НЕМАЧКИ ВИРУСОЛОГ ШОКИРАО: Све је кренуло од Италије!

NEMAČKI VIRUSOLOG ŠOKIRAO: Sve je krenulo od Italije!

28 novembra 2020

NEMAČKI epidemiolog Aleksander Kekule izjavio je da se italijanski soj kovid-19, koji je proletos mutirao na severu te zemlje, proširio po celom svetu.

To se, po njegovom mišljenju, dogodilo zato što u Evropi u početku nije bila pravilno ocenjena opasnost od infekcije koronavirusom.„Početni impuls za globalnu pandemiju dala je severna Italija“, naglasio je Kekule u intervjuu TV kanalu ZDF.

Naveo je da je severnoitalijanski soj koronavirusa otkriven je kod više od 99% pacijenata sa infekcijom širom sveta.

Kekule veruje da je do ovoga došlo zato što u Evropi virus nisu odmah shvatili ozbiljno, a takođe nisu bile preduzete dovoljno oštre mere.

„To je – naglašava – omogućilo virusu da se tiho proširi po Italiji, da se prilagodi ljudskom telu i da mutira“.

Kekule smatra velikom greškom Evropljana što nisu ozbiljno shvatili upozorenje o koronavirusu koji dolazi iz kineskog grada Vuhana.

Stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije (SZO) su 23. novembra objavili da ne isključuju da je bilo nekoliko primarnih infekcija koronavirusom.

SZO je, inače, priznala da je infekcija dolazila „od različitih nositelja i u različito vreme“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. test01 says:

    Svapska fasisticka propaganda. Italijan je pojeo zabi o zapoceo PCR-pandemiju. Tako je nastala i Spanska groznica koja je u stvari prenesena iz Amerike. I ovaj virus je napravljen u americkoj laboratoriji! Pogledajte samo kojom propagandom se fasisti sluze !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *