (Gregor Gysi) држао говор у Скупштини поводом борбадовања Србије. Позз

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u