NEMAČKI VOJNI EKSPERTI: Malezijski avion je izrešetan avionskim mitraljezom

NEMAČKI VOJNI EKSPERTI: Malezijski avion je izrešetan avionskim mitraljezom

30 jula 2014

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-MALAYSIA-ACCIDENT-CRASHRaketni napad na malezijski Boing je isključen, pošto na kabini pilota ima rupa od metaka velikog kalibra.

To prebacuje odgovornost za ubistvo putnika u avionu na Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine.

Svoj komentar o nesreći MH17 napisao je nemački ekspert Peter Hajsenko (Haisenko).

„Ulazne i izlazne rupe od metaka u kabini. To nisu nagađanja, već analiza očiglednih fakata: na kabini pilota postoje rupe od metaka.

Vide se ulazne i neke izlazne rupe.

Krajevi rupa od metaka su savijeni ka unutra i okruglog oblika. Kalibra 30mm. Izlazne rupe su slabije formirane i krajevi idu napolje. Osim toga, dve izlazne rupe su čak napravile ispupčenje na aluminijumskoj oplati. To jest, delići municije su iz unutrašnjosti kabine izašli napolje. Zakovice su takođe iskrivljene ka spolja … Postoji samo jedan mogući zaključak:

Avion nije oboren raketom. Oštećenja na avionu su isključivo u kabini pilota.

Kao što je poznato, Rusija je objavila radarske snimke koji pokazuju da se ukrajinski avion SU-25 nalazio blizu MH17. To je u skladu s izjavom španskog kontrolora leta (radio u Kijevu) da su dva ukrajinska lovca bila u direktnom kontaktu sa MH17.

Pogledajte naoružanje SU-25: on ima mitraljez od 30mm tipa GSch-302/AO-17A, koji koristi eksplozivnu municiju.

Pilotska kabina MN17 je pogođena s dve strane, pošto postoje ulazne i izlazne rupe na istoj strani…“.

Po mišljenju nemačkog vojnog eksperta pukovnika Bernda Bidermana, malezijski avion nije mogao da bude oboren raketom „zemlja-vazduh“:

„Oplata malezijskog Boinga oborenog 17. jula u istočnoj Ukrajini možda nije pogođena raketom“.

Procena pukovnika u rezervi Bidermana objavio je nemački list „Neues Deutschland“.

Da je malezijski avion oboren raketom sa zemlje, odmah bi se zapalio, tvrdi ovaj stručnjak nemačke vojske za zenitne rakete. Njegovi argumenti su sledeći:

„Delići rakete, kada udare u trup aviona, proizvode ogromnu temperaturu trenja. Jedan delić sadrži isto toliko kinetičke energije kao udar branika kamiona od 40 tona koji ide brzinom od 60km na sat. U slučaju malezijskog Boinga, vatra je buknula tek posle „dodira“ sa zemljom, jer su zapaljeni delovi aviona stupili u kontakt s gorivom“.

Biderman poznaje sovjetsku i rusku tehnologiju PVO, rukovodio je raketnom jedinicom u Istočnoj Nemačkoj i predavao na Vojnoj akademiji u oblasti zenitnih raketnih sistema.

Kao što je poznato, Stejt department SAD je sada promenio stav, pomerivši akcenat sa „ruske okrutnosti“ na „tragični nesrećni slučaj“.

Navedena mišljenja nemačkih eksperata dokazuju da nijedna američka verzija nije tačna. Jer, dokazuju da je upravo ukrajinska avijacija oborila nesrećni Boing.

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Pavle says:

  Pratio sam razna mišljenja o obaranju malezijskog aviona iznad Ukrajine ali ovakvu glupost nisam očekivao ... I pored najbolje volje da zamislim i stvorim mogućnost takvog scenarija hiljade dokaza u fizičko-hemijskim analizama isključuju takvu mogućnost ... ali sa novim zakonom o medijima i necenzurom u Srbiji sve je moguće ... Što je babi milo to joj se usnilo, tako i ova preuzeta medijska provokacija iz nekog tamo smišljenog članka ...

 2. Aleksandar says:

  @Pavle Ne vidim šta je problematično u izveštaju nemačkog stručnjaka. Čak je i pilot dao izjavu da je on mitraljirao avion.

 3. Spasoje says:

  Ovaj Pavle je sigurno američki špiun,pa tako komentariše.

 4. Kojot says:

  Pavle je spijun verovatno.Nije mi jasno po čemu zaključuje da je ovo nemoguća verzija...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *