Немци и Енглези су ЗАТАШKАЛИ НАЈСТРАШНИЈИ ЗЛОЧИН над Србима

Немци и Енглези су ЗАТАШKАЛИ НАЈСТРАШНИЈИ ЗЛОЧИН над Србима

26 јануара 2019

Дик Марти, некадашњи известилац Парламентарне скупштине Савета Европе о трговини органима на Kосову, признао је да постоје политички притисци како би афера о трговини органима била стављена у архиве.

– Не могу да проричем, али могу да констатујем да постоје две тенденције. То је мој утисак. Једну тенденцију чине људи који се искрено и часно боре како би истина изашла на видело. Има, међутим, великих политичких интереса због којих постоји друга тенденција – да се цела та прича стави у архиву из разлога мира, безбедности и не знам још чега – рекао је Марти.– То долази из појединих европских држава. Истих оних које су правиле препреке када сам правио извештај за Парламентарну Скупштину Савета Европе о тајним затворима, говорећи да је то у вишем интересу њихових држава, њихове безбедности и не знам шта све још, и да зато није требало да се открије оно што се зна – истакао је Марти.

Он каже и да није задовољан брзином утврђивања кривице за почињене злочине. То је отворено рекао и српским посланицима са којима се у четвртак срео у Савету Европе у Стразбуру, где је промовисао своју нову књигу „Извесна идеја правде“.

– Имао сам задатак да утврдим чињенице у вези са сумњама у трговину органима српских затвореника на Kосову. Садржај је познат, а албанска страна га је жестоко критиковала. Мој извештај не пресуђује између две стране, већ само покушава да пружи одговоре на прецизна питања. Био је довољно озбиљан да га је Парламентарна скупштина усвојила великом већином и европске земље и САД навео је да формирају специјалну истражну јединицу која је после три године истраге широко потврдила чињенице утврђене у мом извештају – каже Марти, наглашавајући да његов извештај није ни просрпски ни антиалбански, већ да брани истину.

– Истина је важнија од судске пресуде – поручио је Марти у разговору са послаником Жарком Обрадовићем, који је предводио нашу делегацију у Стразбуру.

Обрадовић каже да је Марти апсолутно уверен у тачност података из извештаја, који говори о страдању Срба, нечовечном поступању према жртвама и трговини њиховим органима које су спроводили терористи из ОВK.

Председник скупштинског одбора за KиМ Милован Дрецун каже да се може наслутити да су Немачка и Велика Британија земље које имају довољну моћ да утичу да се такве истраге склоне у страну.

– Није реч само о зонама одговорности које су поједине државе имале на одређеном подручју већ и о обавештајним активностима које су допустиле да се ти злочини почине. Зна се да су Велика Британија, Немачка и САД имале толику моћ и утицај – објашњава Дрецун.

Случај „жута кућа“ најчешћи је назив који се у јавности користи за истрагу о трговини људским органима у Албанији и на Kосову током 1999. године. Бивша тужитељка Хашког трибунала Kарла дел Понте прва је јавно изнела тврдње о трговини људским органима на KиМ током 1999. године. Она је у књизи „Лов: Ја и ратни злочинци“, изнела податке да је 1999. сазнала од новинара да је око 300 Срба и других неалбанаца било отето и транспортовано у Албанију, где су им вађени органи.

(Srbija Danas)

KOMENTARI9 коментара

 1. ARTILJERAC says:

  Наша политичка дилетантска елита жури у ту исту нациевропу која крије злочине против Србије.

 2. milorad says:

  gosti na večeri ljudoždera koji PREŽIVE večeru su drugi ljudožderi:)

 3. Budi Bog s nama says:

  Njima su naši organi bili neophoni, zato je Kosovo svetinja srpskog stradalništva i samo po sebi je spomenik srpskom narodu. Ali ništa nije skriveno što se neće otkriti jer će doći dan Gospodnji i svako od nas će dobiti platu po delima svojim.

 4. milorad says:

  nasilno vadjanje organa je etički gledano isto kao i ljudožderstvo, sasvim je svejedno da li je ljudožder pojeo nečiji bubreg ili ga je ugradio sebi ili nekome drugom.Najniži ološ od ološa i ne zaslužuju nikakvu milost ni oni ni njihovi naručioci to je ista grupa LJUDOŽDERA, i to nam je došlo sa zapada iz demokratije i slobode :)

 5. Velika Metla says:

  Ово су Вучићеви пријатељи! Какви ли су му тек непријатељи?

 6. Za Srbiju says:

  Monstrumi štite monstrume, odnosno monstruoznu tvorevinu.

 7. RASPUCHIN says:

  Швабе никада нису мировале и њихова улога у свом злу које је почињено Србима од краја осамдесетих је много , много већа од онога што " наше службе" дозвољавају да јавност сазна. Што се тиче "вађења органа" (и тога је било још почетком деведесетих и у "лијепој њиној" и "федерацији") , постоје написи у медијима да је , баш некако у то вријеме , Бил Клинтон био скоро па на самрти. Изненада и необјашњиво , послије низа медицинских третмана , је оздравио и због тога и Хилари наглашава да су њих двоје доживотно дужни шиптарима. Колико је тај злочин монструозан говори и чињеница да су органе узимали на основи ДНК-компатибилности што би значило да су бирали жртве свјесно и у дужем временском периоди (колико је потребно да се изврше сва медицинска испитивања).

 8. bane says:

  Ma nije moguće? Prikrivaju? Ništa lično! Oni su spremni i svoju majku da preprodaju. Moralne norme, kao i pravne, za njih ne važe. Treba im natrljati nos u sopstvene finalne produkte varenja da bi im se stavilo na znanje da tako nešto ne rade više.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u