НЕМЦИ ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАЈУ: Спрема се ВЕЛИКИ САСТАНАК!

NEMCI EKSKLUZIVNO OTKRIVAJU: Sprema se VELIKI SASTANAK!

3 maja 2020

Nemački politikolog Aleksandar Rar prokomentarisao je uticaj pandemije koronavirusa na budući svetski poredak.

Negativni uticaj širenja pandemije koronavirusa COVID-19 može dovesti do dramatičnih promena u geopolitičkoj areni.

Na to je ukazao nemački politički analitičar Aleksandar Rar. Istovremeno, ekspert, govoreći kako se svetski poredak može promeniti posle COVID-19, primetio je da dalji razvoj događaja može ići u dva smera.Prvi scenario je da čovečanstvo „izađe iz krize i svet ostane isti“. Međutim, druga opcija predviđa ozbiljne promene u političkoj situaciji, u geopolitičkom prostoru.

Kao rezultat, ekspert primećuje da mogu postojati stvarni preduslovi za promenu nacionalnih elita, “kao što je to bilo posle Prvog svetskog rata i uništenja socijalističkog lagera”.

Analizirajući trenutnu situaciju, Rar je izrazio nadu da će lideri Sjedinjenih Država, Kine, Rusije, Francuske i Nemačke 21. septembra, nakon sastanka u UN-u, moći da postignu dogovor o saradnji i moći će zajedno da prevaziđu međunarodne probleme izazvane COVID-19.

“Oni će moći međusobno da se dogovore: da zaustave sukobe, propagandne ratove, da stvaraju svet iznova, kao što je to bio slučaj kad su se SSSR, Amerika i Britanija dogovorili u Jalti, 1945”, zaključio je ekspert, izrazivši nadu u povoljniji ishod.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. Istina says:

  Beograd će biti lokacija, posle njihovog sastanka EU nikada više neće biti ista a Beograd i Srbija dobijaju poštovanje od većine svetskih zemalja.

  • Istina says:

   Velika mogućnost će biti dogovor o povratku KiM Srbiji i ujedinjenje sa RS. A u medjuvremenu počinje Tursko-Grčki rat...

 2. Slobodanka says:

  Trebaće vremena da se uspostavi novi svet na pravednijim osnovama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *