НЕМЦИ И МЕРКЕЛОВА ОВАКАВ ШОК НИСУ ДОЖИВЕЛИ

NEMCI I MERKELOVA OVAKAV ŠOK NISU DOŽIVELI

8 aprila 2019

Poljska ima nameru da zatraži od Nemačke najmanje 900 milijardi dolara kao reparaciju za štetu načinjenu za vreme Drugog svetskog rata, rekao je u intervjuu magazinu „Vpolitiče“ poslanik poljskog Sejma i član parlamentarne grupe koja se bavi procenama kompenzacija Januš Ševčak.„Sve dok Nemačka ne isplati Poljskoj dug za Drugi svetski rat, a radi se o sumi od najmanje 900 milijardi dolara, ona mora ostati izuzetno suzdržana kada se radi o napadima na poljsku vladu“, izjavio je poslanik, komentarišući rad grupe.

Po njegovim rečima, „sramota je što su poslednjih 30 godina poljske vlasti ignorisale pitanje kompenzacije za štetu počinjenu u ratu“.

„Nemci treba da pripreme značajna finansijska sredstva za isplatu reparacija“, dodao je Ševčak.

Ranije je predsednik Poljske Andžej Duda izjavio da je pitanje reparacije za štetu koju je Nemačka nanela za vreme Drugog svetskog rata još uvek otvoreno.

U Vladi Nemačke su više puta saopštavali da nemaju nameru da plaćaju Poljskoj. U Berlinu smatraju da su već dovoljno isplatili reparacije i da nema osnova za dovođenje u pitanje odricanje Poljske od reparacije 1953. godine.

(Sputnik)

KOMENTARI3 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  E koliko bi onda i Srbija trebalo da traži od Turaka zbog 500 godina ropstva, od Austrije radi napada na Srbiju, pa od Nemačke, pa od Amerike i 16 NATO država, pa od Ustaša i Albanaca, ali ako ima neko pravno sudsko veće, može biti nešto.

  • Za Srbiju says:

   Ako doživimo da postavimo rodoljubnu vladu u Srbiji, biće i plaćanja štete za sve ratove.

 2. samostalan says:

  A sto Srbija ne trazi odstete, zato sto nema Srba. Zato pustite Poljake da osure naciste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *