НЕМЦИ ХВАЛЕ РУСЕ: Руси су зауставили КОРОНАВИРУС! ДА ЛИ ЈЕ У ОВОМЕ ТАЈНА?

NEMCI HVALE RUSE: Rusi su zaustavili KORONAVIRUS! DA LI JE U OVOME TAJNA?

22 marta 2020

Zahvaljujući odlučnim akcijama bezbednosnih službi i sanitarno-epidemiološke kontrole, situacija sa širenjem koronavirusa u Rusiji je i dalje prilično spokojna, dok evropske zemlje zapadaju u krizu, piše nemački novinar Andre Bali u članku za austrijski list „Der standard“.

Prema mišljenju novinara, za mirnu situaciju u Rusiji uveliko su zaslužne bezbednosne službe i kontrola, koje su delovale odlučnije nego vlasti Evropske unije.Balin ukazuje da su u početnoj fazi Rusi imali sreće s tim što se na teritoriji njihove zemlje našlo svega dvoje Kineza, zaraženih koronavirusom. Tako su ruske vlasti dobile dragoceno vreme, koje sada koriste da zaustave širenje zarazne bolesti, smatra novinar.

Bali je podsetio da je Rusija krajem januara zatvorila kopnene granice sa Kinom, a obustavljen je i železnički saobraćaj.

Od 1. februara Rusija je ograničila avio-saobraćaj sa Kinom, dok je 20. februara uvedena zabrana ulaska kineskim državljanima na teritoriju Rusije, podseća novinar.

Pored toga, zabrana ulaska u Rusiju proširila se i na druge državljane, koji dolaze iz zemalja u kojima se bolest širila.

MISTERIJA RUSKE BORBE SA KORONOM! DA LI JE U PITANJU PREVARA? Rusija ima manje obolelih nego Luksemburg… kako je to moguće?

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je ove sedmice da je njegova zemlja uspela da zaustavi masovno širenje koronavirusa – i da je situacija „pod kontrolom“, zahvaljujući ranim i agresivnim merama.

Da li Rusija ima koronavirus pod kontrolom?

Prema informacijama koje su objavili ruski zvaničnici, čini se da je Putinova strategija funkcioniše. Broj potvrđenih slučajeva obolelih od koronavirusa je iznenađujuće mali, ako se uzme u obzir da Rusija deli dugu granicu sa Kinom i da je prvog obolelog imala još u januaru.

Rusija – zemlja od 146 miliona stanovnika – ima manje potvrđenih slučajeva od Luksemburga. U Rusiji je do sada potvrđeno 306 obolelih za razliku Luksemburga gde ima 670 zaraženih na ukupno 628.000 stanovnika.

Ruske mere ranog reagovanja – poput zatvaranja granice u dužini od 2.600 kilometara sa Kinom već 30. januara i uspostavljanje karantenskih zona – možda su doprinele smanjenu širenja koronavirusa.

– Generalni direktor SZO rekao je – Testirajte, testirajte, testirajte – izjavila je u četvrtak dr Melita Vujnović, predstavnik Svetske zdravstvene organizacije u Rusiji i dodala:

„I Rusija je to bukvalno počela da radi još krajem januara.“Vujnović je rekla da je Rusija pored testiranja preduzela i širi set mera.

– Testiranje i identifikacija slučajeva, pronalaženje kontakata, izolacija, sve su to mere koje SZO predlaže i preporučuje. I one su sve vreme bile na snazi. A socijalna distanca je druga komponenta koja je takođe počela relativno rano – rekla je ona.

Prema podacima ruskih zvaničnika saopštili su u subotu da je do sada u Rusiji urađeno više od 156.000 testova na koronavirus.

Anastasija Vasiljeva, lider Saveza lekara, rekla je ranije da vlasti u Rusiji prikrivaju stvarne brojke obolelih od koronavirusa, tvrdeći da se mnogi slučajevi predstavljaju kao pneumonija ili akutna respiratorna infekcija.

– Vidite da su rekli da je prvi pacijent sa koronavirusom umro i da je uzrok smrti tromboza. To je očigledno, niko ne umire od samog koronavirusa, oni umiru od komplikacija, tako da je to vrlo lako manipulisati – rekla je ona.

Ruski zvaničnici su demantovali njene navode.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vojna i ojdeSve says:

    Amin... Koj kako hoce... Svak ima pravo svoju bolest nazvati kako hoce... Ko ste vi ?

  2. Miraš says:

    Nisu medju prvima napadnuti te imali su vremena da se pripreme. Rano je za izvodjenje zaključaka. Tamo gde ima puno putovanja i kretanja ljudi tamo se virus i širi, on ne čita ni države ni nacije, kao što to rade ljudi. EU je još 2014 godine uvela sankcije Rusiji, manje rade sa Rusijom, manje putuju u Rusiju, jer hteli su da je izoluju. A sad evo još jedne koristi od toga. Zatim do Rusije uglavnom većini je dugačak put.

  3. Kosovac says:

    Jesu Rusi mnogo pomogli sebi blagovremenim zatvaranjem granica, ograničenjem kretanja naročito stranaca. Ali, pitao bih ja njih, Šta da im je neko prosipao virus u sred Moskve ili u nekom tako velikom gradu kao taj kineski Vuhan, kao što je Italijanima uradio naprimer. ……………Ova liderka doktora Anastasija Vasiljeva cinkari Ruse, ljubomorna na njihove uspehe u borbi protiv korone. Možda nije samo ljubomorna, možda je i podmazana. Nije mi samo jasno zašto je Rusi trpe da širi dezinformacije i paniku?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *