НЕМАЧКИ ПОСЛАНИК: Срби морају бити зликовци јер неће у НАТО!

NEMAČKI POSLANIK: Srbi moraju biti zlikovci jer neće u NATO!

13 jula 2021

Pošto Srbija ne želi u NATO, Srbi se moraju prikazati kao zločinci i ne smeju imati žrtve, istakao je danas poslanik u nemačkom Bundestagu Aleksander Noj.

Noj je, u izjavi Tanjugu, povodom komemoracije u Srebrenici, na kojoj su zvaničnici ponovo govorili o genocidu i poredili tamošnji zločin i sa Holokaustom, kazao da se pokušava prikazati da su srpski vojnici tamo ubili nedužne civile.„Ne mogu oceniti da li se radi o genocidu, ratnom zločinu ili nečemu drugom. Ali poznato je da nisu svi koji su tamo ubijeni bili civili, već i bošnjački borci koji su ubijeni u sukobima na ratištu, što se prikriva“, objasnio je poslanik nemačke Levice.

Noj ističe da su veliki broj pronađenih tela u stvari tela boraca muslimanskih vojnika koji su poginuli u borbama. „Činjenica je da žrtve moraju uvek biti Bošnjaci, Hrvati, Albanci, iako ima mnogo ubijenih srpskih civila na Kosovu, u BiH i Hrvatskoj. Srbi se prikazuju isključivo kao zločinci i ne smeju da budu žrtve“, kritikovao je on.

Noj kaže da se na zapadu ne priča o srpskim žrtvama, jer Srbi moraju biti „loši“. On je podsetio da je 1992.oko Srebrenice musliimanska vojska ubila 1.000 srpskih civila, što je i dovelo do zločina u Srebrenici.

„Jednostrano prikazivanje Srba ima za cilj da se Srbi dovedu u defanzivno stanje, a to sve tako jer Srbija neće u NATO, pa ih je potrebno ocrniti“, smatra Noj.

Kaže da se dvostruki standardi primenjuju stalno, a tako i kada su Hrvati pod Franjom Tuđmanom proterali krajiške Srbe.

„Zapad je tada zatvorio oči pred proterivanjem više od 100.000 ljudi i mnoštvo žrtava, a ujedno i pomagao obukom hrvatskih snaga. Na drugoj strani kada su na Kosovu proterivani Albanci, onda se govorilo o humanitarnoj krizi, ratnom zločinu i genocidu“, dodao je Noj.

Takvi primer, kaže, jasno pokazuju da Zapad pojam humanitarne krize koristi za sprovođenje svojih ciljeva, da im nisu važne žrtve.

Prema njegovim rečima, Albanci, Hrvati i Bošnjaci imaju mnogo toga za šta treba da odgovaraju, a pred Haškim tribunalom natprosečno veliki je broj Srba osuđen, dok su ostali oslobađani.

S tim u vezi je podsetio da je i Naser Orić oslobođen iako je bilo jasno da je počinio zločin.

Noj kaže da je sada, nakon više od 10 godina zapostavljenosti, ponovo fokus EU na Zapadnom Balkanu, jer se videlo da Rusija, Kina, ali i Turska pokušavaju da šire svoj uticaj.

Pošto Srbija ne želi u NATO, Srbi se moraju prikazati kao zločinci i ne smeju imati žrtve, istakao je danas poslanik u nemačkom Bundestagu Aleksander Noj.

Noj je, u izjavi Tanjugu, povodom komemoracije u Srebrenici, na kojoj su zvaničnici ponovo govorili o genocidu i poredili tamošnji zločin i sa Holokaustom, kazao da se pokušava prikazati da su srpski vojnici tamo ubili nedužne civile.

„Ne mogu oceniti da li se radi o genocidu, ratnom zločinu ili nečemu drugom. Ali poznato je da nisu svi koji su tamo ubijeni bili civili, već i bošnjački borci koji su ubijeni u sukobima na ratištu, što se prikriva“, objasnio je poslanik nemačke Levice.

Sada NATO i EU žele što pre da države regiona integrišu u EU, i to sve je geopolitički motivisano. Pošto Srbija odbija da prizna Kosovo, što je potpuno ispravno jer joj je ukradena ta teritorija, ona ne može tako u EU. A EU želi da što pre primi ceo Balkan jer bi time okončala uticaj drugih u regionu“, uveren je Noj.

Prema njegovim rečima, to je razlog zašto neprestano raste pritisak na Srbiju i zašto se Srbi prikazuju kao zlikovci.

Ukazao je da je gledao sinoć vesti nemačke televizije, gde je iz Srebrenici video da jedna muslimanska NVO poziva mlade Srbe da dođu i „uvere“ se u zločin. To, kaže, može biti opasno, jer su mladi otvoreni za sve i mogu nasesti na zapadnu propagandu.

Upitan da li će Nemačka zadržati fokus na Zapadnom Balkanu i nakon parlamentarnih izbora u toj zemlji u septembru, Noj je podvukao da je Balkan važan za Nemačku, jer taj region smatra teritorijom pod nemačkim uticajem.

„Balkan je veoma važan Nemačkoj, koja teritoriju bivše SFRJ smatra svojom uticajnom sferom, a tu je u konkurenciji SAD. Nemačkoj i SAD nisu važni nikakav suverenitet, već te zemlje smatraju vazalskim“, kazao je on.

Noj ističe da Nemačka zato vrši poseban pritisak na Srbiju, kako bi region ušao u EU, i time potpao u potpunosti pod nemački uticaj.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. petrovgrad says:

  Švabovima je stalo do Rusije, pa im je Srbija na putu. Proći će kao 1918 i 1945.

  • Ivana says:

   Hrvatska je proterala preko 250.000 Srba i oko 150.000 Jugoslovena prikriveni Srba dece milicajaca, oficira i komunista. Kakvih crnih samo 100.000 vidi se fino kako nedostaje preko pola milijuna Srba u Hrvatskoj zajedno s Jugoslovenima. A tek kad pomre srpska starčad po Hrvatskoj i Krajini Srbi će biti u tragovima. Proustaška vlast u Srbiji se natječe ko će dati veća prava usrašoidima u Srbiji dok ih Srbi u rvatskoj ne interesuju baš ni malo kao ni vatikanoide i katolibansku evropu.

   • Duca says:

    Muslimani su proterali još toliko Srba iz Sarajeva, pa se to i ne pominje, do te mere da i ovaj nemac sa tim očito nije upoznat.

  • ko says:

   Ako bog da i gore.

 2. Karital says:

  Na putu im stoji velesila Srbija!

 3. Covid munjozi says:

  Ima i pametnih nemaca, nadje ih se, nadje ih se...

 4. 1389 says:

  Germani nikako da shvate, da nisu više bitni, anglosakonci jih koriste protiv Rusije, biće ponovo rata ali ovoga puta Rusi idu do Londona.

 5. Posmatrač says:

  Jedini političari koji govore istinu o bivšoj Jugoslaviji u bundestagu (skupštini) su iz partije Die Linke. Samo ih ovi iz zapadne Nemačke mrze, smatraju ih naslednicima komunizma bivšeg DDR-a. Nađite video snimak kad je političar Gregor Gizi (Gregor Gysi) držao govor u Skupštini povodom borbadovanja Srbije. Pozz

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *