НЕМАЧКИ ПОСЛАНИК СТАО НА СТРАНУ СРБИЈЕ: „Време је да се Косово угаси, да се исправи неправда“

NEMAČKI POSLANIK STAO NA STRANU SRBIJE: „Vreme je da se Kosovo ugasi, da se ispravi nepravda“

16 juna 2019

Poslanik parlamentarne grupe AFD u Bundestagu Hansjorg Miler rekao je, u intervjuu za današnje Večernje Novosti, da je priznanjem Kosova zanemareno međunarodno pravo, koje je otvorilo, kako kaže, vrata paklu.

„Zatvorimo pakao i vratimo se pravu, vratimo Kosovo pod rezoluciju Saveta bezbednosti“, rekao je Miler.Iako je, kaže Miler, većina zemalja članica EU, među kojima je i Nemačka, priznala nezavisnost Kosova, ono je prema Rezoluciji 12 44, pokrajina sa značajnom autonomijom unutar Srbije.

Prema njegovim rečima, povratak pitanja KiM „pod kapu“ svetske organizacije jedino je ispravno i pošteno rešenje i prema UN i prema Helsinškom dokumentu.

Poslanik opozicione desničarske stranke, Miler, osuđuje agresiju NATO na SRJ 1999. godine i ističe da bi pravo mesto Balkana u politici Berlina bilo „pošteno partnerstvo, sa šansom za razvoj balkanskih država“.

Ali, kako Miler navodi, Brisel i Berlin slepo slede američku politiku, koja, dodaje on, ide za svojim interesima.Upitan kakvu poruku Berlin šalje kada Ramuša Haradinaja dočekuje uz najviše državne počasti, Miler kaže da Berlinu nedostaje potrebna kompetencija za slanje pravih signala.

Zbog ekonomskog razloga Miler kaže da nije za ulazak Srbije u EU, jer, kako smatra, svaka siromašnija zemlja želi da se priključi Uniji, sa perspektivom da iskoristi nemačka sredstva, a, ističe Miler, snaga nemačkog poreznika je „već iscrpljena“.

„Sa političke tačke gledišta, zavidim Srbiji jer nije američka kolonija već ponosna država“, rekao je Miler.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Ipak se okreće, vrati će se to u zakonske okvire rezolucije 1244. Ne zbog nas, već zbog svetskog pravnog ili medjunarodnog poretka.

 2. Velika Metla says:

  Ali, kako Miler navodi, Brisel i Berlin slepo slede američku politiku, koja, dodaje on, ide za svojim interesima. Grešiš ti drugar da oni išta slede,neko IZVRŠAVAJU NAREĐENJA! A to je daleko od toga da oni nešto slede. Da bi se nešto sledilo mora biti dobrovoljno! Pita li neko taj Brisel i Berlin da li žele da slede? Niko ih ništa ne pita! Da li Brisel i Berlin dobrovoljno slede politku koja im je nametnuta? Ne,naravno,ALI moraju. I to je početak i kraj sve priče.

 3. Ivana says:

  Prvo aprilska šala.

 4. rajko says:

  Hahahaha. "Berlinu nedostaje kompetencija za slanje pravih signala"? Kakva je to kompetencija potrebna da se zlikovcima uskrate makar počasti, ako ne i posete? Tj. koliko nekompetentan, glup, lud moraš biti pa napraviti grešku da one koje si ranije sam nazivao teroristima dočekuješ sa naročitim počastima? Blesavo, stvarno. Ali ajde! Moraju da se pravdaju po sistemu "nisu jadni znali šta rade".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *