НЕМЦЕ ПРИПРЕМАЈУ ЗА НОВИ ШОК! Након апела да штеде топлу воду и поскупљења, СЛЕДИ НОВИ УДАР

НЕМЦЕ ПРИПРЕМАЈУ ЗА НОВИ ШОК! Након апела да штеде топлу воду и поскупљења, СЛЕДИ НОВИ УДАР

21 априла 2022

МЛЕЧНЕ компаније у Немачкој припремају потрошаче за ново поскупљење. Након што су дисконтни супермаркети већ подигли цену путера и млека, то би ускоро могло да се понови.

„Потрошачи се суочавају само са делом поскупљења“, каже у интервјуу за Ханделсблат генерални директор удружења млечне индустрије Немачке Екхард Хојзер. Он предвиђа да би цене ускоро могле да порасту, рок је најкасније до лета.Хојзер објашњава да произвођачи сада морају да рачунају на повећање трошкова производње, што утиче на повећање улазних цена производа, без обзира на то да ли је реч о познатим брендовима, или мање познатим производима који су, по традицији, увек били јефтинији.

А онда, последично, ако поскупи млеко, поскупеће какао, слатка пецива, колачи, чоколада, па чак и производи од кафе, упозорава Хојзер.

Претходних година млекаре су договарале цене са трговцима на сваких шест месеци. То више није случај. Према Хојзеру, сада се користе „текући уговори“.

„Сада се цене аутоматски прилагођавају – навише или наниже – чим се промене цене за кључне производе као што су блок путер, млеко или млеко у праху.“

Хојзер зато поручује Немцима да обрате пажњу на брошуре које најављују акције, искористе ваучере или прочешљају апликације супермаркета како би видели шта је на снижењу и тако уштедели.

Подсетимо, Немцима је саветовано да добро размисле о туширању топлом водом ако власти одлуче да уведу потпуни ембарго на руски гас због ситуације у Украјини, пише Раша Тудеј.

(Фокус)

KOMENTARI5 коментара

  1. VUK says:

    AKO PRESTANU DA SE TUSIRAJU SMRDECE KO LEOPARDI SRECA PA NAM NISU KOMSIJE

  2. Rostand says:

    Predlažem švaburinama da počnu peći svoje čuveno piće gownovaču i kad dođe zahlađenje trgnu koju ljutu da se pošteno ogriju.

  3. Buzdovan from EU says:

    Opet se germanskim tupsonima vraća post-hitlerivski i post-habzburški standard života ;-))) Kad će im uleteti u blentaru???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u