НЕМЦИ АЛАРМИРАЛИ ЦЕО ЗАПАД: Русија отвара војне базе у 6 афричких земаља

NEMCI ALARMIRALI CEO ZAPAD: Rusija otvara vojne baze u 6 afričkih zemalja

4 avgusta 2020

Rusija je postigla dogovor sa šestoricom afričkih lidera za pravljenje svojih baza na teritorijama njihovih zemalja, preneo je nemački Bild.

Kako prenose mediji, do danas, Rusija sprovodi vojnu saradnju sa 21 afričkih zemalja.Nemački mediji došli su u posed tajnog dokumenta iz kancelarije Ministarstva inostranih poslova. Prema dokumentu, Rusija već 5 godina aktivno gradi vojne „kontakte“ u Africi. Nedavno je, tokom pregovora, Moskva dobila dozvolu da uspostavi svoje vojne baze u Centralnoafričkoj Republici, Egiptu, Eritrei, Madagaskaru, Mozambiku i Sudanu.

Prema pisanju medija, ruski vojni eksperti aktivno sprovode obuku vojnika ovih zemalja sa kojima Moskva ima odličnu vojnu saradnju. Bild prenosi i da su, pored redovnih vojnih trupa, u ovim zemljama aktivne i privatne vojne kompanije poput Vagner grupe.

Analitičari optužuju Moskvu da ovim postupcima omogućava „diktatorima“ da ostanu na vlasti i spreče eventualnu revoluciju, a da zauzvrat dobijaju podršku u Ujedinjenim nacijama.

KOMENTARI11 komentara

 1. Velika Metla says:

  Šta je dečice Hitlerova? Aaaa,pa ne može više da pljačkate Afriku. "Drag nah osten" nema ! Kolonijalističkom pljačkanju ostatka sveta i vašem dobrom životnom standardu neko mora stati na put.

 2. Rista says:

  Jel ima neko ideju kako da preselimo Srbiju u Afriku?

  • persida says:

   Gde god Rusi dolaze da zastitite i pomognu, te su zemlje najebale. Rusija polako postaje ono sto je Amerika bila do juce. Afrikanci ce proci kao Sirijci.

   • Mile says:

    Kad djubre uporno piše protiv Rusije na osnovu toga mi znamo da treba još više da je poštujemo.

   • Stana says:

    Bitno je da si uskladio svoje aktivnosti sa Nemcima.

 3. milos says:

  potpuno je jasno da nemci guraju ruse protiv amerike i ameriku protiv rusa, zato treba ocekivati zajednicki i konacni odgovor amerike i rusa protiv nemacke..

 4. Slobodanka says:

  U Nemačkoj, koja je prvi motor EU, itekako vlada globalistansko-sorošoidna "pamet" + njihova stara mržnja prema Rusiji. Povodom: Nemački analitičari optužuju Moskvu da ovim postupcima omogućava „diktatorima“ (CAR, Egipat, Eritreja, Mozambik, Madagaskar, Sudan, ...) da ostanu na vlasti i spreče eventualnu revoluciju, a da zauzvrat dobijaju podršku u UN.

  • uddu says:

   I kod nas je isto kao u ovih 6 država što si ih nabrojala !

   • Slobodanka says:

    Tapadna civilizacija kad odabere zemlje za osvajanje najpre obezvredjuje i satanizuje njihove vlasti. Jasno piše "diktatori", a ne diktatori. Merkel i Makron po tebi nisu diktatori. Kako se makarona obračunao sa žutim prslucima. Kako je Merkelova samo ona jedna odlučila za celu EU da primi migrante.

    • uddu says:

     Znači ,sve je kao matematička jednačina ? Zapad satanizuje našu vlast=Naša vlast satanizuje nas,srbe =Onda ,mi,naivci,satanizujemo jedni druge !

 5. milorad2 says:

  nemci su nebitni, sad će korona da ih SABIJE a slom doalra automatski ruši i nemačku.Ako su pametni izbaciće migrante ako nisu imaće haos u državi.Ako pokušaju da se nabrznu naoružaju rizikuju ruski udar PRE nego to urade.RAT je na vratima i MI treba da se spermimo za to , ako budemo pametni i dovoljno jaki nas neće dirati NIKO.Mislimk a je sad realno očekivati izbijanje globalnogg sukoba za 2-3 god. NAJVIŠE a toga su najsvsniji upravo oni kod kojih je to već počelo kao što su upravo ove nabrojane afričke države , u svakoj od njih ili u njihovoj okolioni već BESNI RAT,i zato su izabrali da udju u vojnu saradnju sa rusiam pošto im to makar garantuje donekle bezbednosnu stabilnost pogotovo kada su videli šta se dešava u siriji.Mogu u NATOda skviče koliko hoće ali ove države koje su ušle u vojnu saradnju sa rusijom su itekako svesne KO im je neprijatelj i sad više prolazi vreme kada je nATO mogao nesmetano i lagano da čereči čitave države bez ikakvih posledica ili odgovora.Vrlo lako je moguća čak i vojna alijansa izmedju nekih od ovih afričkih država a i ostali se ozbiljno pitaju da li da se priruže ruisima i kinezima jer vide ko potpaljuje rat u africi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *