НЕМЦИ И ВАТИКАН СУ НАМ ФАЛСИФИКОВАЛИ ИСТОРИЈУ: Ево шта стварно значе 4С на српском грбу

NEMCI I VATIKAN SU NAM FALSIFIKOVALI ISTORIJU: Evo šta stvarno znače 4S na srpskom grbu

18 aprila 2016

srbija-kosovo-vitezovi-car-kralj 3

Tvorci srpske falsifikovane istorije ne trude se samo da ospore poreklo Srba, nego i sve srpske svetinje, a i sam srpski grb. Duže od jednog veka traje nastojanje germansko-nordijske istorijske škole da nas ubede da smo i dvoglavog orla i krst sa ocilima preuzeli od Vizantije. Ova kampanja imala je toliko uspeha da je ova obmana ušla i u srpske udžbenike istorije.

Šta stvarno znače ocila na srpskom grbu?

Američki naučnici Volter Pitman i Villijam Rajan otkrili su da je pre više od 5.500 godina p.n.e. Crno more bilo slatkovodno jezero na oko 50 metara ispod današnjeg nivoa. Ova činjenica navodi na to da su četiri ogromne reke (Don, Dnjepar, Dnjestar i Dunav) imale jedno ušće. Ni na jednom drugom mestu na planeti četiri velike reke ne ulivaju se na tako malom prostoru, praktično na jednom mestu.

Prateći antičku istoriju, ova otkrića navode na pretpostavku da se na ušću tih reka nalazila drevna civilizacija i grad Atlantida, jer je još u antičko doba Platon u svojim spisima naveo da je Atlantida potonula u more, kao i da je bila okružena sa četri velike reke.

Na ušću ove četiri reke zaista je postojala civilizacija. Ali to nije bila Atlantida (Atlantida je jedan sasvim drugačiji i mnogo stariji grad).

Razlog zašto se mešaju Atlantida i zemlja Srba leži u tome što su pred ovom drevnom poplavom izbegli Srbi nosili sa sobom dva predanja: jedno o gradu Atlantidi i drugo o svojoj kolevci sa ušća četiri reke koju je progutalo more.

Od njih su za ove predaje čuli egipatski sveštenici, a od njih antički Grci koji su ih i zapisali. Srbi i danas za delove svog naroda koji žive van matične zemlje kažu da su u „rasejanju“. Dakle, povlačeći se pred nadolazećim morem, sasvim logično, narod se kretao uzvodno dolinama ove četiri reke. Oni Srbi koji su krenuli uzvodno dolinama reka Don i Dnjepar, kasnije su osnovali državu koja se i danas zove Rasija (Rusija. Izgovara se Rasija).

Oni Srbi koji su se povlačili uzvodno uz Dnjestar do danas su zadržali ime Srbi, sa odrednicom Lužički. Mišljenje je da su se i današnja Češka, Moravska zvale Srbija.

Oni Srbi koji su se povukli na zapad uz Dunav do dana današnjeg se zovu Srbima. Prva država koju su osnovali zvala se Rasija ili Ras, odnosno Raška, a sebe su nazivali Rasjanim Srbima, odnosno Rašanima (Rasen). Srbi koji su se povukli na istok prema Kavkazu i Kaspijskom jezeru nazvani su sarmatski Srbi ili stari Srbi.

Prva država koju su osnovali zvala se Serbonija (ili Sorabija), a narod je nazvan Sorabi, ili beli Sorabi, dok su se južni (balkanski) Srbi nazivali crvenim Sorabima. A naziv regije Moravske i balkanske reke Morave imaju isto poreklo. Možda su imena data prema postojećim regijama, rekama itd u toj prapostojbini, pa su isto tako „ponesena“ kao i naziv regije Raške, čiji naziv je prvobitno korišćen negde kod Crnog mora to jest Kavkaza za jednu planinu ispod koje je jedno srpsko pleme živelo.

Malo severnije, u području reke Dnjestar, 5.400 godine p.n.e. iznenada se pojavljuje veoma razvijena Tripoljska civilizacija. Bukvalno na stotine gradova (do danas je otkriveno oko 2000 naselja koja pripadaju toj kulturi) pojavilo se oko 5.400 g.p.n.e. na području današnje Ukrajine, Moldavije i Rumunije, odnosno širem području reke Dnjestar.

Arheolozi tvrde da je to bila izrazito napredna civilizacija, da su pronađeni ostaci monumentalnih građevina, da su posedovali znanja iz metalurgije, proizvodnje keramike, tkanja itd. Zanimljivo je da su živeli u urbanim sredinama, gradovima, koji su po pravilu bili kružnog oblika i okruženi vodom (što odgovara opisu Atlantide).

vincansko-68787pismo-srbija-1Vinčansko pismo

U istom periodu, uzvodno uz reku Dunav, na području današnje Srbije i Rumunije, pojavljuje se takođe izrazito napredna Vinčanska civilizacija. Vinča je bila urbana sredina a stanovništvo je takođe izuzetno dobro poznavalo metalurške procese, procese proizvodnje keramike, tkanja itd. Zanimljivo je da najstariji ikad pronađeni trag pismenosti pripada Vinčanskoj kulturi.

U Vinčanskom pismu, odnosno sistemu znakova i simbola lako ćete pronaći skoro sva slova današnjeg tzv. ćiriličnog pisma odnosno Srbice. Najznačajnija, međutim, činjenica koja dokazuje da je ušće četiri reke kolevka Srba, proizlazi upravo iz vinčanskog pisma.

Nacionalni simbol Srba iz Dunavske Srbije je krst sa četiri ocila (ćirilična slova “S”), i nalazi se u vinčanskom pismu. Dakle, sve ove kulture (Vinčanska i Taničlanska) su proizašle iz srpske kulture koja se raselila s potonule domovine. Iako je ovo nacionalni simbol Srba, potpuno je izbledelo sećanje na to šta on, u stvari, predstavlja. Krst sa četiri “S” predstavlja centar sveta kojeg okružuju četiri reke. Tako su Srbi (Sorabi) s pravom svoju kolevku smatrali centrom sveta. To je bila najrazvijenija, najstarija, zapravo jedina civilizacija tog doba.

Dodajmo tome i Srpsku pravoslavnu crkvu koja je nedavno slavila 7520. Srpsku novu godinu. Srbi i srpska pravoslavna crkva pamte jedan davni potop koji je zadesio njihove pretke, a preživeli koji su započeli novu civilizaciju, računaju vreme od tog potopa kao svoj novi početak.

Napredna tehnologija koju je ovaj narod posedovao svedoči tome da je isti došao sa neba. Pisac Miloš Grozdanović u svojoj knjizi “Srbi jesu narod najstariji” navodi da Sora znači “s neba” a Bi “narod” na sanskritu. Stoga Sorabi (Srbi) u prevodu znači narod s neba – nebeski narod.

Nije li nam ovo poznato? Srbi su to predanje nosili sa sobom, da bi se mnogo godina kasnije odlučili za “carstvo nebesko”.

Mislite da je to slučajno?

Kako sakriti istoriju?

U svim srpskim istorijskom knjigama pisanim pre Berlinskog kongresa jasno je opisano poreklo Srba i da su Srbi starosedeoci na Helmu (srpski naziv za Balkan). Sve te knjige su gotovo zabranjene za srpsku decu.

Pisci srpske istorije nakon Berlinskog kongresa ih jednostavno ne pominju. Jer da srpska deca pročitaju tu istoriju, naravno da ne bi verovala u bajku o doseljavanju Slovena u VII veku i jedan jedini izvor koji o tome imaju – Porfirogenit.

U današnjem svetu kao “globalnom selu”, dostupnost informacija je čudesna. Pa i onih istorijskih. Savremena arheološka istraživanja nedvosmisleno dokazuju tezu o Srbima kao starosedeocima. I u budućnosti će dokazi biti sve očigledniji.

Ne samo da Srbi ocila sa svog grba nisu preuzeli od Vizantije, nego se ona javljaju u Vinčanskom pismu, ali i na antičkim vazama na odeždi Ahila, Zevsa i Artemide.

Nemoguće je sakriti istoriju.

(Web- tribune.com, TV Best)

KOMENTARI77 komentara

 1. vitez says:

  Promene svesti Srba treba poceti upravo kroz upoznavanje Srba sa svojom istorijom.

 2. Za Srbiju says:

  Svaki čovek mora da zna istoriju svoga naroda. Da bi znao ko je i odakle je. Kada bismo mi znali svoju istoriju, voleli bismo sebe i svoju naciju, svoje poreklo. Bili veoma ponosni. Srbi moraju da znaju svoju istoriju iz dva razloga: 1. Srbska istorija je najstarija i apsolutno fascinantna. 2. Da bismo zaustavili otimanje istorijskog kontinuiteta, kulture i istorijskog prava na teritorije. Dva veka dozvoljavamo da učimo gluposti iz istorije i da nam se prodaju laži. Generacije nemaju pojma o srbskoj istoriji i poreklu. Uvek je politika pisala istoriju i sve društvene nauke. Prvo su nas Austrijanci ucenjivali da prihvatimo laži u vreme Obrenovića; školovali smo ljude na zapadu; tradicionalno smo imali antisrbsku vlast. Čast pojedincima, ali oni su po nalogu stavljani na margine društva. Naše neokomunističke državne i naučne institucije, i danas, ne dozvoljavaju da istina uđe u školske udžbenike. Da neće, da današnja SANU nešto promeni ili vučkov ministar kulture??? Trećerazredni profesorčići pišu istoriju sa pozicija zapadnih političkih ciljeva. Jer je to i naša zvanična politika. Tako će, da se obrazuju generacije, koje će da prihvate njihove okupatorske i druge ciljeve kao opravdane. Obzirom da nas satiru do istrebljenja, u ratu koji se vodi protiv Srba, a Srbi ga nisu ni svesni, (pored ostalog) udara se na kulturu, srbsku tradiciju i obrazovanje. Narod koji nema prošlost, nema ni sadašnjost, a to znači ni budućnost. Svi to znaju, osim nas, Srba.

 3. Miško says:

  SENZACIJA!!! U Izraelu na konferenciji za štampu premijera Srbije i premijera Izraela Netanjahua, izraelski premijer je ne slučajno rekao: Prilikom zajedničke konferencije za novinare održane na engleskom jeziku, na samom početku obraćanja, Netanijahu je poželeo dobrodošlicu Vučiću, a zatim rekao: „Prijateljstvo jevrejskog i srpskog naroda ide u prošlost hiljadama godina, još od vremena Rimske Republike. A u moderno vreme su dva naroda bila ujedinjena u borbi i patnji, tokom strašnih godina Drugog svetskog rata. Naš narod se suočio sa brutalnim optužnicama i ubistvima od ruku nacista i njihovih prijatelja. Nikada nećemo zaboraviti ulogu srpskog naroda u borbi protiv nacista. To je orden časti koji duboko osećamo u našim srcima i uvek će tu ostati“. Najzanimljivije u njegovoj izjavi ovde je da su Srbi i Jevreji prijatelji hiljadama godina i da se poznaju još od vremena Starog Rima. Ako razumete engleski jezik, poslušajte Netanijahuovu izjavu na samom početku snimka. Konkretno, Netanijahu pominje baš vreme Rimske Republike koja je trajala od 509. do 27. godine pre nove ere! Čak i da je mislio na Rimsko carstvo, koje je propalo 476. godine nove ere, opet ne bi moglo doći do dodira Srba i Jevreja. Barem sudeći prema zvaničnoj istoriji. . Izjava premijera Izraela ruši teoriju o doseljavanju Slovena sa Karpata u 7. veku i uklapa se u tvrdnje predstavnika srpske autohtone istorijske škole koju je pre oko vek i po predvodio istoričar Miloš Milojević,... Postoji i snimak sa konferencje na jutjubu!

 4. radikalno dosledni says:

  fenomenalno predavanje dr Deretića svaka čast profesoru Ivanu za organizaciju ovih predavanja

 5. Faustus says:

  Kolektivno ludilo.

 6. darko lukic says:

  pa i najnovija naucna ispitivanja iz oblasti genetike idu u prilog ovoj teoriji

 7. Joker says:

  Komentar za Miska: Rimska imperija NIKADA nije postojala! to je bila velika SLAVYANSKA imperija! I kakvi jevreji i kakvi bakraci o "zajednickim mukama Serba I Jevreja" pricas? nikada nije bilo NISTA zajednicko! mi smo ih cuvali od istrebljenja a oni nam bombama vracaju (medlin olbrajt), a na kosovu zajedno sa arnautima komadaju Serbe i vade im organe za prodaju na crnom trzistu! OSVESTITE SE SERBI! nasa istorija je SAMO NASA i nikako njima ne odgovara, jer su bili OTIMACI NASE ZEMLJE I KULTURE! ne lizite im cipele u "znak zahvalnosti" sto nas "bodre" da predamo i prodamo to sto je jos ostalo! eno u Ukrajini Petar Porosenko I Jacenjuk (jevreji) podsticu brato-ubilacki rat i smeju se tome kako se proliva bratska krv...I posle govorimo o nekakvoj "zajednisckoj istoriji". Pa sam Isus (pravo ime RADOMIR)je pokusao jevreje da izvuce iz kandji sotone i za to je bio "nagradjen" vesanjem na stub srama jer su jevreji TAKO ZAHTEVALI!...nemam nista protiv jevreja ali NEMAMO NISTA zajednickog sa njima, neka su oni zivi i zdravi ali sto dalje od nas I ne treba nam njihova "pomoc"...

  • AnonSquad035 says:

   Si ti pušio vutru? Isus se zvao ne zvao nego pravo ime mu je "Radomir". brt gde ti živiš da nisi neka reinkarnacija Sv. Petra?

  • Anonimno says:

   Da, Hvala na odlucnom odgovoru! Jevrejski jezik, Ivrit/ Hibru Je stvoren pre 50 godina.... vestacki napravljen od Aramejskog.... razmislite o tome! Na mapama postoji od vajkada Palestina.... Judeja/ Ljudeja.....etc

 8. dr. Danilo says:

  neko je promasio apoteku.

 9. Lena says:

  Cela naša istorija je velika laž.

 10. Slobodanka says:

  Dr. Danilo, čitejte o slavensko arijskim wedama...ima na engleskom ruskom nemačkom i nnešto na srbskom... možda pronađete pravu apoteku...

 11. mirjana malbaša says:

  Živeo srpski sanskrt - prajezik svih jezika :D

 12. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su..... says:

  A ja sam sve to nekako nesvesno znala...... ......zapisano u genima i u kolektivnom nesvesnom....... Naravno, hvala i mojoj babi,vračarici, i dedi vampiru,ponekad su umeli nešto od ovoga da reknu.......

 13. boris says:

  hahahahaha sve je ovo tako, nego se nesto smesno setih...

 14. radomir says:

  ljudi, jel to lik gore (Joker) napisao da je Isusovo pravo ime bilo Radomir?

 15. Srba says:

  Tuzno. Braco ne znam kako je vama ali meni je srpska istorija sasvim dovoljana i ponosan sam svetle delive i stidim se mracnih delova. Kao i svaki normalan covek sa svojom nacionalnom istorijom. Zato moram da dodam nekoliko ispravki, a vi posle kako hocete. Srpska kultura i Vincanska nemaju dodirnih tacaka osim geografije koje je skorasnja. Neku ljudi u Srbiji su cuvali Jevreje od istrebljenja, a kvislinska vlada i Ljotic su ih menjali za Srbe na streljanima (Smatram to necovecnim i kukavicnim). Zahvaljujuci tome broj Jevreja ubijenih od Nacista u ratu je najveci u Srbiji od svih bivsih Jugoslovenskih republika. Genetska istrazivanja ne pordzavaju ni jednu od ovih teorija. To mozete veoma lako da prondjete na internetu ali treba malo strani jezici. Sve sto nije istina vezano za Srpsku istoriju sam steti Srpskom narodu.

  • da da says:

   kad već pominješ jevreje,ubijani su u logoru koji je tada pripadao ndh,a ne Srbiji...glupo je pričati,a nemaš pojma ko ih je ubijao. ispada da su ih Srbi ubijali,a to nije tačno..ne zaboravi da su hrvati poklali milion Srba u drugom svetskom ratu od toga broja oko 100 hiljada dece mlađe od 14 godina...

   • v sprat says:

    Belgrad juden fraj u opsadi Sarajeva je ubijeno 1500 djece

 16. Srbi pa amebe says:

  Želimo, među prvima, a posle Joker-a, da pokrenemo inicijativu o uvođenju novih srBskih pozdrava: Božić-Radomir se rodi! Uskrs-Radomir vaskrse! ...neko u grobu, a neko na javi, se prevrće...od muke!!!

 17. Šumadinac says:

  Truć,truć,truć.Sve truć do truća.Opetm sentenca se potvrdila:"Prosečan Srbin se najbolje razume u tuđ posao"au svoj slabo ili nikako.Svaka čast časnim izuzetcima.

 18. ujo says:

  mlogo bre dobra ta droga...

 19. Ilija says:

  Ti si izgleda neki veliki srbomrzac, ustasiod, nikakav Srba. Jedan obican lazov i provokator. Dokaz da je Vincanska kultura srpska je bar dvostruk. Prvo geneticar sa Harwarda (jesi li cuo za taj univerzitet?) prof Kljosov je ispitivao gene iz tih vincanskih grobova i pokazao da su to preci danasnjih Srba. Drugo je da u danasnjoj srpskoj tzv. cirilici bar 25 slova je skor isto kao u vincanskoj srbici - dokazano. Vinčanska Srbica - pismo od kog su nastala sva evropska slovna pisma https://www.youtube.com/watch?v=6SdewMq5HxE Dokaz: Od min 24:00 - 30:00 Grci i Jevreji primili pismenost (pismo) od Srba: 40:00 - 44:00

 20. Meilosav Blogovic says:

  Evo jednostavnog razloga za izvrtanje istorije. Zamislite da sada neko izvrće istoriju vaše kuće i imanja, pa umesto da kaže da vam je to od dede i pradede on poništi sve spise pa vaše naraštaje uči da su tu došli bespravno i skoro pa da će ih spravom neko odatle najuriti i opljačkati.

 21. Sloga says:

  "Od njih su za ove predaje čuli egipatski sveštenici, a od njih antički Grci koji su ih i zapisali. Srbi i danas za delove svog naroda koji žive van matične zemlje kažu da su u „rasejanju“. " ********** Pa i Srbi (Sloveni) su se nekad, prema (misim ordanesu ili Prokopiju) zvali SPORI ! Dakle, SPORA - rasejani,... i SPOR otud verovatno i krilatica: Samo Sloga...

 22. Sloga says:

  "uzvodno uz reku Dunav, na području današnje Srbije i Rumunije, pojavljuje se takođe izrazito napredna Vinčanska civilizacija. Vinča je bila urbana sredina a stanovništvo je takođe izuzetno dobro poznavalo metalurške procese, procese proizvodnje keramike, tkanja itd. Zanimljivo je da najstariji ikad pronađeni trag pismenosti pripada Vinčanskoj kulturi." *********** negde na netu sam gleda "šare" na keramici, Daka u današnjoj Rumuniji. Pojavljuje se maltene isto slovo, kao i 4S iz vinčanskog pisma ps. I sva Srbska služaše Dagonu od Dakije

 23. Dejan says:

  Ovakvi tekstovi su opasni po Srbju i srpski narod. Kako vas ne mrzi da pišete ovakve gluposti. Potrebno vam je ozbiljno lečenje

 24. bojan says:

  Jokera za predsednika!

 25. Ankica says:

  Dejane @ ne bulazni. Ako imas kakav argument, ti ga iznesi. Ako nemas onda cuti.

 26. "Akademik" says:

  Ovan Seretic... metalostrugar. Najbolji dokaz kako se najlakse zaradjuje na budalama.

 27. Sloga says:

  Halkokondil piše da Tribali, Iliri, Sarmati,...govore istim jezikom. izvori pišu da Sarmati, Skiti, Geti govore također istim A Simotaka kaže da su se Sloveni ranije zvali Geti ! ps. na vama je da donesete zaključak

 28. Armata says:

  Ovaj Deretić lupa ko Maksim po diviziji.Davati njemu prostor u medijima,to je kontraproduktivno.Istorija čoveka(sam nastanak čoveka)datira iz kosmosa.Nisu ljudski začeci na zemlji.To bi Deretić trebalo da zna.On to,međutim,neće i ne želi da zna.Samo sam malo čitao tekst,ostatak nisam.Srbi nisu narod najstariji.Ponoviću,ljudska istorija potiče iz kosmosa.Ovo što Deretić izvaljuje,takve budalaštine ni "kursadžije" ne mogu izvaliti.

 29. VileNS says:

  Joker: "Rimska imperija NIKADA nije postojala! to je bila velika SLAVYANSKA imperija!" Ovo značu da su Sloveni (verovatno Srbi) razapeli Isusa (tj. Radomira) a ne Rimljani ... ovo zaključujem po opštim principima logike ... nikako antisrBski! Velesrbi moraju da paze šta iznose u svom zanosu (bunilu)!

 30. Pre Deretić nego tito says:

  Jedno je sigurno, a drugo nije sigurno. Sigurno je da mi nismo švabe ni bugari ni rumuni ni rusi ni poljaci ni italijani. Ali za neke od njih nije sigurno da nisu Srbi ili srpskog porekla. To je ono što hebe naše babe pa nam stalno menjaju istoriju. Ja verujem više Deretiću nego titinoj istoriji.

 31. Splićo says:

  HAHAHAHAHAHAHA Presmiješno... HAHAHAHA... Ne mogu stati... smijati se... HAHAHAHAHAHA... Srbi s Atlantide... malo drugačije... HAHAHAHAHA... Predobro... HAHAHAHAHAHAHA!!!! Zadivljen sam! To Srbi, nikad dosta dobrog, starog srpskog humora. HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

 32. rastko says:

  PREPORUKA: PROCITATI OD NENADA MINICA "ORDO MUNDI 3"-SRBIJA,ZEMLJA KOJU SU POJELI SKAKAVCI. Moze se naci samo na internetu! S POSTOVANJEM.

 33. vLADA says:

  Armata,ne lupaj o kosmosu jer nista ne znas,jel dovoljno da ti dam domaci zadatak, evo,STA JE OHALY COUNCIL? A splico,dobro,bar ne kaze da je hrvat,to je dijagnoza,splico ima samo komplekse!

 34. RadeM says:

  SPC slavi 7520.godinu ? Pa hriscanstvo postoji oko 2000 godina a SPC je starija za 5000 godina?

 35. GoranB says:

  Nevjerovatno debilan tekst! Debilniji i gluplji odavno nisam pročitao! Punite priglupi narod sa glupostima! Ovo je štivo sa polupismen svijet, dokone domaćice, i patriote sa osnovnom školom i ponegdje jedva završenim zanatom!

 36. rastko says:

  ONI SA VELIKIM ISTORISKIM DILEMAMA MOZDA MOGU PRONACI NEKAKVE ODGOVORE U NUCNO-ISTORISKIM KNJIGAMA ANATOLIJA FOMENKA. ZASTO DAN DANAS U RUSKIM OSNOVNIM SKOLAMA DECA UCE DA SU ONI POREKLOM SA OVIH NASIH PROSTORA? ZASTO TAKO OLAKO ODBACUJEMO UVEK NASE AUTORE.DA LI JE LOGICNO DA NEKO CEO SVOJ ZIVOT POSVETI NECEMU STO NEMA SMISLA. DA LI ISTORIJA SVA POTICE OD KARADJORDJEVICA I BROZA. ZASTANITE MALO,RAZMISLITE AKO NE ZA RAD SEBE ONO ZARAD VASIH POTOMAKA. S POSTOVANJEM!

 37. Vuk Mujović says:

  Shvatan da postoji veliki broj ljudi kojime je zanimljivo to šta Deretić priča ali postoji dobar razlog zašto su njegova istraživanja ismevana u svim akademskim krugovima. Ni u jednoj od njegovih knjiga ili tekstova ne postoji metodologija rada kojom objašnjava dosadašnja ili predviđa buduća otkrića, jedino šta postoji je uzimanje svakog pronalaska, teorije, pisanog ili usmenog predanja i postavljanje u ovaj narativ koji predviđa da je u nekoj nedefinisanoj prošlosti postojalo globalno društvo današnjih modernih Srba. Ovakvim razmišljanjem može da se pokaže veza bilo kog narativa, pa čak i onog za kog znamo da nije istinit. Mislim da dosta ljudi ne razume da je cela ova priča, makar bila i tačna, potpuno nebitna za današnje stanje Srba kao kulturne zajednice ili Republike Srbije kao države. Takođe, neko je pomenuo prof. Anatola Kliosova (Anatóliй Alekséevič Klёsov) sa univerziteta Harvard (nema W u imenu škole) kao dokazivača neke genetske veze mada se on čovek nikada nije bavio takvim istraživanjem, naime on je jedan od utemeljivača interneta u Rusiji i pretežno se bavi ugljenim hidratima i DNK programiranjem. Zanimljivo, ali daleko od Deretinog uverenja. Ko želi da kontaktira prof. Klisova može da mu pošalje e-mail na aklyosov@comcast.net jer je on još uvek aktivan u svom radu.

 38. igor says:

  kako god okreneš stari egipćani su i dalje duplo tj. troduplo stariji od srba ili čega već. p.s. ovo rusi kada im kažeš umru od smeha.

 39. Bog says:

  U pravu ste ljudi, ja sam se malo zajebavao, i napravio sam prvo Srbe, pa kosmos, zato ste tako izgubljeni i doveka cete ziveti u kolektivnom ludilu! Zasto? Bilo mi je dosadno, pa sam patentirao prvi rijaliti "Serbs, lost in space".

 40. Mitar says:

  Cim sam procitao da SPC proslavlja 7520 godina postojanja sam shvatio da je tekst debilan. Nama je samo hriscanstvo nametnuto. Dokaz za to je ogroman broj paganskih obicaja koji su se odrzali i dan danas,kao i davanje raznoraznih moci svetcima.

  • pele says:

   Sedi, jedan! Debilu!

 41. mija says:

  Pročitao tekst, odgledaoo ova dva i hoš nekoliko klipova J. Deretića. U svemu što sam video i pročitao ima mnogo činjenica na koje sam i ja nailazio sa istom interpretacijom, dosta je i onih činjenica koje su dobro poznate, ali su ovde drugačije interpretirane. Ali ono što je mene najviše zainteresovalo jesu činjenice na koje ranije nisam nailazio ili koje nisam zapazio (preleteo-brzopleo). Kako bilo da bilo, knjige J. Deretića moraju biti ozbiljno shvaćene i kritički i objektivno preispitane. Takvo kritičko istraživanje i preispitivanje novih teza je posao istoričara, pa neka gospoda izvole, neka zasuču rukave i krenu još danas, a ne da papagajski ponavljaju ono što su naučili pre nekoliko decenija, a nas da ostave da nagadjamo šta je istina,a šta ne.

 42. mija says:

  Pitanje iz naslova šta znače 4 polmeseca na sr. grbu je primer koliko različitih interpretacija može da se javi ako se ne ponudi tačan nedvosmislen odgovor. Neki smatraju da su to četiri mlada meseca koja onačavaju 4 godišnja doba, drugi da je to skraćenica od "samo sloga srbina spasava" i sl. Ja imam svoje tumačenje do kog sam došao posmatrajući stare slike ovog grba na kojim ta C nisu tako ravna, nego sa izlomljenom linijom sa unutrašnje strane, tako da liče na grube profile jednog te istog bradatog čoveka. Na osnovu toga sam zaključio da je u pitanju simbolika srpskog boga Svevida za kog se nekad kaže da je dvoglavi, a češće četvoroglavi zaštitnik Srba ratnika. Budući da ima četiri glave, istovremeno vidi na sve četiri strane sveta i na vreme upozorava svoje pleme na opasnosti. Možda ima još tumačenja. Istoričari mogu da nadju pravi odgovor, samo ako su dovoljno vredni, jer literature imaju koliko vole. Neka se pritom ne šegače sa nama. Fušeraj čemo odmah prepoznati.

 43. Boban1961 says:

  Kako je to moguće da SPC slavo 7520 godina, kad je raskol - velika šizma, bio tek u srednjem veku 1054. http://www.atlantaserbs.com/learnmore/history/VelikaSizma.htme

 44. ivan says:

  Vecu glupost nisam procitao. Srbi po genetici nisu vecinski Sloveni vec Iliri. Ali zbog jugoslovenske ideje to se u skolama promenilo u 20om veku. U ostalom ako propaganda laze, genetika ne. Razumljivo da na ovakvim sajtovima ima dosta polupismenih I nepismenih kojima moze da se proda bilo kakva prica.

 45. rade says:

  Komunisti: Budućnost nam je poznata, a o istoriji ćemo se dogovoriti. Ovako kao Deretić pišu neki hrvatski povjesničari - na principu zrnca istine. Ali, Hrvati su iskreniji - imaju tri teorije o sebi - gotsku, iransku i slovensku, pa se priklanjaju prema potrebama. U Vatikanu se nalazi istina, donekle u Beču i Moskvi, pa i u Stambolu o kasnijem vaktu. Tek, Srbija je starija od Amerike, a srpska Patrijaršija je starija od moskovske. Srbi znaju ono najvažnije od Nemanje na dalje, a Hrvati od Tuđmana na dalje.

 46. Miloš says:

  Da bi dopunili ovo izlaganje iz istorije preporučujem vam sajt www.daarija.info

 47. nemanjic says:

  Znaci tako.

 48. zlatiborski ovan says:

  Nacionalni simbol Srba iz Dunavske Srbije je krst sa četiri ocila (ćirilična slova “S”), i nalazi se u vinčanskom pismu ********* mislim da je značenje srpskog grba "uvijeno" u uvijenicu. Ona formira Tau krst. Imamo ga već kod Egipćana. RKC krst kod Etruščana. Ima ga na stečćima, kao urok/ zle oči, i služe kao zaštita od skrnavnja. Dakle, uvijenica/spirala (u obliku zlih oči) formira krst sa ocilima, i služi kao zaštita. ps. Opet sam van rešio vekovnu dilemu. Naravno, od vas ne očekujem ni obično hvala. Biću presrećan samo ako me opet ne napadnete

 49. Voka says:

  @sPplićo ...šta se Ti smeješ merastu...Ti nemaš ni istoriju...ni jezik...ni kulturu...istorija Ti se zasniva na lažima i falsifikatu:...rvati su čakavci i kajkavci...podsetimo se reči doktora Juraja Krnjevića iz 1955. godine: “Pre jedno 120 godina Hrvatska je bila vrlo malena. Zagorje i okolina, to je bila Hrvatska...Onaj kraj gde se govori “kaj” to je bila Hrvatska... ...Ban Jelačić je očigledno bio Srbin katoličke veroispovesti...o čemu svedoče brojni austro-ugarski izvori...jer ga je ustoličio srpski patrijarh Josif Rajačić iz Sremskih Karlovaca 4. juna 1848... ...po austrougarskom popisu stanovništva iz 1850. u Dalmaciji je bilo 330.000 Srba rimokatolika i 70.000 pravoslavnih Srba, bez pominjanja rvata...u Slavoniji je bilo 250.000 Srba pravoslavnih i rimokatoličkih, tzv. Šokaca, bez pominjanja rvata...u Istri sa Kvarnerskim otocima bilo je 134.555 rimokatoličkih i pravoslavnih Srba, bez pominjanja rvata...o Dubrovniku kao nacionalnom i kulturnom sedištu južnodalmatinskih Srba najbolje svedoči popis stanovništva od 31. decembra 1890, po kome je dubrovačka opština imala 11.177 stanovnika, od kojih je bilo 9.713 Srba rimokatoličkih i pravoslavnih. U samom gradu živela su 5.823 Srbina. U popisu stoji da Dubrovčani govore srpskim jezikom, a pisali su Vukovom latinicom i ćirilicom. Ostatak stanovništva pripadao je Italijanima (Romanima) 716, Mađarima (384), Nemcima (285) i drugima, rvata nije ni bilo... ...dugačka je lista rvacke prisvajačke naduvenosti pa sam izneo samo neke... ...a najveći domet u kulturi pokazali ste u Jasenovcu i ostalim stratištima...

 50. zlatiborski ovan says:

  oka Says: oktobar 27th, 2015 u 5:03 pm @sPplićo …Ban Jelačić je očigledno bio Srbin katoličke veroispovesti…o čemu svedoče brojni austro-ugarski izvori…jer ga je ustoličio srpski patrijarh Josif Rajačić iz Sremskih Karlovaca 4. juna 1848… /////// kud si zapeo za BANA, citava Hrvatska se zvala Rasija, Raska, odn. CRAZZIE. Samo sto su mnogo postradaliod Tataro-Mongola, cija mesavina sa starohrvatima cini danasnje Hrvate a vladar im je bio rodjeni brat od Nemanje ** .. et principis Chelnenie et Crazzie ***

 51. Hastratije says:

  Istorija sa Berlinskog kongresa je lažna, i to je više nego očigledno. E sad, tu, u "prazan prostor", su se ubacili razni hoštapleri i pričaju svašta. A neki kao da su i namjerno ubačeni da odvuku priču u pogrešnom pravcu? Ja lično nisam neki nacional-romantičar. Mislim da kakva god je istorija nekog naroda to mu ne vrijedi ništa ako danas ne valja? Ali čitao sam dosta na ovu temu poslednjih godina. Iznenadio sam se šta sam sve pronašao. I to upravo iz onih izvora koji pokušavaju da falsifikuju istoriju. Ali neke stvari je nemoguće sakriti. Pogotovo u vremenu fantastičnih mogućnosti razmjene informacija. Naglašavam, dobre informacije sam "pokupio" upravo iz onih izvora koji pokušavaju da falsifikuju priču, i iz knjiga koje nikada nisu prevedena na naš jezik. Na primjer, profesor sa Oxforda piše o drevnom narodu sa prostora "južno od Dunava, što je današnja Rumunija"? I kada sve to pročitam sve mi se uklopi. Sve je jasno kao vedat dan. Uglavnom istorija sa Berlinskog kongresa je SIGURNO LAŽ. Ovo je duuuga tema.

 52. zlatiborski@ovan says:

  4C predstavljaju zastituod zlih ociju, uroku. Nije slucajno sto slican znak koristi NATO. //////////// 'uvojica-spirala (u obliku zlih oči) formira krst sa ocilima, i služi kao zaštita, amblem,.... https://tinyurl.com/pokt38s

 53. LJUBAN says:

  Sto bi se moglo protumaciti da su zaista Srbi najstariji i najneslozniji narod .Atlantida je bila centar sveta a glavni stanovnici Srbi a okolne drzave Atlantide nekada srpske drzave su novonastala Evropa ako je to tacno nakon naseg postojanja 7520 godina preti nam potpuno nestajanje ili brisanje srpskog naroda tj izumiranje .

 54. rema says:

  Sve je tačno.

  • simo says:

   srbi su prodali svoju veru brastvu i jedinstvu i svoju slavnu borbu hrvatima i slovencima srbska nacija porazena i zemlja srbija stidim se sto sam srbin koga sam branijo u beogradu crvenu bandu srbi prelaze u drugu veru radi dee i zivota moraju beograd ih ne prizna za svoje branitelje i veru otvoren je lov na srbe bog gleda sve molim se za srbsku siritinju niko je ne stiti u svetu

 55. Lajla says:

  Za neznalice, vincansko pismo ima 22 slova cirilicne azbuke. Ima na googlu.

 56. Tobajdza says:

  Ranije sam bio skeptik što se tiče naše prave istorije, medjutim isplivava sve više starih spisa koji učenje germanske istorijske škole čine nevalidnim. Vrlo je moguće da je sve ovo apsolutno tačno , germanska učenja jesu i namerno osmišljena laž, apsolutna laž!

 57. Makedonska Akropola says:

  Kao prvo i osnovno - to nisu "C" već "B": http://i.ebayimg.com/images/g/Qe0AAOxyFrNRvK7a/s-l300.jpg

 58. Drangov says:

  Izgleda da se makedonski virus zvani "antikvizacija" i dovodi do "capitus sine cerebrus", opasno siri na sever..ccccccc

 59. LIHA says:

  Dobar dan! Kasno se budite, još su vam oči krmeljive pa ne vidite daleko i jasno.

 60. LIHA says:

  @Drangov

 61. Slobodan Stefanović says:

  Znači ja sam u pravu kada kažem da je bog kada je stvarao svet prvo napravio Srbe pa tek mnogo kasnije Adama od blata. Molim blatnjave adamite da poštuju starost srbskog naroda. Slobodan

  • Hans says:

   Kako da ne, hahaha. B*g je stvorio (napravio) srbe? Da nije i b*g srbin? xD Zatvoreni, zar su neandertalci znali što je "srbin"? Ma da, najbolje je kad i konje proglasimo da su srbi, breeee! Više biologije i povijesti, a manje religije i propagande Jovana Deretića! :)

   • Zikica says:

    Upravo je tu bilologija, istorija, genetika kao dokaz u prilog tvrdnje. I sve srpske poslovice i reci svaki dan imaju sve vise smisla, jer dokazuju tacnost istih. U svedskoj sam radio istarzivanje i sa njihovim geneticarima dokazano da su 70% srbi, kod nemaca takodje, luzicki srbi, to tvrde oni ne neko drugi. Skotlandjani i irci takodje, francuzi isto, sloveni takodje... Rvatski naucnici potvrdili da su genetski poreklom od srba. Svi svetski naucnici su bili u srbiji od 1989 do 1991 i dokazali gen srpski kao osnovni, najstariji. Na zalost rvatska sve banuje vezano sa tim. Na hiljade ljudi su radili proveru gena i porekla, mnofi od njih su sada u srniji, gde trenutno zive, to je najbolji dokaz

 62. Hans says:

  I Isus Krist je bio srbin, samo da znate. Slušajte seretića, a ne realnost, gube jedne.

 63. Wu Wei says:

  O isusu kao Radomiru: https://www.youtube.com/watch?v=63swiBk6tjM Ne govorim ruski ali mozete provjeriti.

 64. Zikica says:

  To je dokazano kao netacno, kao i sve sta je neko propovedao u tkz religijski majmunskim skolama. Ako mislis na teoriju evolucije ispada da su svi koji u nju veruju majmuni, najvecim delom. Ako mislis o genetskim eksperimentima, takodje je netacno. Postojala je fizicka barijara-koja stiti sve na nasoj zemlji, bila planeta ili ne, i hidrosfera kao omotac dodatni, tako su ljudi bili zdraviji veci i duze ziveli. Fizicka barijera i dalje postoji, a niko nikada nigde nije leteo. Postoji dokaz da su ljudi nekada ziveli i preko hiljadu godina, da su koristili 70% mozga, a ne 2% ili 3% ili kao neki srbi 5%. I danas u srbiji psotoji grupa ljudi sa neverovatnim fizzickim i mentalnim sposobnostima, imaju svoj naziv koji svi dodaju svojim istrazivanjima kao ziva karika koja nedostaje.

 65. dusko says:

  Od Berlinskog kongresa potoji zabrana pisanja istorije Srba i unistavanje svih dokumenata i tragova !!!

 66. Jovan Jeretik says:

  Jovan Deretić je Hrvat. To je 100%.

 67. Sofronije XV says:

  Kad je već reč o Jevrejima i Srbima u Bibliji stoji zapisano da je Bog izabrao jevreje da počiste ostale narode tog vremena koji su činili gadosti i služili idolima.Po Talmudu Bog je svima narodima nudio savez ali su samo jevreji prihvatili savez od 613 zakona i na taj način organizovali civilizovanu zajednicu pod ustavom čiji je kralj Bog.Kasnije je Bog svima dao pravo i poklon da prihvate Hrista i tako prihvate Jednog Boga spasitelja. U tome je razlika između Srba i Jevreja .Jevreji su bili suviše slabi i zato su prihvatili savez a Srbi jaki sa tradicijom svoje vere i porekla , međutim u među vremenu se stvar promenila.

 68. petar stankov says:

  Ima joj jedne zanimljiovosti. Generacijama ucimo o prvoj srpskoj drzavi I njeno osnivacu Stevanu Nemanji, ali tek pocetkom 12. veka. A ucimo takodje o Duklji (Zeti) iz 9 veka, Karantaniji iz 7 veka. Ponekad se, obicno u kvizovima, pojave imena Nemanjinih prethodnika, ali istorijskih detalja i cinjenica ni danas nema. Gde je istorijska nauka i gde Srpska akademija nauka???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *