НЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ ПРЕШЛИ НА РУСКУ СТРАНУ! Снимљени у кампу за обуку код Санкт Петербурга, а овај фронт им је наредна станица (ВИДЕО)

НЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ ПРЕШЛИ НА РУСКУ СТРАНУ! Снимљени у кампу за обуку код Санкт Петербурга, а овај фронт им је наредна станица (ВИДЕО)

6 јуна 2020

Десничарски екстремисти из Немачке учествовали су у паравојној обуци у кампу близу руског Санкт Петербурга, пише немачки часопис Фокус, преноси Дојче веле.

Припадници младих крајње десне НПД и мале странке Der Dritte Veg (Трећи пут) завршили су обуку, наводи се у извештају који се позива на немачке обавештајне изворе.Учесници су обучени за употребу оружја и експлозива.

Међу учесницима нису само Немци – постоје Швеђани и Финци, а након обуке, учесници се придружују руским трупама које су деловале на истоку Украјине.

Кампом управља екстремистички руски царски покрет (РИМ). Немачка обавештајна служба верује да РИМ има два логора у близини Санкт Петербурга, а сама организација, као што му име каже, тражи обнову Руског царства.

Сједињене Државе недавно су додале РИМ на своју листу глобалних терористичких група, рекавши да је обучавао европске неонацисте и супермацисти.

Званична Москва је одговорила да додавање групе на црну листу не помаже у борби против тероризма и да још није објавила никакве детаље који су довели до одлуке.

Москва њихов покрет сматра екстремистичким – али то у Русији није забрањено.

Немачка обавештајна служба свесна је да немачки екстремисти посећују кампове, али из правних разлога им не могу забранити да путују.

(Index.hr)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u