Немци и Енглези су ЗАТАШKАЛИ НАЈСТРАШНИЈИ ЗЛОЧИН над Србима

Nemci i Englezi su ZATAŠKALI NAJSTRAŠNIJI ZLOČIN nad Srbima

26 januara 2019

Dik Marti, nekadašnji izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o trgovini organima na Kosovu, priznao je da postoje politički pritisci kako bi afera o trgovini organima bila stavljena u arhive.

– Ne mogu da proričem, ali mogu da konstatujem da postoje dve tendencije. To je moj utisak. Jednu tendenciju čine ljudi koji se iskreno i časno bore kako bi istina izašla na videlo. Ima, međutim, velikih političkih interesa zbog kojih postoji druga tendencija – da se cela ta priča stavi u arhivu iz razloga mira, bezbednosti i ne znam još čega – rekao je Marti.– To dolazi iz pojedinih evropskih država. Istih onih koje su pravile prepreke kada sam pravio izveštaj za Parlamentarnu Skupštinu Saveta Evrope o tajnim zatvorima, govoreći da je to u višem interesu njihovih država, njihove bezbednosti i ne znam šta sve još, i da zato nije trebalo da se otkrije ono što se zna – istakao je Marti.

On kaže i da nije zadovoljan brzinom utvrđivanja krivice za počinjene zločine. To je otvoreno rekao i srpskim poslanicima sa kojima se u četvrtak sreo u Savetu Evrope u Strazburu, gde je promovisao svoju novu knjigu „Izvesna ideja pravde“.

– Imao sam zadatak da utvrdim činjenice u vezi sa sumnjama u trgovinu organima srpskih zatvorenika na Kosovu. Sadržaj je poznat, a albanska strana ga je žestoko kritikovala. Moj izveštaj ne presuđuje između dve strane, već samo pokušava da pruži odgovore na precizna pitanja. Bio je dovoljno ozbiljan da ga je Parlamentarna skupština usvojila velikom većinom i evropske zemlje i SAD naveo je da formiraju specijalnu istražnu jedinicu koja je posle tri godine istrage široko potvrdila činjenice utvrđene u mom izveštaju – kaže Marti, naglašavajući da njegov izveštaj nije ni prosrpski ni antialbanski, već da brani istinu.

– Istina je važnija od sudske presude – poručio je Marti u razgovoru sa poslanikom Žarkom Obradovićem, koji je predvodio našu delegaciju u Strazburu.

Obradović kaže da je Marti apsolutno uveren u tačnost podataka iz izveštaja, koji govori o stradanju Srba, nečovečnom postupanju prema žrtvama i trgovini njihovim organima koje su sprovodili teroristi iz OVK.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da se može naslutiti da su Nemačka i Velika Britanija zemlje koje imaju dovoljnu moć da utiču da se takve istrage sklone u stranu.

– Nije reč samo o zonama odgovornosti koje su pojedine države imale na određenom području već i o obaveštajnim aktivnostima koje su dopustile da se ti zločini počine. Zna se da su Velika Britanija, Nemačka i SAD imale toliku moć i uticaj – objašnjava Drecun.

Slučaj „žuta kuća“ najčešći je naziv koji se u javnosti koristi za istragu o trgovini ljudskim organima u Albaniji i na Kosovu tokom 1999. godine. Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte prva je javno iznela tvrdnje o trgovini ljudskim organima na KiM tokom 1999. godine. Ona je u knjizi „Lov: Ja i ratni zločinci“, iznela podatke da je 1999. saznala od novinara da je oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i transportovano u Albaniju, gde su im vađeni organi.

(Srbija Danas)

KOMENTARI9 komentara

 1. ARTILJERAC says:

  Naša politička diletantska elita žuri u tu istu nacievropu koja krije zločine protiv Srbije.

 2. milorad says:

  gosti na večeri ljudoždera koji PREŽIVE večeru su drugi ljudožderi:)

 3. Budi Bog s nama says:

  Njima su naši organi bili neophoni, zato je Kosovo svetinja srpskog stradalništva i samo po sebi je spomenik srpskom narodu. Ali ništa nije skriveno što se neće otkriti jer će doći dan Gospodnji i svako od nas će dobiti platu po delima svojim.

 4. milorad says:

  nasilno vadjanje organa je etički gledano isto kao i ljudožderstvo, sasvim je svejedno da li je ljudožder pojeo nečiji bubreg ili ga je ugradio sebi ili nekome drugom.Najniži ološ od ološa i ne zaslužuju nikakvu milost ni oni ni njihovi naručioci to je ista grupa LJUDOŽDERA, i to nam je došlo sa zapada iz demokratije i slobode :)

 5. Velika Metla says:

  Ovo su Vučićevi prijatelji! Kakvi li su mu tek neprijatelji?

 6. Za Srbiju says:

  Monstrumi štite monstrume, odnosno monstruoznu tvorevinu.

 7. RASPUCHIN says:

  Švabe nikada nisu mirovale i njihova uloga u svom zlu koje je počinjeno Srbima od kraja osamdesetih je mnogo , mnogo veća od onoga što " naše službe" dozvoljavaju da javnost sazna. Što se tiče "vađenja organa" (i toga je bilo još početkom devedesetih i u "lijepoj njinoj" i "federaciji") , postoje napisi u medijima da je , baš nekako u to vrijeme , Bil Klinton bio skoro pa na samrti. Iznenada i neobjašnjivo , poslije niza medicinskih tretmana , je ozdravio i zbog toga i Hilari naglašava da su njih dvoje doživotno dužni šiptarima. Koliko je taj zločin monstruozan govori i činjenica da su organe uzimali na osnovi DNK-kompatibilnosti što bi značilo da su birali žrtve svjesno i u dužem vremenskom periodi (koliko je potrebno da se izvrše sva medicinska ispitivanja).

 8. bane says:

  Ma nije moguće? Prikrivaju? Ništa lično! Oni su spremni i svoju majku da preprodaju. Moralne norme, kao i pravne, za njih ne važe. Treba im natrljati nos u sopstvene finalne produkte varenja da bi im se stavilo na znanje da tako nešto ne rade više.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *