НЕМЦИ И ВАТИКАН СУ НАМ ФАЛСИФИКОВАЛИ ИСТОРИЈУ: Ево шта стварно значе 4С на српском грбу

НЕМЦИ И ВАТИКАН СУ НАМ ФАЛСИФИКОВАЛИ ИСТОРИЈУ: Ево шта стварно значе 4С на српском грбу

18 априла 2016

srbija-kosovo-vitezovi-car-kralj 3

Творци српске фалсификоване историје не труде се само да оспоре порекло Срба, него и све српске светиње, а и сам српски грб. Дуже од једног века траје настојање германско-нордијске историјске школе да нас убеде да смо и двоглавог орла и крст са оцилима преузели од Византије. Ова кампања имала је толико успеха да је ова обмана ушла и у српске уџбенике историје.

Шта стварно значе оцила на српском грбу?

Амерички научници Волтер Питман и Виллијам Рајан открили су да је пре више од 5.500 година п.н.е. Црно море било слатководно језеро на око 50 метара испод данашњег нивоа. Ова чињеница наводи на то да су четири огромне реке (Дон, Дњепар, Дњестар и Дунав) имале једно ушће. Ни на једном другом месту на планети четири велике реке не уливају се на тако малом простору, практично на једном месту.

Пратећи античку историју, ова открића наводе на претпоставку да се на ушћу тих река налазила древна цивилизација и град Атлантида, јер је још у античко доба Платон у својим списима навео да је Атлантида потонула у море, као и да је била окружена са четри велике реке.

На ушћу ове четири реке заиста је постојала цивилизација. Али то није била Атлантида (Атлантида је један сасвим другачији и много старији град).

Разлог зашто се мешају Атлантида и земља Срба лежи у томе што су пред овом древном поплавом избегли Срби носили са собом два предања: једно о граду Атлантиди и друго о својој колевци са ушћа четири реке коју је прогутало море.

Од њих су за ове предаје чули египатски свештеници, а од њих антички Грци који су их и записали. Срби и данас за делове свог народа који живе ван матичне земље кажу да су у „расејању“. Дакле, повлачећи се пред надолазећим морем, сасвим логично, народ се кретао узводно долинама ове четири реке. Они Срби који су кренули узводно долинама река Дон и Дњепар, касније су основали државу која се и данас зове Расија (Русија. Изговара се Расија).

Они Срби који су се повлачили узводно уз Дњестар до данас су задржали име Срби, са одредницом Лужички. Мишљење је да су се и данашња Чешка, Моравска звале Србија.

Они Срби који су се повукли на запад уз Дунав до дана данашњег се зову Србима. Прва држава коју су основали звала се Расија или Рас, односно Рашка, а себе су називали Расјаним Србима, односно Рашанима (Расен). Срби који су се повукли на исток према Кавказу и Каспијском језеру названи су сарматски Срби или стари Срби.

Прва држава коју су основали звала се Сербонија (или Сорабија), а народ је назван Сораби, или бели Сораби, док су се јужни (балкански) Срби називали црвеним Сорабима. А назив регије Моравске и балканске реке Мораве имају исто порекло. Можда су имена дата према постојећим регијама, рекама итд у тој прапостојбини, па су исто тако „понесена“ као и назив регије Рашке, чији назив је првобитно коришћен негде код Црног мора то јест Кавказа за једну планину испод које је једно српско племе живело.

Мало северније, у подручју реке Дњестар, 5.400 године п.н.е. изненада се појављује веома развијена Трипољска цивилизација. Буквално на стотине градова (до данас је откривено око 2000 насеља која припадају тој култури) појавило се око 5.400 г.п.н.е. на подручју данашње Украјине, Молдавије и Румуније, односно ширем подручју реке Дњестар.

Археолози тврде да је то била изразито напредна цивилизација, да су пронађени остаци монументалних грађевина, да су поседовали знања из металургије, производње керамике, ткања итд. Занимљиво је да су живели у урбаним срединама, градовима, који су по правилу били кружног облика и окружени водом (што одговара опису Атлантиде).

vincansko-68787pismo-srbija-1Винчанско писмо

У истом периоду, узводно уз реку Дунав, на подручју данашње Србије и Румуније, појављује се такође изразито напредна Винчанска цивилизација. Винча је била урбана средина а становништво је такође изузетно добро познавало металуршке процесе, процесе производње керамике, ткања итд. Занимљиво је да најстарији икад пронађени траг писмености припада Винчанској култури.

У Винчанском писму, односно систему знакова и симбола лако ћете пронаћи скоро сва слова данашњег тзв. ћириличног писма односно Србице. Најзначајнија, међутим, чињеница која доказује да је ушће четири реке колевка Срба, произлази управо из винчанског писма.

Национални симбол Срба из Дунавске Србије је крст са четири оцила (ћирилична слова “С”), и налази се у винчанском писму. Дакле, све ове културе (Винчанска и Таничланска) су произашле из српске културе која се раселила с потонуле домовине. Иако је ово национални симбол Срба, потпуно је избледело сећање на то шта он, у ствари, представља. Крст са четири “С” представља центар света којег окружују четири реке. Тако су Срби (Сораби) с правом своју колевку сматрали центром света. То је била најразвијенија, најстарија, заправо једина цивилизација тог доба.

Додајмо томе и Српску православну цркву која је недавно славила 7520. Српску нову годину. Срби и српска православна црква памте један давни потоп који је задесио њихове претке, а преживели који су започели нову цивилизацију, рачунају време од тог потопа као свој нови почетак.

Напредна технологија коју је овај народ поседовао сведочи томе да је исти дошао са неба. Писац Милош Гроздановић у својој књизи “Срби јесу народ најстарији” наводи да Сора значи “с неба” а Би “народ” на санскриту. Стога Сораби (Срби) у преводу значи народ с неба – небески народ.

Није ли нам ово познато? Срби су то предање носили са собом, да би се много година касније одлучили за “царство небеско”.

Мислите да је то случајно?

Како сакрити историју?

У свим српским историјском књигама писаним пре Берлинског конгреса јасно је описано порекло Срба и да су Срби староседеоци на Хелму (српски назив за Балкан). Све те књиге су готово забрањене за српску децу.

Писци српске историје након Берлинског конгреса их једноставно не помињу. Јер да српска деца прочитају ту историју, наравно да не би веровала у бајку о досељавању Словена у ВИИ веку и један једини извор који о томе имају – Порфирогенит.

У данашњем свету као “глобалном селу”, доступност информација је чудесна. Па и оних историјских. Савремена археолошка истраживања недвосмислено доказују тезу о Србима као староседеоцима. И у будућности ће докази бити све очигледнији.

Не само да Срби оцила са свог грба нису преузели од Византије, него се она јављају у Винчанском писму, али и на античким вазама на одежди Ахила, Зевса и Артемиде.

Немогуће је сакрити историју.

(Web- tribune.com, TV Best)

KOMENTARI77 коментара

 1. vitez says:

  Promene svesti Srba treba poceti upravo kroz upoznavanje Srba sa svojom istorijom.

 2. Za Srbiju says:

  Svaki čovek mora da zna istoriju svoga naroda. Da bi znao ko je i odakle je. Kada bismo mi znali svoju istoriju, voleli bismo sebe i svoju naciju, svoje poreklo. Bili veoma ponosni. Srbi moraju da znaju svoju istoriju iz dva razloga: 1. Srbska istorija je najstarija i apsolutno fascinantna. 2. Da bismo zaustavili otimanje istorijskog kontinuiteta, kulture i istorijskog prava na teritorije. Dva veka dozvoljavamo da učimo gluposti iz istorije i da nam se prodaju laži. Generacije nemaju pojma o srbskoj istoriji i poreklu. Uvek je politika pisala istoriju i sve društvene nauke. Prvo su nas Austrijanci ucenjivali da prihvatimo laži u vreme Obrenovića; školovali smo ljude na zapadu; tradicionalno smo imali antisrbsku vlast. Čast pojedincima, ali oni su po nalogu stavljani na margine društva. Naše neokomunističke državne i naučne institucije, i danas, ne dozvoljavaju da istina uđe u školske udžbenike. Da neće, da današnja SANU nešto promeni ili vučkov ministar kulture??? Trećerazredni profesorčići pišu istoriju sa pozicija zapadnih političkih ciljeva. Jer je to i naša zvanična politika. Tako će, da se obrazuju generacije, koje će da prihvate njihove okupatorske i druge ciljeve kao opravdane. Obzirom da nas satiru do istrebljenja, u ratu koji se vodi protiv Srba, a Srbi ga nisu ni svesni, (pored ostalog) udara se na kulturu, srbsku tradiciju i obrazovanje. Narod koji nema prošlost, nema ni sadašnjost, a to znači ni budućnost. Svi to znaju, osim nas, Srba.

 3. Мишко says:

  СЕНЗАЦИЈА!!! У Израелу на конференцији за штампу премијера Србије и премијера Израела Нетанјахуа, израелски премијер је не случајно рекао: Prilikom zajedničke konferencije za novinare održane na engleskom jeziku, na samom početku obraćanja, Netanijahu je poželeo dobrodošlicu Vučiću, a zatim rekao: „Prijateljstvo jevrejskog i srpskog naroda ide u prošlost hiljadama godina, još od vremena Rimske Republike. A u moderno vreme su dva naroda bila ujedinjena u borbi i patnji, tokom strašnih godina Drugog svetskog rata. Naš narod se suočio sa brutalnim optužnicama i ubistvima od ruku nacista i njihovih prijatelja. Nikada nećemo zaboraviti ulogu srpskog naroda u borbi protiv nacista. To je orden časti koji duboko osećamo u našim srcima i uvek će tu ostati“. Najzanimljivije u njegovoj izjavi ovde je da su Srbi i Jevreji prijatelji hiljadama godina i da se poznaju još od vremena Starog Rima. Ako razumete engleski jezik, poslušajte Netanijahuovu izjavu na samom početku snimka. Konkretno, Netanijahu pominje baš vreme Rimske Republike koja je trajala od 509. do 27. godine pre nove ere! Čak i da je mislio na Rimsko carstvo, koje je propalo 476. godine nove ere, opet ne bi moglo doći do dodira Srba i Jevreja. Barem sudeći prema zvaničnoj istoriji. . Izjava premijera Izraela ruši teoriju o doseljavanju Slovena sa Karpata u 7. veku i uklapa se u tvrdnje predstavnika srpske autohtone istorijske škole koju je pre oko vek i po predvodio istoričar Miloš Milojević,... Постоји и снимак са конференцје на јутјубу!

 4. радикално доследни says:

  феноменално предавање др Деретића свака част професору Ивану за организацију ових предавања

 5. darko lukic says:

  pa i najnovija naucna ispitivanja iz oblasti genetike idu u prilog ovoj teoriji

 6. Joker says:

  Komentar za Miska: Rimska imperija NIKADA nije postojala! to je bila velika SLAVYANSKA imperija! I kakvi jevreji i kakvi bakraci o "zajednickim mukama Serba I Jevreja" pricas? nikada nije bilo NISTA zajednicko! mi smo ih cuvali od istrebljenja a oni nam bombama vracaju (medlin olbrajt), a na kosovu zajedno sa arnautima komadaju Serbe i vade im organe za prodaju na crnom trzistu! OSVESTITE SE SERBI! nasa istorija je SAMO NASA i nikako njima ne odgovara, jer su bili OTIMACI NASE ZEMLJE I KULTURE! ne lizite im cipele u "znak zahvalnosti" sto nas "bodre" da predamo i prodamo to sto je jos ostalo! eno u Ukrajini Petar Porosenko I Jacenjuk (jevreji) podsticu brato-ubilacki rat i smeju se tome kako se proliva bratska krv...I posle govorimo o nekakvoj "zajednisckoj istoriji". Pa sam Isus (pravo ime RADOMIR)je pokusao jevreje da izvuce iz kandji sotone i za to je bio "nagradjen" vesanjem na stub srama jer su jevreji TAKO ZAHTEVALI!...nemam nista protiv jevreja ali NEMAMO NISTA zajednickog sa njima, neka su oni zivi i zdravi ali sto dalje od nas I ne treba nam njihova "pomoc"...

  • AnonSquad035 says:

   Si ti pušio vutru? Isus se zvao ne zvao nego pravo ime mu je "Radomir". brt gde ti živiš da nisi neka reinkarnacija Sv. Petra?

  • Anonimno says:

   Da, Hvala na odlucnom odgovoru! Jevrejski jezik, Ivrit/ Hibru Je stvoren pre 50 godina.... vestacki napravljen od Aramejskog.... razmislite o tome! Na mapama postoji od vajkada Palestina.... Judeja/ Ljudeja.....etc

 7. dr. Danilo says:

  neko je promasio apoteku.

 8. Lena says:

  Цела наша историја је велика лаж.

 9. Slobodanka says:

  Dr. Danilo, čitejte o slavensko arijskim wedama...ima na engleskom ruskom nemačkom i nnešto na srbskom... možda pronađete pravu apoteku...

 10. mirjana malbaša says:

  Živeo srpski sanskrt - prajezik svih jezika :D

 11. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su..... says:

  A ja sam sve to nekako nesvesno znala...... ......zapisano u genima i u kolektivnom nesvesnom....... Naravno, hvala i mojoj babi,vračarici, i dedi vampiru,ponekad su umeli nešto od ovoga da reknu.......

 12. boris says:

  hahahahaha sve je ovo tako, nego se nesto smesno setih...

 13. radomir says:

  ljudi, jel to lik gore (Joker) napisao da je Isusovo pravo ime bilo Radomir?

 14. Srba says:

  Tuzno. Braco ne znam kako je vama ali meni je srpska istorija sasvim dovoljana i ponosan sam svetle delive i stidim se mracnih delova. Kao i svaki normalan covek sa svojom nacionalnom istorijom. Zato moram da dodam nekoliko ispravki, a vi posle kako hocete. Srpska kultura i Vincanska nemaju dodirnih tacaka osim geografije koje je skorasnja. Neku ljudi u Srbiji su cuvali Jevreje od istrebljenja, a kvislinska vlada i Ljotic su ih menjali za Srbe na streljanima (Smatram to necovecnim i kukavicnim). Zahvaljujuci tome broj Jevreja ubijenih od Nacista u ratu je najveci u Srbiji od svih bivsih Jugoslovenskih republika. Genetska istrazivanja ne pordzavaju ni jednu od ovih teorija. To mozete veoma lako da prondjete na internetu ali treba malo strani jezici. Sve sto nije istina vezano za Srpsku istoriju sam steti Srpskom narodu.

  • da da says:

   кад већ помињеш јевреје,убијани су у логору који је тада припадао ндх,а не Србији...глупо је причати,а немаш појма ко их је убијао. испада да су их Срби убијали,а то није тачно..не заборави да су хрвати поклали милион Срба у другом светском рату од тога броја око 100 хиљада деце млађе од 14 година...

   • v sprat says:

    Belgrad juden fraj u opsadi Sarajeva je ubijeno 1500 djece

 15. Srbi pa amebe says:

  Želimo, među prvima, a posle Joker-a, da pokrenemo inicijativu o uvođenju novih srBskih pozdrava: Božić-Radomir se rodi! Uskrs-Radomir vaskrse! ...neko u grobu, a neko na javi, se prevrće...od muke!!!

 16. Šumadinac says:

  Truć,truć,truć.Sve truć do truća.Opetm sentenca se potvrdila:"Prosečan Srbin se najbolje razume u tuđ posao"au svoj slabo ili nikako.Svaka čast časnim izuzetcima.

 17. Ilija says:

  Ti si izgleda neki veliki srbomrzac, ustasiod, nikakav Srba. Jedan obican lazov i provokator. Dokaz da je Vincanska kultura srpska je bar dvostruk. Prvo geneticar sa Harwarda (jesi li cuo za taj univerzitet?) prof Kljosov je ispitivao gene iz tih vincanskih grobova i pokazao da su to preci danasnjih Srba. Drugo je da u danasnjoj srpskoj tzv. cirilici bar 25 slova je skor isto kao u vincanskoj srbici - dokazano. Vinčanska Srbica - pismo od kog su nastala sva evropska slovna pisma https://www.youtube.com/watch?v=6SdewMq5HxE Dokaz: Od min 24:00 - 30:00 Grci i Jevreji primili pismenost (pismo) od Srba: 40:00 - 44:00

 18. Meilosav Blogovic says:

  Ево једноставног разлога за извртање историје. Замислите да сада неко изврће историју ваше куће и имања, па уместо да каже да вам је то од деде и прадеде он поништи све списе па ваше нараштаје учи да су ту дошли бесправно и скоро па да ће их справом неко одатле најурити и опљачкати.

 19. Слога says:

  "Od njih su za ove predaje čuli egipatski sveštenici, a od njih antički Grci koji su ih i zapisali. Srbi i danas za delove svog naroda koji žive van matične zemlje kažu da su u „rasejanju“. " ********** Па и Срби (Словени) су се некад, према (мисим орданесу или Прокопију) звали СПОРИ ! Дакле, СПОРА - расејани,... и СПОР отуд вероватно и крилатица: Само Слога...

 20. Слога says:

  "uzvodno uz reku Dunav, na području današnje Srbije i Rumunije, pojavljuje se takođe izrazito napredna Vinčanska civilizacija. Vinča je bila urbana sredina a stanovništvo je takođe izuzetno dobro poznavalo metalurške procese, procese proizvodnje keramike, tkanja itd. Zanimljivo je da najstariji ikad pronađeni trag pismenosti pripada Vinčanskoj kulturi." *********** негде на нету сам гледа "шаре" на керамици, Дака у данашњој Румунији. Појављује се малтене исто слово, као и 4С из винчанског писма пс. И сва Србска служаше Дагону од Дакије

 21. Dejan says:

  Ovakvi tekstovi su opasni po Srbju i srpski narod. Kako vas ne mrzi da pišete ovakve gluposti. Potrebno vam je ozbiljno lečenje

 22. Ankica says:

  Dejane @ ne bulazni. Ako imas kakav argument, ti ga iznesi. Ako nemas onda cuti.

 23. "Akademik" says:

  Ovan Seretic... metalostrugar. Najbolji dokaz kako se najlakse zaradjuje na budalama.

 24. Слога says:

  Халкокондил пише да Трибали, Илири, Сармати,...говоре истим језиком. извори пишу да Сармати, Скити, Гети говоре такођер истим А Симотака каже да су се Словени раније звали Гети ! пс. на вама је да донесете закључак

 25. Armata says:

  Ovaj Deretić lupa ko Maksim po diviziji.Davati njemu prostor u medijima,to je kontraproduktivno.Istorija čoveka(sam nastanak čoveka)datira iz kosmosa.Nisu ljudski začeci na zemlji.To bi Deretić trebalo da zna.On to,međutim,neće i ne želi da zna.Samo sam malo čitao tekst,ostatak nisam.Srbi nisu narod najstariji.Ponoviću,ljudska istorija potiče iz kosmosa.Ovo što Deretić izvaljuje,takve budalaštine ni "kursadžije" ne mogu izvaliti.

 26. VileNS says:

  Joker: "Rimska imperija NIKADA nije postojala! to je bila velika SLAVYANSKA imperija!" Ovo značu da su Sloveni (verovatno Srbi) razapeli Isusa (tj. Radomira) a ne Rimljani ... ovo zaključujem po opštim principima logike ... nikako antisrBski! Velesrbi moraju da paze šta iznose u svom zanosu (bunilu)!

 27. Пре Деретић него тито says:

  Једно је сигурно, а друго није сигурно. Сигурно је да ми нисмо швабе ни бугари ни румуни ни руси ни пољаци ни италијани. Али за неке од њих није сигурно да нису Срби или српског порекла. То је оно што хебе наше бабе па нам стално мењају историју. Ја верујем више Деретићу него титиној историји.

 28. Splićo says:

  HAHAHAHAHAHAHA Presmiješno... HAHAHAHA... Ne mogu stati... smijati se... HAHAHAHAHAHA... Srbi s Atlantide... malo drugačije... HAHAHAHAHA... Predobro... HAHAHAHAHAHAHA!!!! Zadivljen sam! To Srbi, nikad dosta dobrog, starog srpskog humora. HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

 29. rastko says:

  PREPORUKA: PROCITATI OD NENADA MINICA "ORDO MUNDI 3"-SRBIJA,ZEMLJA KOJU SU POJELI SKAKAVCI. Moze se naci samo na internetu! S POSTOVANJEM.

 30. vLADA says:

  Armata,ne lupaj o kosmosu jer nista ne znas,jel dovoljno da ti dam domaci zadatak, evo,STA JE OHALY COUNCIL? A splico,dobro,bar ne kaze da je hrvat,to je dijagnoza,splico ima samo komplekse!

 31. RadeM says:

  SPC slavi 7520.godinu ? Pa hriscanstvo postoji oko 2000 godina a SPC je starija za 5000 godina?

 32. GoranB says:

  Nevjerovatno debilan tekst! Debilniji i gluplji odavno nisam pročitao! Punite priglupi narod sa glupostima! Ovo je štivo sa polupismen svijet, dokone domaćice, i patriote sa osnovnom školom i ponegdje jedva završenim zanatom!

 33. rastko says:

  ONI SA VELIKIM ISTORISKIM DILEMAMA MOZDA MOGU PRONACI NEKAKVE ODGOVORE U NUCNO-ISTORISKIM KNJIGAMA ANATOLIJA FOMENKA. ZASTO DAN DANAS U RUSKIM OSNOVNIM SKOLAMA DECA UCE DA SU ONI POREKLOM SA OVIH NASIH PROSTORA? ZASTO TAKO OLAKO ODBACUJEMO UVEK NASE AUTORE.DA LI JE LOGICNO DA NEKO CEO SVOJ ZIVOT POSVETI NECEMU STO NEMA SMISLA. DA LI ISTORIJA SVA POTICE OD KARADJORDJEVICA I BROZA. ZASTANITE MALO,RAZMISLITE AKO NE ZA RAD SEBE ONO ZARAD VASIH POTOMAKA. S POSTOVANJEM!

 34. Vuk Mujović says:

  Shvatan da postoji veliki broj ljudi kojime je zanimljivo to šta Deretić priča ali postoji dobar razlog zašto su njegova istraživanja ismevana u svim akademskim krugovima. Ni u jednoj od njegovih knjiga ili tekstova ne postoji metodologija rada kojom objašnjava dosadašnja ili predviđa buduća otkrića, jedino šta postoji je uzimanje svakog pronalaska, teorije, pisanog ili usmenog predanja i postavljanje u ovaj narativ koji predviđa da je u nekoj nedefinisanoj prošlosti postojalo globalno društvo današnjih modernih Srba. Ovakvim razmišljanjem može da se pokaže veza bilo kog narativa, pa čak i onog za kog znamo da nije istinit. Mislim da dosta ljudi ne razume da je cela ova priča, makar bila i tačna, potpuno nebitna za današnje stanje Srba kao kulturne zajednice ili Republike Srbije kao države. Takođe, neko je pomenuo prof. Anatola Kliosova (Анато́лий Алексе́евич Клёсов) sa univerziteta Harvard (nema W u imenu škole) kao dokazivača neke genetske veze mada se on čovek nikada nije bavio takvim istraživanjem, naime on je jedan od utemeljivača interneta u Rusiji i pretežno se bavi ugljenim hidratima i DNK programiranjem. Zanimljivo, ali daleko od Deretinog uverenja. Ko želi da kontaktira prof. Klisova može da mu pošalje e-mail na aklyosov@comcast.net jer je on još uvek aktivan u svom radu.

 35. igor says:

  kako god okreneš stari egipćani su i dalje duplo tj. troduplo stariji od srba ili čega već. p.s. ovo rusi kada im kažeš umru od smeha.

 36. Bog says:

  U pravu ste ljudi, ja sam se malo zajebavao, i napravio sam prvo Srbe, pa kosmos, zato ste tako izgubljeni i doveka cete ziveti u kolektivnom ludilu! Zasto? Bilo mi je dosadno, pa sam patentirao prvi rijaliti "Serbs, lost in space".

 37. Mitar says:

  Cim sam procitao da SPC proslavlja 7520 godina postojanja sam shvatio da je tekst debilan. Nama je samo hriscanstvo nametnuto. Dokaz za to je ogroman broj paganskih obicaja koji su se odrzali i dan danas,kao i davanje raznoraznih moci svetcima.

  • пеле says:

   Седи, један! Дебилу!

 38. mija says:

  Pročitao tekst, odgledaoo ova dva i hoš nekoliko klipova J. Deretića. U svemu što sam video i pročitao ima mnogo činjenica na koje sam i ja nailazio sa istom interpretacijom, dosta je i onih činjenica koje su dobro poznate, ali su ovde drugačije interpretirane. Ali ono što je mene najviše zainteresovalo jesu činjenice na koje ranije nisam nailazio ili koje nisam zapazio (preleteo-brzopleo). Kako bilo da bilo, knjige J. Deretića moraju biti ozbiljno shvaćene i kritički i objektivno preispitane. Takvo kritičko istraživanje i preispitivanje novih teza je posao istoričara, pa neka gospoda izvole, neka zasuču rukave i krenu još danas, a ne da papagajski ponavljaju ono što su naučili pre nekoliko decenija, a nas da ostave da nagadjamo šta je istina,a šta ne.

 39. mija says:

  Pitanje iz naslova šta znače 4 polmeseca na sr. grbu je primer koliko različitih interpretacija može da se javi ako se ne ponudi tačan nedvosmislen odgovor. Neki smatraju da su to četiri mlada meseca koja onačavaju 4 godišnja doba, drugi da je to skraćenica od "samo sloga srbina spasava" i sl. Ja imam svoje tumačenje do kog sam došao posmatrajući stare slike ovog grba na kojim ta C nisu tako ravna, nego sa izlomljenom linijom sa unutrašnje strane, tako da liče na grube profile jednog te istog bradatog čoveka. Na osnovu toga sam zaključio da je u pitanju simbolika srpskog boga Svevida za kog se nekad kaže da je dvoglavi, a češće četvoroglavi zaštitnik Srba ratnika. Budući da ima četiri glave, istovremeno vidi na sve četiri strane sveta i na vreme upozorava svoje pleme na opasnosti. Možda ima još tumačenja. Istoričari mogu da nadju pravi odgovor, samo ako su dovoljno vredni, jer literature imaju koliko vole. Neka se pritom ne šegače sa nama. Fušeraj čemo odmah prepoznati.

 40. Boban1961 says:

  Како је то могуће да СПЦ славо 7520 година, кад је раскол - велика шизма, био тек у средњем веку 1054. http://www.atlantaserbs.com/learnmore/history/VelikaSizma.htmе

 41. ivan says:

  Vecu glupost nisam procitao. Srbi po genetici nisu vecinski Sloveni vec Iliri. Ali zbog jugoslovenske ideje to se u skolama promenilo u 20om veku. U ostalom ako propaganda laze, genetika ne. Razumljivo da na ovakvim sajtovima ima dosta polupismenih I nepismenih kojima moze da se proda bilo kakva prica.

 42. раде says:

  Комунисти: Будућност нам је позната, а о историји ћемо се договорити. Овако као Деретић пишу неки хрватски повјесничари - на принципу зрнца истине. Али, Хрвати су искренији - имају три теорије о себи - готску, иранску и словенску, па се приклањају према потребама. У Ватикану се налази истина, донекле у Бечу и Москви, па и у Стамболу о каснијем вакту. Тек, Србија је старија од Америке, а српска Патријаршија је старија од московске. Срби знају оно најважније од Немање на даље, а Хрвати од Туђмана на даље.

 43. Miloš says:

  Da bi dopunili ovo izlaganje iz istorije preporučujem vam sajt www.daarija.info

 44. zlatiborski ovan says:

  Nacionalni simbol Srba iz Dunavske Srbije je krst sa četiri ocila (ćirilična slova “S”), i nalazi se u vinčanskom pismu ********* мислим да је значење српског грба "увијено" у увијеницу. Она формира Тау крст. Имамо га већ код Египћана. РКЦ крст код Етрушчана. Има га на стечћима, као урок/ зле очи, и служе као заштита од скрнавња. Дакле, увијеница/спирала (у облику злих очи) формира крст са оцилима, и служи као заштита. пс. Опет сам ван решио вековну дилему. Наравно, од вас не очекујем ни обично хвала. Бићу пресрећан само ако ме опет не нападнете

 45. Voka says:

  @sPplićo ...šta se Ti smeješ merastu...Ti nemaš ni istoriju...ni jezik...ni kulturu...istorija Ti se zasniva na lažima i falsifikatu:...rvati su čakavci i kajkavci...podsetimo se reči doktora Juraja Krnjevića iz 1955. godine: “Pre jedno 120 godina Hrvatska je bila vrlo malena. Zagorje i okolina, to je bila Hrvatska...Onaj kraj gde se govori “kaj” to je bila Hrvatska... ...Ban Jelačić je očigledno bio Srbin katoličke veroispovesti...o čemu svedoče brojni austro-ugarski izvori...jer ga je ustoličio srpski patrijarh Josif Rajačić iz Sremskih Karlovaca 4. juna 1848... ...po austrougarskom popisu stanovništva iz 1850. u Dalmaciji je bilo 330.000 Srba rimokatolika i 70.000 pravoslavnih Srba, bez pominjanja rvata...u Slavoniji je bilo 250.000 Srba pravoslavnih i rimokatoličkih, tzv. Šokaca, bez pominjanja rvata...u Istri sa Kvarnerskim otocima bilo je 134.555 rimokatoličkih i pravoslavnih Srba, bez pominjanja rvata...o Dubrovniku kao nacionalnom i kulturnom sedištu južnodalmatinskih Srba najbolje svedoči popis stanovništva od 31. decembra 1890, po kome je dubrovačka opština imala 11.177 stanovnika, od kojih je bilo 9.713 Srba rimokatoličkih i pravoslavnih. U samom gradu živela su 5.823 Srbina. U popisu stoji da Dubrovčani govore srpskim jezikom, a pisali su Vukovom latinicom i ćirilicom. Ostatak stanovništva pripadao je Italijanima (Romanima) 716, Mađarima (384), Nemcima (285) i drugima, rvata nije ni bilo... ...dugačka je lista rvacke prisvajačke naduvenosti pa sam izneo samo neke... ...a najveći domet u kulturi pokazali ste u Jasenovcu i ostalim stratištima...

 46. zlatiborski ovan says:

  oka Says: oktobar 27th, 2015 u 5:03 pm @sPplićo …Ban Jelačić je očigledno bio Srbin katoličke veroispovesti…o čemu svedoče brojni austro-ugarski izvori…jer ga je ustoličio srpski patrijarh Josif Rajačić iz Sremskih Karlovaca 4. juna 1848… /////// kud si zapeo za BANA, citava Hrvatska se zvala Rasija, Raska, odn. CRAZZIE. Samo sto su mnogo postradaliod Tataro-Mongola, cija mesavina sa starohrvatima cini danasnje Hrvate a vladar im je bio rodjeni brat od Nemanje ** .. et principis Chelnenie et Crazzie ***

 47. Hastratije says:

  Istorija sa Berlinskog kongresa je lažna, i to je više nego očigledno. E sad, tu, u "prazan prostor", su se ubacili razni hoštapleri i pričaju svašta. A neki kao da su i namjerno ubačeni da odvuku priču u pogrešnom pravcu? Ja lično nisam neki nacional-romantičar. Mislim da kakva god je istorija nekog naroda to mu ne vrijedi ništa ako danas ne valja? Ali čitao sam dosta na ovu temu poslednjih godina. Iznenadio sam se šta sam sve pronašao. I to upravo iz onih izvora koji pokušavaju da falsifikuju istoriju. Ali neke stvari je nemoguće sakriti. Pogotovo u vremenu fantastičnih mogućnosti razmjene informacija. Naglašavam, dobre informacije sam "pokupio" upravo iz onih izvora koji pokušavaju da falsifikuju priču, i iz knjiga koje nikada nisu prevedena na naš jezik. Na primjer, profesor sa Oxforda piše o drevnom narodu sa prostora "južno od Dunava, što je današnja Rumunija"? I kada sve to pročitam sve mi se uklopi. Sve je jasno kao vedat dan. Uglavnom istorija sa Berlinskog kongresa je SIGURNO LAŽ. Ovo je duuuga tema.

 48. zlatiborski@ovan says:

  4C predstavljaju zastituod zlih ociju, uroku. Nije slucajno sto slican znak koristi NATO. //////////// 'увојица-спирала (у облику злих очи) формира крст са оцилима, и служи као заштита, амблем,.... https://tinyurl.com/pokt38s

 49. LJUBAN says:

  Sto bi se moglo protumaciti da su zaista Srbi najstariji i najneslozniji narod .Atlantida je bila centar sveta a glavni stanovnici Srbi a okolne drzave Atlantide nekada srpske drzave su novonastala Evropa ako je to tacno nakon naseg postojanja 7520 godina preti nam potpuno nestajanje ili brisanje srpskog naroda tj izumiranje .

  • simo says:

   srbi su prodali svoju veru brastvu i jedinstvu i svoju slavnu borbu hrvatima i slovencima srbska nacija porazena i zemlja srbija stidim se sto sam srbin koga sam branijo u beogradu crvenu bandu srbi prelaze u drugu veru radi dee i zivota moraju beograd ih ne prizna za svoje branitelje i veru otvoren je lov na srbe bog gleda sve molim se za srbsku siritinju niko je ne stiti u svetu

 50. Lajla says:

  Za neznalice, vincansko pismo ima 22 slova cirilicne azbuke. Ima na googlu.

 51. Tobajdza says:

  Ranije sam bio skeptik što se tiče naše prave istorije, medjutim isplivava sve više starih spisa koji učenje germanske istorijske škole čine nevalidnim. Vrlo je moguće da je sve ovo apsolutno tačno , germanska učenja jesu i namerno osmišljena laž, apsolutna laž!

 52. Makedonska Akropola says:

  Kao prvo i osnovno - to nisu "C" već "B": http://i.ebayimg.com/images/g/Qe0AAOxyFrNRvK7a/s-l300.jpg

 53. Drangov says:

  Izgleda da se makedonski virus zvani "antikvizacija" i dovodi do "capitus sine cerebrus", opasno siri na sever..ccccccc

 54. ЛИХА says:

  Добар дан! Касно се будите, још су вам очи крмељиве па не видите далеко и јасно.

 55. Slobodan Stefanović says:

  Znači ja sam u pravu kada kažem da je bog kada je stvarao svet prvo napravio Srbe pa tek mnogo kasnije Adama od blata. Molim blatnjave adamite da poštuju starost srbskog naroda. Slobodan

  • Hans says:

   Kako da ne, hahaha. B*g je stvorio (napravio) srbe? Da nije i b*g srbin? xD Zatvoreni, zar su neandertalci znali što je "srbin"? Ma da, najbolje je kad i konje proglasimo da su srbi, breeee! Više biologije i povijesti, a manje religije i propagande Jovana Deretića! :)

   • Zikica says:

    Upravo je tu bilologija, istorija, genetika kao dokaz u prilog tvrdnje. I sve srpske poslovice i reci svaki dan imaju sve vise smisla, jer dokazuju tacnost istih. U svedskoj sam radio istarzivanje i sa njihovim geneticarima dokazano da su 70% srbi, kod nemaca takodje, luzicki srbi, to tvrde oni ne neko drugi. Skotlandjani i irci takodje, francuzi isto, sloveni takodje... Rvatski naucnici potvrdili da su genetski poreklom od srba. Svi svetski naucnici su bili u srbiji od 1989 do 1991 i dokazali gen srpski kao osnovni, najstariji. Na zalost rvatska sve banuje vezano sa tim. Na hiljade ljudi su radili proveru gena i porekla, mnofi od njih su sada u srniji, gde trenutno zive, to je najbolji dokaz

 56. Hans says:

  I Isus Krist je bio srbin, samo da znate. Slušajte seretića, a ne realnost, gube jedne.

 57. Wu Wei says:

  O isusu kao Radomiru: https://www.youtube.com/watch?v=63swiBk6tjM Ne govorim ruski ali mozete provjeriti.

 58. Zikica says:

  To je dokazano kao netacno, kao i sve sta je neko propovedao u tkz religijski majmunskim skolama. Ako mislis na teoriju evolucije ispada da su svi koji u nju veruju majmuni, najvecim delom. Ako mislis o genetskim eksperimentima, takodje je netacno. Postojala je fizicka barijara-koja stiti sve na nasoj zemlji, bila planeta ili ne, i hidrosfera kao omotac dodatni, tako su ljudi bili zdraviji veci i duze ziveli. Fizicka barijera i dalje postoji, a niko nikada nigde nije leteo. Postoji dokaz da su ljudi nekada ziveli i preko hiljadu godina, da su koristili 70% mozga, a ne 2% ili 3% ili kao neki srbi 5%. I danas u srbiji psotoji grupa ljudi sa neverovatnim fizzickim i mentalnim sposobnostima, imaju svoj naziv koji svi dodaju svojim istrazivanjima kao ziva karika koja nedostaje.

 59. dusko says:

  Od Berlinskog kongresa potoji zabrana pisanja istorije Srba i unistavanje svih dokumenata i tragova !!!

 60. Јован Јеретик says:

  Јован Деретић је Хрват. То је 100%.

 61. Sofronije XV says:

  Kad je već reč o Jevrejima i Srbima u Bibliji stoji zapisano da je Bog izabrao jevreje da počiste ostale narode tog vremena koji su činili gadosti i služili idolima.Po Talmudu Bog je svima narodima nudio savez ali su samo jevreji prihvatili savez od 613 zakona i na taj način organizovali civilizovanu zajednicu pod ustavom čiji je kralj Bog.Kasnije je Bog svima dao pravo i poklon da prihvate Hrista i tako prihvate Jednog Boga spasitelja. U tome je razlika između Srba i Jevreja .Jevreji su bili suviše slabi i zato su prihvatili savez a Srbi jaki sa tradicijom svoje vere i porekla , međutim u među vremenu se stvar promenila.

 62. petar stankov says:

  Ima joj jedne zanimljiovosti. Generacijama ucimo o prvoj srpskoj drzavi I njeno osnivacu Stevanu Nemanji, ali tek pocetkom 12. veka. A ucimo takodje o Duklji (Zeti) iz 9 veka, Karantaniji iz 7 veka. Ponekad se, obicno u kvizovima, pojave imena Nemanjinih prethodnika, ali istorijskih detalja i cinjenica ni danas nema. Gde je istorijska nauka i gde Srpska akademija nauka???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u