НЕМАЧКИ ПСИХОЛОГ др ХЕНЗЕЛ ЗБОГ СРБА упутио писмо првом човеку НАТО пакта

NEMAČKI PSIHOLOG dr HENZEL ZBOG SRBA uputio pismo prvom čoveku NATO pakta

20 oktobra 2018

dr Rudolf Henzel, Generalnom sekretaru NATO-a, gospodinu Jensu Stoltenbergu, povodom izjave o NATO agresiji 1999. pred studentima Beogradskog Univerziteta 07.10.2018:

Gospodine Stoltenberg, ovo je uvreda srpskom narodu i ismevanje njihovih žrtava!

Gospodine!

Nije mi zapravo želja da se obratim jednom generalnom sekretaru NATO-a, ali danas to moram da učinim. Povod: Prema pisanju „Sputnik Dojčland“ od (07.10.) i „RT Dojč“ od (08.10.), a povodom susreta sa studentima Beogradskog Univerziteta 07.10.2018. izjasnili ste se o NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. na sledeći način:

„Mi smo to učinili radi zaštite civilnog stanovništva i sprečavanja daljih akcija Miloševićevog režima“. (citirano na osnovu „Izvestija“)Dozvolite mi da Vam kao nemački građanin i naučnik, koji se već gotovo dve decenije ozbiljno bavi političkim dešavanjima na Balkanu, saopštim sledeće:

Najoštrije osuđujem protivpravni čin agresije SAD-NATO-a protiv bivše Jugoslavije (sa kodnim imenom „Milosrdni anđeo“) i znam da su se u tom ratu koristile tone i tone visokotoksičnog i radioaktivnog uranijumskog oružja („prljave bombe“).

Sa upotrebom uranijumske municije učinjen je svestan i hotimičan genocid (eng. „crime of crimes“).

Zbog toga sam užasnut nad Vašom ignorantnom i ciničnom izjavom, ogorčen i istovremeno posramljen, da jedan evropski intelektualac srpskom narodu ovako nešto nameće.

Gospodine, ovom izjavom vređate srpski narod i ismevate njihove žrtve! Još više – vi prezirete zdrav ljudski razum, jer svako ko želi da sazna nešto više o uranijumskoj kontaminaciji delova bivše Jugoslavije, može to lako učiniti.

Pre gotovo godinu dana se na sličan odvratan i sraman način izjasnila nemačka nobelovka, gospođa Herta Miler, u govoru na forumu Beogradskog sajma knjiga, ismevajući srpske žrtve. Ona je rekla: „Srbija je sebi nanela zlo i građani moraju da žive sa tom istinom, da su sami izazvali patnju“. (vidi „NRhZ“ od 01.11.2017.)

U Srbiji su agresivna kancerogena oboljenja kod mladih i starih, izazvana upotrebom uranijumske municije, u međuvremenu dostigle razmere epidemije. Patnja tih ljudi čuje se do samog neba. Prema informacijama srpskog Ministarstva zdravlja godišnje od raka oboli oko 33.000 ljudi. To znači: svaki dan najmanje jedno dete. Čitava zemlja je zagađena. Zbog oštećenja genetskog materijala (DNK) generacije i generacije dece će se rađati sa deformitetima. U dva članka „Rat koji ne prestaje“ i „Lenjost srca“ (u „Neue Rheinische Zeitung (NRhZ)“; u Srbiji u „Pečatu“ i „Informeru“) sam sumirao glavne činjenice o državnom terorizmu, tom zločinu protiv čovečnosti.

Bombardovanje srpskih naselja, bolnica, škola i vrtića, ministarstava, fabrika, dalekovoda, radio i TV stanica, rafinerija, dunavskih mostova, kolona izbeglica i tako dalje i tako dalje, trajalo je 78 dana. Ubijen je 1.031 vojnik, 5.173 vojnika i policajca su ranjeni, 2.500 civila je ubijeno – od toga 78 dece i preko 6.000 civila je ranjeno. Srbija se do danas nije od toga oporavila. To su „zločini u ratu“ i to je „genocid u miru“ (Jovanović, et al.).

Gospodine, možete li mi objasniti na koji način su ovi zločini doprineli „zaštiti civilnog stanovništva“ Srbije? Bojim se i zabrinut sam kada pomislim koje će sledeće civilno stanovništvo SAD-predvodnica agresivnog NATO saveza bombardovati zarad zaštite svoje „demokratije, slobode, slobodnog tržišta i vladavine prava“. Srećan sam što sam pročitao rezultate ankete urađene prošlog marta, po kojoj je 85% Srba protiv članstva svoje zemlje u NATO savez.

(Srbin.info)

KOMENTARI17 komentara

 1. Terra Vendorum says:

  Jedan humanista u celom evropskom rajhu! Malo li je?

  • padre says:

   Ma nije samo jedan, nemoj tako!

  • Kiki NS says:

   Malo. Čak šta više, premalo.

   • Krusevac says:

    Čak ili šta više ima isto značenje. Ili ČAK ili ŠTA VIŠE.

 2. Barakuda says:

  Svaka čast čovjeku, ali da je sreće to isto mu je trebao reći AVAV kao presjednik Srbije, koji je isto tako upoznat sa činjenicama !

 3. Darko says:

  Čovek veći srpski patriota od naših političara, šta reci, hvala vam gospodine. Na žalost ni svi svetski psiholozi neće moći objasniti našim politicarima da nije lepo prodavati dušu i državu.

 4. KROkontejneraš says:

  Ne brinite se, kao i svaku bahatu nacističko-fašističku imperijaliju sa Zapada do sada, Rusi će uništiti i USA, možda ovaj put ne sami, možda zajedno uz kinesku ekonomsku snagu koja guši ekonomiju Zapada, ali ruskim oružjima svakako,a imaju lepa nuklearna i nenuklearna oružja za masovno uništavanje; veselim se uništenju američkog i EU naroda i njihovih smešnih državica. Imperijalisti sa Zapada će uskoro nakon ekonomske krize koja im sledi biti uništeni.

 5. Neka Ti says:

  Gospod blagi plati za istinu i pravdu dobri čoveče, Onaj koji mrzi laži i ubice, uništitelje Njegovih stvorenja i dece na zemlji.

 6. Dragica says:

  Molim redakciju za originalni tekst na nemackom da bih ga delila Nemacima d acitaju. Hvala unapred.

 7. doktrina soka says:

  Ovako,NEKA SE ZNA.Covek nije glup,a ja bih dodala "Ne laje kuja radi sela,nego sto se boji mraka".Situacija u svetu a posebno u EU je mrkli mrak.Nemacka je na nisanu,kao i u proslim svetskim ratovima gde je strava stradala i ona kao i celi svet.Psiholog dr Henzel vidi,nije daba psiholog,koji manijaci vode EU i Nato,reci ovog manijaka od Stoltenberga i one manijakinje Herte Muler ne da vredaju ljudsku inteligenciju vec su sotone protiv svetske civilizacije.Dr HENZEL je to lepo kao intelektualac i covek od znanja napisao ,ali ove sotone taj jezik kulturnog coveka ne razumeju.Sve zlo na svetu je delo zapadne civilizacije,koji su otvorili PANDORINU KUTIJU i dr Henzel se boji za Nemacki narod,i svoje potomke.E pa dr Henzel i Nemackoj su u ovoj agresiji na SRJ 1999g ruke krvave.Mrak ce i vas pojesti,ako pouceni nasim iskustvom i spasavanjem srpskog naroda nista ne ucinite.Ucitelj Saturn skida glave onima koji nista nisu naucili kada su se lekcije u istoriji delile.

  • Jan says:

   Sve je to tačno! ne znam gde su naši intelektualci i političari da se oglase?

 8. Beli Orao says:

  Da Bog da im duše odale po zraku a mira nikad ne našle!!!

 9. Roy says:

  Taj je lik izmisljen kao i onaj hrvatski novinar Mihovil Horvat za kojeg ste rekli da pljuje Hrvatsku, a uzdize Srbiju. Tako i taj svabo je izmisljen lik.

  • Deda Micko says:

   Ima li dokaza da ovaj covek uopste postoji, i ako ne: ko je onda pisao tekst i sa kojim ciljem?

 10. MILISAV PETROVIĆ says:

  Šta vredi nama malim običnim ljudima da komentarišemo pisanje ovog gospodina,sotoni Stoltebergu? kada on naše žrtve ne briji u ljudska bića.A patnje obolelih od kancera on ne čuje.Zato što živi u Briselu,još ispolji toliku drskost da studentima kaže da branili narod od Miloševića.Trebalo ga prekinuti u izlaganju da ne truje lažima te mlade ljude.Ali ko je u stanju od ovih političara to da učini? nije niko zato što nesmeju.Boje se da već sutra neće sedeti u toj fotelji gde je do juče sedeo.Zato mi moramo da nosimo to veliko breme na leđima još mnogo godina.ja mislim sve dok se ne promeni geopolitička a ivojnasituacja u svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *