НЕМАЧКИ СТРУЧЊАК ПАНИЧНО ТВРДИ: Кинески аутомобили су већ бољи од западних

NEMAČKI STRUČNJAK PANIČNO TVRDI: Kineski automobili su već bolji od zapadnih

28 aprila 2023

Kineska automobilska industrija je značajno napredovala, rekao je nemački stručnjak Štefan Bracel, u intervjuu za „N-TV“.

Bracel je napomenuo, da kineski proizvođači automobila aktivno razvijaju svoja električna vozila, koja gotovo ni na koji način nisu inferiorna u odnosu na zapadne kolege, a čak ih i nadmašuju u nizu parametara.Bracel je posebno izdvojio kineskog proizvođača automobila „BYD“, koji je nedavno postao lider u prodaji automobila na kineskom tržištu, nadmašivši „Folksvagen“.

Stručnjak kaže, da je uspeh BYD-a posledica njegovog inovativnog pristupa električnim vozilima, koja često imaju bolje rezultate od zapadnih modela. Konkretno, govorimo o takvim parametrima kao što su količina napunjenosti baterije i domet.

Prema njegovim rečima, kineski proizvođači automobila će igrati sve veću ulogu na tržištu. Međutim, to ne znači da nemačke firme nemaju šanse. Nemački proizvođači kao što su „BMW“ i „Mercedes“, takođe aktivno razvijaju oblast električnih vozila.

Što se tiče „Folksvagena“, kome je kinesko tržište najvažnije, nemački auto gigant, hitno treba da proširi asortiman električnih vozila, kao i da smanji troškove proizvodnje.

Bracel smatra, da se neće svi proizvođači takmičiti u naredne dve do tri godine. Ekspert napominje, da sada svaka automobilska kompanija mora da reši težak zadatak, kombinovanja inovacija i smanjenja troškova proizvodnje.

Nejasno je kako će nemačke firme smanjiti troškove proizvodnje kada su se odrekle ruskih jeftinih energenata i prihvatile američke energente koji su nekoliko puta skuplji.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Miroslav says:

  Nekad simbol kvaliteta u auto industriji su bili Nemci. Danas samo pogledajte kakvo smeće prave. Kina ide napred. I treba jer se Kinezi trude. Meni lično Japanci su najbolji i nikad ne bi uzeo neko drugo auto do Japanskog.

 2. Milutin says:

  Mogu Nemci bolje. Ako koriste sistem pogona a la "Fred Kremenko".

 3. milorad5 says:

  to je ono što J.naše kokoške a nije petao,u nemačkom slučaju..nisu BMW i mercedes BOGOM DANI i JEDINI NA SVETU:)To važi i za APLLE Sra.a i sve ostale precenjene nepotrebne ĐINĐUVE KOJE OPET POKUŠAVAJU DA NAM UAVLE KAO DEBILSKIM DOMOROCIMA..VREMENA SU SE PROMENILA I BRZO SE MENJAJU,ALI AKO KINEZI DOBRO ROADE BIEĆ DOVOLJNO DA JEDNOM KUPITE KINEZA KAO ŠTO JE TO BIOS SLUČAJ SA KOREJSKOM AUTOINDUSTRIJOM..TO JE ONO ŠTO PLAŠI I NEMCE ALI I OSTALEZAPADNE ŠTRAFCIGER KOROPORACIJE:)JEB SE NJIIMA ZA KUPCA I TO SE VEĆ SAD VIDI NEĆE TO PROĆI BE KAZNE.

 4. reakcija says:

  Nadam se da prave i neuporedivo jefitnija konkurentnija sa cenom. SLedi slom nemačke auto industrije ponosa i temelja nemačke privrede.

 5. Velika Metla says:

  Zabranili vam američki satanisti da uvozite jeftine resurse iz Rusije, pa sada gledajte svoju propast. K V J M !

 6. vladimir says:

  Ne lupajte gluposti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *